Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Κωνσταντίνος Σαγώνας: «ΝΕΣΥΘΕΡΜ ΣΠΕ – ΥΔΡΩ: Επιτυχία με αγώνα, ποιότητα και συνέπεια»

Κωνσταντίνος Σαγώνας: «ΝΕΣΥΘΕΡΜ ΣΠΕ – ΥΔΡΩ: Επιτυχία με αγώνα, ποιότητα και συνέπεια»

Με αφορμή την εκκίνηση της λειτουργίας του Συνεταιρισμού της Λάρισας στις νέες του εγκαταστάσεις, ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Σαγώνας, μίλησε για την πορεία του ΝΕΣΥΘΕΡΜ στην τοπική ετήσια έκδοση «Επιχειρείν» της «Larissanet». Αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια τα όσα ανέφερε στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
Ο Συνεταιρισµός Θερμοϋδραυλικών «ΝΕ.ΣΥ.ΘΕΡΜ. Σ.Π.Ε.», ιδρύθηκε το 1979 από μια ομάδα υδραυλικών στη Λάρισα. Τα μέλη του Συνεταιρισµού μας αποτελούνται σήµερα, από επαγγελματίες θερμοϋδραυλικούς, πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους στον Σύνδεσμο των Θερμοϋδραυλικών της Λάρισας. Ο Συνεταιρισμός γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και υπήρξε κορυφαίος στην αγορά των υδραυλικών ειδών, των ειδών υγιεινής καθώς και των ειδών θέρμανσης. Τα επώνυμα και ποιοτικά προϊόντα χαρακτήρισαν την πορεία του από την αρχή και συνεχίζουν νέχρι και σήμερα να αποτελούν το αναλλοίωτο σημείο αναφοράς του.
Ωστόσο, μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης ακολούθησε η πρωτοφανής παγκόσμια υγειονομική κρίση, η οποία επιδείνωσε τα ήδη οξυμένα προβλήματα που υπήρχαν σε κάθε επιχείρηση και συνεταιρισμό.
Στα 42 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του, αντιμετωπίσαμε αρκετά δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις για τις οποίες σήμερα είμαστε περήφανοι ως προς τον τρόπο διαχείρισής τους. Οι συνεταιρισμοί είχαν για κάποιον λόγο το «κακό όνομα» στην αγορά οξύνοντας έτσι, περαιτέρω την κατάσταση αυτών, επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Σαγώνας, πρόεδρος του Νέου Προμηθευτικού – Κα- ταναλωτικού και Παραγωγικού Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών Λάρισας Σ.Π.Ε. («ΝΕ.ΣΥ.ΘΕΡΜ. Σ.Π.Ε.»)-Υ∆ΡΩ.
Ο Κων/νος Σαγώνας εξιστορεί την μεγάλη πορεία του Συνεταιρισμού: Στην δεκαετία της κρίσης εμείς είχαμε δυο καταστήματα δυστυχώς, όμως καταφέραμε να κρατήσουμε μόνο το ένα προκειμένου να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Υπήρχε έντονη κινητικότητα και ένας ξεσηκωμός φυγής από συναδέλφους. Από τους 107 που ήμασταν καταλήξαμε στους 34, κάποιοι συνταξιοδοτηθήκαν, άλλοι φοβήθηκαν και εγκατέλειψαν. Εμείς μείναμε εδώ για να παλέψουμε.
Θετικές προοπτικές
Παρόλο που κληθήκαμε να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, ο χώρος μας, αυτός της οικοδομικής κατασκευής και των παράπλευρων δραστηριοτήτων της, έχει σημειώσει άνοδο και δημιουργεί αισιοδοξία και πολύ θετικές προοπτικές τόσο για το σήμερα όσο και για το άμεσο μέλλον.
Όσον αφορά ειδικότερα την πανδημία είχαμε μια πτώση αλλά δεν ήταν πλήγμα για την επιχείρηση. Τα στοιχεία που υπάρχουν και μας αφορούν το επιβεβαιώνουν, αντέξαμε και από την πανδημία. Εμείς σαν «ΝΕ.ΣΥ.ΘΕΡΜ.» πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, πιστεύουμε
ότι «διαβάζουμε» αρκετά καλά τα σημερινά δεδομένα και έτσι, επενδύουμε στο μέλλον μας. Η πτώση έχει αναπληρωθεί αυτό το χρόνο και μπορούμε να τονίσουμε πώς ο Συνεταιρισμός πατάει
γερά στα πόδια του. Η ποιότητα των προϊόντων μας δεν έχει αλλάξει ούτε σε περίοδο κρίσης ούτε σε περίοδο πανδημίας, ποτέ δεν ξεφύγαμε από αυτό που πρεσβεύουμε. Ο πελάτης ξέρει ότι αν έρθει σε εμάς, μπορεί να πληρώσει κάτι παραπάνω, αλλά σίγουρα θα βγει κερδισμένος.
Παράλληλα, πάντοτε μεριμνούσαμε για το προσωπικό μας που αποτελεί για εμάς τη ναυαρχίδα του Συνεταιρισμού γι’ αυτό και σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους μας δουλεύαν εναλλάξ κατά την πανδημία με σκοπό να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δίκαιοι προς όλους.
Συνεχής εκπαίδευση
Στον «ΝΕ.ΣΥ.ΘΕΡΜ. Σ.Π.Ε.» απασχολούνται σήμερα άτομα κατάλληλα καταρτισμένα, με πολυετή εμπειρία στους τομείς ευθύνης τους. Η συνεχής εκπαίδευση με κατάλληλα και στοχευμένα τεχνικά σεμινάρια, είτε στην έδρα του Συνεταιρισμού είτε στις εγκαταστάσεις των προμηθευτών, είναι μια αυτονόητη διαδικασία που ακολουθείται συνεχώς με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής ενημέρωση σε κάθε τι καινούργιο, με σκοπό την ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά του Συνεταιρισμού και την βέλτιστη λύση για τις ανάγκες του πελάτη.
Για τους εργαζόμενούς μας είμαστε πρώτα συνεργάτες και μετά εργοδότες, είμαστε συζητήσιμοι, ό,τι θέλει ο κάθε υπάλληλος είμαστε εδώ για να τον ακούσουμε και να λύσουμε μαζί του οτιδήποτε προκύψει. Το πρώτο μέλημά μου ως πρόεδρος, είναι πάντα οι εργαζόμενοι που μάχονται στην πρώτη γραμμή, να παίρνουν ότι δικαιούνται πραγματικά. Μπορεί με την κρίση να είχαν μειωθεί οι μισθοί τους, τώρα όμως, προσπαθούμε όσο μπορούμε να τους αυξήσουμε. Το θεωρούμε χρέος μας να στηρίζουμε πάντα τους ανθρώπους που μας στήριξαν σε όλες τις στιγμές και φυσικά να στηρίξουμε τα νέα μέλη μας.
Πιστοποιημένα προϊόντα
Το σύνολο των προϊόντων του Συνεταιρισμού μας είναι επώνυμα και πιστοποιημένα μόνο από ελληνικές ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και προμηθευτές – κατασκευαστές σύμφωνα με τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες, τόσο για την ποιότητα των υλικών όσο και για τις διαδικασίες παραγωγής τους. Επειδή είμαστε όλοι τεχνίτες έχουμε ακριβώς αυτήν την ευαισθησία πρώτα κοιτάμε να είναι κάτι πιστοποιημένο. Άλλωστε γι αυτό και συνεργαζόμαστε με εταιρείες όπως η Interplast, η Siemens, η Aquatherm, η Buderus, η Ariston και άλλες ποιοτικές.
Όλα τα προϊόντα μας συνοδεύονται από εγγύηση ποιότητας και καλής λειτουργίας, πάντοτε με την απαραίτητη προϋπόθεση της τοποθέτησης των υλικών από αδειοδοτημένο και πιστοποιημένο εγκαταστάτη – θερμοϋδραυλικό. Ως εκ τούτου όλες οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των τυχόν ελλειμματικών προϊόντων προβλέπονται από τις διαδικασίες του after sales του Συνεταιρισμού, πάντοτε με στόχο την πλήρη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση του πελάτη μας.
Ο πελάτης κάνει την πολιτική του, το αγοραστικό κοινό της Λάρισας είναι απαιτητικό, θέλει τα «παιχνίδια» του αλλά αυτό είναι που μας δίνει το κίνητρο. Η ύπαρξη ενθουσιασμένων Θεσσαλών πελατών είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς.
Νέα εικόνα στις εγκαταστάσεις
Εν έτει 2021 ο Συνεταιρισμός στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 2.400m2, σε κεντρικό σημείο της πόλης, επί της οδού Ερ. Σταυρού 17. Το κτίριο αποτελείται από 3 ορόφους, όπου υπάρχουν ανεπτυγμένες οι εκθέσεις των Ειδών Θέρμανσης, των Ειδών Υγιεινής και των Πλακιδίων (μπάνιου και κουζίνας). Στο μεγαλύτερο μέρος του ισογείου βρίσκεται η αποθήκη και ο πάγκος των υδραυλικών ειδών με πάνω από 24.000 κωδικούς.
Αυτή τη στιγμή, έχει ολοκληρωθεί η εξωτερική ανακαίνιση του καταστήματός μας που ξεκίνησε τον Φεβρουάριου του 2021, δημιουργώντας μια τελείως διαφορετική εικόνα, η οποία χαρακτηρίζει αλλά και αρμόζει στην μακρόχρονη πορεία του Συνεταιρισμού μας.
Εν μέσω πανδημίας αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό το βήμα, ήμασταν στην ευχάριστη θέση να επενδύσουμε με αυτό το κτήριο κόσμημα στην πόλη μας. Έχουμε ένα πενταετές πλάνο μπροστά μας και πολλά όνειρα. Η εσωτερική ανακαίνιση θα ξεκινήσει με το κομμάτι του ισογείου, θα πάρει μια εντελώς διαφορετική μορφή με υψηλή λειτουργικότητα τόσο για τον πελάτη όσο και τον εργαζόμενο και στην συνέχεια θα επεκταθούμε στους υπόλοιπους
ορόφους. Η ανακαίνιση μας θα είναι ολική, θα συνεργαστούμε και με νέες εταιρείες για να έχουμε ακόμη μια φορά το καλύτερο προϊόν και υπηρεσία για τον πελάτη μας.
Θέλουμε να έρχεται ο Λαρισαίος και η Λαρισαία και να μην θέλουν να φύγουν, να ξέρουν ότι είναι το δικό τους μαγαζί, με την πιο ανταγωνιστική ποιότητα σε ένα περιβάλλον που αξίζει με συγκαταβατικές τιμές και φιλικό προσωπικό προς τον πελάτη. Επιθυμούμε να αντιμετωπιζόμαστε όπως τα άλλα καταστήματα, δεν διαφέρουμε από τα πολυκαταστήματα, θα πρέπει να είμαστε ισότιμοι, είμαστε πρωτοπόροι τουλάχιστον στο δικό μας κομμάτι, ποιοτικά είμαστε ανώτεροι.
Εγγραφές στο Συνεταιρισμό
Αισιόδοξο μήνυμα για εμάς είναι ακόμη, ότι ξεκίνησαν νέοι συνάδερφοι να γράφονται μέλη στο Συνεταιρισμό, το νέο αίμα θέλουμε να αναλάβει και αυτό τη σκυτάλη, να είναι παρών, να είναι κοντά στο μαγαζί μας. Αυτό το κόσμημα είναι απαραίτητο να έχει την συνέχεια που του αξίζει. Ο συνεταιρισμός είναι ο καθρέφτης της αγοράς. Αναντίρρητα, οι ανατιμήσεις που ακούμε από το κράτος τη δεδομένη στιγμή δυσχεραίνουν την κατάσταση για τις επιχειρήσεις που επενδύουν μετά από μια τόσο δύσκολη περίοδο.
Η παρουσία του Συνεταιρισμού στην αγορά της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, έρχεται να επιβεβαιώσει την συνέπεια «λόγων και πράξεων». Όντας 15 χρόνια «πρόεδρος υδραυλικών» θέλω να επισημάνω ότι συνεχίζουμε μαζί σας, με τους πελάτες και συνεργάτες μας σχεδιάζοντας την αυριανή μας ημέρα που ευχόμαστε, ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε να είναι καλύτερη για όλους μας. Η δύναμη είναι στην συνεργασία για τον Συνεταιρισμό, η εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων και η αλληλοβοήθεια είναι αυτό το οποίο θα μας πάει μπροστά. Ο συνεταιρισμός είναι η μορφή της επιχείρησης που ενσαρκώνει τη συνεργασία, ό,τι πιο όμορφο δηλαδή υπάρχει στις κοινωνίες μας. Όταν όλοι το υπηρετήσουμε με πίστη οι κοινωνίες μας θα αλλάξουν. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και στα εύκολα και στα δύσκολα, οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας. Ο συνεταιρισμός αποτελεί τη δύναμη της καλής συνεργασίας.