Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Κοντά στους μαθητές των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ ο Σύνδεσμος Κοζάνης

Κοντά στους μαθητές των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ ο Σύνδεσμος Κοζάνης

kozanh papadopoylos epas.jpg

kozanh papadopoylos epas.jpgΣε ημερίδα που διοργάνωσαν οι σχολές ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ στη Κοζάνη παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του διευθυντή της σχολής.
Η ημερίδα έγινε με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των σπουδαστών, έτσι ώστε οι μαθητές τελειώνοντας τη σχολή να ξέρουν την πραγματικότητα και τι θα αντιμετωπίσουν. Ο συν. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα επαγγελματικά δικαιώματα των υδραυλικών, στις προοπτικές του επαγγέλματος, στις συνθήκες και στο ωράριο εργασίας, καθώς και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Επισήμανε ότι ήταν τεράστια η επιτυχία του κλάδου για τη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος με το Π.Δ. 38/91 και σίγουρα οι αυριανοί επαγγελματίες υδραυλικοί θα έχουν ένα πιο έτοιμο έδαφος για να ασκήσουν το επάγγελμα. Παράλληλα τόνισε στους μαθητές ότι οι εποχές έχουν αλλάξει δραματικά. Σήμερα η τεχνολογία τρέχει με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς αναγκάζοντας τον επαγγελματία υδραυλικό να ενημερώνεται συνεχώς και να είναι κοντά στις νέες εξελίξεις και τα νέα υλικά. Έδωσε και το στίγμα του τοπικού συνδέσμου, τονίζοντας την τεράστια σημασία που είχε για τους συναδέλφους και για τον κλάδο η ανάθεση του έργου της τηλεθέρμανσης και της σύνδεσης των θερμικών υποσταθμών στις οικοδομές.
«Η επιτυχία αυτή των υδραυλικών της Κοζάνης ήταν ομολογουμένως πρωτοπόρα και έδωσε την αφορμή και το ερέθισμα παραδειγματίζοντας και άλλους συνδέσμους, όπως της Φλώρινας, να προχωρήσουν σε ανάλογες συμφωνίες».
Επίσης έκανε και μία ενημέρωση στους μαθητές πώς λειτουργεί το σύστημα της τηλεθέρμανσης και τα μεγάλα οφέλη που έχουν οι καταναλωτές, με λιγότερο κοστολόγιο και βοηθώντας σημαντικά και στο περιβάλλον με τη μείωση των εκπομπών ρύπων από την απουσία των καυστήρων πετρελαίου. Τέλος ο συν. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο Σύνδεσμος Κοζάνης έχει τη διάθεση να βοηθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την πληρέστερη ενημέρωση των σπουδαστών πάνω στο επάγγελμα του υδραυλικού, με απώτερο σκοπό την ομαλότερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας, καθώς αυτοί θα είναι που άμεσα θα πλαισιώσουν σαν βοηθοί πολλούς συναδέλφους.