Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » «Μοναδικός δρόμος για την επίλυση του ασφαλιστικού, ο δρόμος του αγώνα»

«Μοναδικός δρόμος για την επίλυση του ασφαλιστικού, ο δρόμος του αγώνα»

oaee1.jpg

oaee1.jpg

Ο Χαράλαμπος Μαυροθαλασσίτης,
από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα,
καταθέτοντας τις απόψεις του για το αποτέλεσμα
της συνάντησης με την υπουργό

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, μετά τη συνάντηση με την υπουργό, εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας τα εξής:
«Για άλλη μια φορά το υπουργείο δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.
Η υπουργός ανακοίνωσε ότι υπάρχει νέα μελέτη για τον ΟΑΕΕ και ότι με βάση αυτή θα έχει επαφή με το συνδικαλιστικό κίνημα σ’ ένα μήνα για συζήτηση επί της ουσίας.
Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι:
• Η αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική μένει ίδια και απαράλλαχτη.
• Η υπουργός ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα στον ΟΑΕΕ είναι η υστέρηση των εσόδων κατά 40% σε σχέση με τα έξοδα και η ανάγκη για νοικοκύρεμα, και όχι η χαμηλή χρηματοδότηση από το κράτος.
• Δεν υπήρξε δέσμευση για το χρέος του ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ και πώς αυτό θα πληρωθεί, καθώς και για τα χρέη των άλλων ταμείων, παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό θεωρεί ότι μοναδικός δρόμος για την επίλυση του ασφαλιστικού, είναι ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης μαζί με τους συναδέλφους ΕΒΕ και σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους. Η κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ είναι αποτέλεσμα της γνωστής ευρωενωσιακής πολιτικής, είτε εφαρμοζόταν από το ΠΑΣΟΚ πριν, είτε από τη Ν.Δ. σήμερα και που στόχο είχε και έχει την υποβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής της σε ανταποδοτική διαδικασία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Ευθύνες έχει και η ΓΣΕΒΕΕ γιατί:
1. Ανέχτηκε και τον τρόπο δημιουργίας του ΟΑΕΕ αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο απ’ τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, όσο και απ’ τη μεριά των κυβερνήσεων.
2. Απ’ τη στιγμή της διαπίστωσης του προβλήματος, δεν το αντιμετώπιση σε αγωνιστική – διεκδικητική βάση με όρους κινήματος. Ποτέ η κυβερνητική πολιτική δεν βρήκε απέναντί της, τους 850.000 ΕΒΕ.
3. Συνεχίζει να προβάλει το αποπροσανατολιστικό και αναποτελεσματικό αίτημα της επιχορήγησης του ΟΑΕΕ στο 0,60% επί του ΑΕΠ, που δεν δίνει λύσει στο πρόβλημα του Ταμείου μας.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους συναδέλφους:
1. Να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει με την ΟΒΣΑ για το ασφαλιστικό – υγεία τη Δευτέρα 7/7/2008 και ώρα 19/00 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδέσμου Υδραυλικών (Κειριαδών 1 – Κ. Πετράλωνα).
2. Να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν μέσα στον Ιούλιο σ’ όλη τη χώρα για το ασφαλιστικό».