Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Κωνσταντίνος Μπαϊλός: Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζεται έως τώρα ο έλεγχος των λεβητοστασίων

Κωνσταντίνος Μπαϊλός: Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζεται έως τώρα ο έλεγχος των λεβητοστασίων

O συν. Κωσταντίνος Μπαϊλός, πρόεδρος του Συνδέσμου εγκαστατών – συντηρητών καυστήρων υγρών και αερίων καυσίμων Νοτιοδυτικής Ελλάδας «Καύση», απευθύνει μύνημα στους συναδέλφους μέσω του «Υ», τονίζοντας ότι το φύλλο ελέγχου αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια του κάθε συντηρητή και είναι υποχρέωση του κάθε επαγγελματία να ενημερώνει τους πελάτες του για την αναγκαιότητά του.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αρχικά να ευχηθώ χρόνια πολλά και αυτή η χρονιά να είναι πραγματικά καλή για όλους. Μια δύσκολη χρονιά έφυγε, μια ακόμη πιο δύσκολη έρχεται. Αλίμονο εάν αψηφήσουμε τους κινδύνους που παραμονεύουν.
Στην περιφέρειά μας, η στασιμότητα στον τομέα της έλευσης του φυσικού αερίου καλά κρατεί. Είναι αδιανόητο μετά από τόσες διαβουλεύσεις να μην υπάρχει πρόοδος. Άρα τι μας μένει; Να διασφαλίσουμε και να βελτιώσουμε όσα μας κρατάνε τόσο καιρό επαγγελματικά ζωντανούς.
Ένα πολύ σημαντικό όπλο τόσο για τους καυστήρες πετρελαίου όσο και για του αερίου είναι το Φύλλο Ελέγχου. Ακόμη και με γεμάτες δεξαμενές από την “κορονοεπιδότηση”, υπήρχε πτώση στις συντηρήσεις – βλάβες της τάξεως του 21%…
Η αλήθεια είναι, πως το ποσοστό είναι εικονικό. Ο λόγος, είναι ότι πολλές εργασίες πραγματοποιήθηκαν από μή αδειούχους «τεχνικούς» ή λαθροσυντηρητές.
Θα πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε, να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι, πέραν από την αντιοικονομική και αντιοικολογική λειτουργία, αυτή η αντιμετώπιση είναι και επικίνδυνη, καθώς η ελλιπής συντήρηση από μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς, μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα (υψηλά μονοξείδια κλπ.)
Αυτό λοιπόν θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Πρέπει να ενημερώσουμε τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζεται έως τώρα ο έλεγχος των λεβητοστασίων, φτιάχνοντας ένα οργανόγραμμα με στόχους, που θα αποσκοπεί στον περιορισμό των ρύπων, στην ασφάλεια των πολιτών, στην καταγραφή των εστιών καύσης πανελλάδικα.
Να τονίσω πως ακόμη και εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις ενέργειές μας, πληροφορώντας απευθείας τους πελάτες μας, ώστε το μήνυμά μας να διαδοθεί και από στόμα σε στόμα. Απαιτείται πλέον να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, για το καλό όλων μας.
Αναφορικά με το Σωματείο μας «Καύση», λόγω των γεγονότων, πάγωσαν οι διαδικασίες των εκλογών. Θα ενημερωθείτε άμεσα σχετικά».
Κωσταντίνος Μπαϊλός
Πρόεδρος σωματείου «Καύση»

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σωματεία