Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Kωνσταντίνος Σπανουδάκης: Τα τρία χρόνια δράσης αυτής της Διοίκησης του «Προμηθέα» ήταν τα πιο δημιουργικά

Kωνσταντίνος Σπανουδάκης: Τα τρία χρόνια δράσης αυτής της Διοίκησης του «Προμηθέα» ήταν τα πιο δημιουργικά

«Αποχαιρετώντας το 2021 και καλωσορίζοντας το 2022, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου, εύχονται χρόνια πολλά και καλή δημιουργική χρονιά σε όλο τον κόσμο, κάνοντας μια ευχή πως με τον ερχομό του νέου έτους, θα έρθει το τέλος της πανδημίας και η επιστροφή στην κανονικότητα. Δυστυχώς ο σύνδεσμος απώλεσε 5 μέλη του και καλούς συναδέλφους από την πανδημία των τελευταίων 2 ετών.
Επίσης θέλουμε να ευχηθούμε στον «υδραυλικό» χρόνια πολλά για τα 60 χρόνια λειτουργίας του. Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσετε με την ίδια διάθεση και ζήλο να ενημερώνετε τον τεχνικό κόσμο, ιδιαίτερα τα τελευταία έτη που η τεχνολογία καλπάζει.
Παρ’όλο που όλοι μας βιώσαμε δύο πολύ δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, ο σύνδεσμος «Προμηθέας» δεν επαναπαύθηκε και, παρά τις όποιες δυσκολίες όπως η απαγόρευση γενικών συνελεύσεων λόγω των μέτρων, ενημερώσαμε και συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τα μέλη μας για όλα τα ζητήματα και τις εξελίξεις που αφορούν τον Κλάδο. Ελπίζουμε πως τον Μάρτιο του 2022 θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση και οι εκλογές του Συνδέσμου καθώς η θητεία του σημερινού διοικητικού συμβουλίου έχει παρέλθει από τον Μάιο 2021 και λειτουργεί μέχρι σήμερα με νόμιμες παρατάσεις.
Πιστεύουμε πως τα τρία χρόνια δράσης αυτού του διοικητικού συμβουλίου ήταν και τα πιο δημιουργικά. Πραγματοποιώντας αλλαγή της έδρας σε μεγαλύτερα γραφεία, δημιουργία αίθουσας σεμιναρίων και επίσκεψη-παρουσίαση προϊόντων από όλες τις εταιρείες λεβήτων, δημιουργία συνεταιρισμού και ηλεκτρονικής πλατφόρμας servicelevita.gr, επιστολές και ενημέρωση όλων για την τήρηση του νόμου σχετικά με το φύλλο καυσαερίων, διαφημιστικές καμπάνιες και ενημέρωση του κόσμου για την κατάλληλη επιλογή αδειούχου τεχνικού και φυσικά η δημιουργία της νέας ομοσπονδίας Π.Ο.Ε.Τ.Ε.Κ.
Στην τελευταία γενική συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της πανδημίας, εκφράστηκε η επιθυμία από τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στην επαρχία η παρακολούθηση σεμιναρίων, αλλά και η δυσκολία να παραβρίσκονται στα γραφεία του Συνδέσμου, λόγω απόστασης. Με αφορμή την επιθυμία αυτή πήραμε την απόφαση και ξεκινήσαμε τον εκσυγχρονισμό της αίθουσας σεμιναρίων με live streaming προβολές, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν όλα τα μέλη μας. Πιστεύουμε πως η τακτική ενημέρωση και πρακτική εξάσκηση θα μας κάνει όλους καλύτερους επαγγελματίες και καλούς γνώστες των νέων προϊόντων τεχνολογίας. Ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που τα επόμενα χρόνια θα υποδεχθούν το φυσικό αέριο στην επαρχία, υπάρχει μεγάλη ανάγκη εκμάθησης- ενημέρωσης σε λέβητες και καυστήρες αερίου.
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως ο τεχνικός επαγγελματίας εγκαταστάσεων καύσης φροντίζει για την ασφαλή και οικονομική λειτουργία μιας εγκατάστασης καύσης καθώς και για το περιβάλλον γενικότερα.
Σκοπός του Συνδέσμου είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, η καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοηθείας μεταξύ των μελών και η εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου αυτών.
Μας ξενίζει ιδιαίτερα, μετά από όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε στο Σύνδεσμο και στην Ομοσπονδία, όταν βλέπουμε κάποιες έρευνες ορισμένων, οι οποίοι από ό,τι διαπιστώνεται, δεν γνωρίζουν ούτε τους νόμους αλλά ούτε και τεχνικά το επάγγελμα του τεχνικού καύσης. Ο επαγγελματίας τεχνικός καύσης κύριοι, οφείλει να ρυθμίσει σωστά βάσει της νομοθεσίας έναν καυστήρα εντός των ορίων ρύπων και αν δεν μπορεί, οφείλει να αποτανθεί για βοήθεια σε συναδέλφους, να κάνει σεμινάρια – και όχι να βγάλει «ελαττωματικό» έναν καυστήρα λόγω έλλειψης ικανοτήτων και γνώσεων ή, ακόμη χειρότερα, βάσει αυτών που λέγονται και ακούγονται, να συμπληρώσει ψευδώς ένα δημόσιο έγγραφο, όπως είναι το νόμιμο Φύλλο Καυσαερίων. Διαβάστε όλοι σας κύριοι που εμπλέκεστε με έρευνες, προσεκτικά σας παρακαλούμε πρώτα τον 2654/2011 – και μαζί με σας πολλοί ακόμη που δραστηριοποιούνται στον επαγγελματικό χώρο.
Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο εγχείρημα του servicelevita.gr. Ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας και χωρίς διαφήμιση, και έχει εξυπηρετήσει μέχρι τώρα 250 περιστατικά βλαβών και συντήρησης καυστήρων. Βλέπουμε καθημερινά την ανάγκη του κόσμου για εύρεση σωστού αδειούχου επαγγελματία καύσης και ζήτηση σωστής παροχής υπηρεσιών. Πολλές επιχειρήσεις του Κλάδου ζήτησαν να προβληθούν – διαφημιστούν εντός της σελίδας και ακόμη να προτείνουν την εφαρμογή στους πελάτες τους. Πιστεύουμε πως μέσα στο νέο έτος, με την αλλαγή του καταστατικού, θα μπορέσουμε να εντάξουμε και νέα μέλη – συνέταιρους, γιατί υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον.
Ευχαριστούμε πολύ για το βήμα που μας δίνει πάντα ο «υδραυλικός» και να ευχηθούμε και πάλι Χρόνια πολλά με υγεία για το νέο έτος.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο πρόεδρος,
Κωνσταντίνος Σπανουδάκης »