Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή

Του Ιωάννη Σαμαρά

Μια φορά κι έναν καιρό…. την εποχή των σπηλαίων, ο άνθρωπος για να ζεσταθεί, έκαιγε ξύλα. Μετά και για τον φωτισμό χρησιμοποίησε φυτικό λάδι. Στην συνέχεια ήρθαν τα ορυκτά καύσιμα. Τα στερεά και τα αέρια. Η πυρηνική ενέργεια και η ψυχρή σύντηξη (;). Τώρα λέμε να πάμε στο υδρογόνο κ.λ.π. Mην ξεχνάμε ότι έχουμε και την Ηλιακή και την Αιολική Ενέργεια. Αλλά πάντα θα θέλουμε να έχουμε σε πρώτη διάθεση την ΒΑΣΙΚΗ Πηγή ενέργειας με την καύση, και για την συμπαραγωγή ρεύματος και θέρμανσης.
Σταματάμε τον λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Τι θα κάνουμε εκεί που είχαμε τηλεθέρμανση; Μήπως να κάνουμε ηλεκτροπαραγωγή με αέριο καύσιμο;
Η Αμερική δεν υποστήριξε την σύμβαση του Κυότο. Αλλά τον Σεπτέμβριο του 2021, ο πρόεδρος Μπάιντεν , με πολύ περίσκεψη, μας μίλησε για την ανάγκη του ελέγχου της διαφυγής του Μεθανίου! Μεθάνιο = λίγο-πολύ το 40% του Φυσικού Αερίου, που αυξάνει κι αυτό τώρα το κόστος της διαβίωσης.
Καταλαβαίνει κανείς το γιατί, τώρα η Αμερική κόπτεται για την Κλιματική Αλλαγή. Οι καταστροφές δεν γίνονται μόνον στους άλλους, αλλά και σε εμάς. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε στην Αμερική και σε όλη την γη μας. Διότι το μεθάνιο, φέρνει πιο κοντά μας τις καταστροφές από την επίδρασή του στην Κλιματική αλλαγή. Γιατί ίσοι όγκοι Μεθανίου, επιφέρουν επιτάχυνση στην Κλιματική Αλλαγή, κατά 20 φορές χειρότερα από ότι το διοξείδιο του Άνθρακα. Ναι, το εξηγούνε αρκετοί Έλληνες Καθηγητάρες.
Σταματάμε λοιπόν τον λιγνίτη, που με την καύση του εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα, για να κάψουμε φυσικό αέριο, που δεν εκπέμπει καθόλου διοξείδιο του άνθρακα. Και τότε τι μας λέει ο κος Μπάιντεν; Μιλάει βέβαια για το διαφεύγον αέριο, φυσικό αέριο. Μεθάνιο.
Και αναρωτηθείτε. Όταν χύνεται πετρέλαιο π.χ. αφήνει σημάδια, ορατά και αισθητά.
Όταν διαφεύγει αέριο στην ατμόσφαιρα, κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτε. Εκτός αν γίνει έκρηξη και δούμε φωτιά. Αλλά θα μου πείτε, κι αυτά δεν τα μαθαίνουμε πάντα!
Η ελιά μας δίνει τον καρπό της, ελιές, λάδι, πυρηνέλαιο, και πυρηνόξυλο κλαδέματα, για πάρα πολλές χρήσεις, και για καύσιμο. Η ελιά και μας ζεσταίνει, κάθε χρόνο, χωρίς να εξαφανίζεται το δένδρο. Έχουμε ελιές από την εποχή του Ιπποκράτη.
Τώρα βλέπουμε ότι κακώς στραφήκαμε εναντίον των δένδρων, για να φτιάξουμε την ξυλοπελλέτα για καύσιμο. Ξαναγίνονται, αν ξαναγίνονται, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Τώρα που η κλιματική αλλαγή κατακαίει τα δάση μας, που οι βροχές απογυμνώνουν τις πέτρες από το χώμα. Τώρα είναι η ώρα για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε.
Λοιπόν μια πρόταση δεν θα ήτανε, να σπεύσουμε τώρα, όπου μπορούμε οργανωμένα, όπως το “όλοι μαζί μπορούμε” να φυτεύουμε ελιές, εκεί που κάηκαν τα δάση; Αφήστε τα κλάματα και το παραμύθι με τους οικοπεδοφάγους κ.λ.π. Επιτέλους. Σώστε τους ανθρώπους από το Ανθρωποφάγο τέρας, την Κλιματική Αλλαγή! Θα βρεθεί η λύση με τα νέα δένδρα. Να μοιραστεί η νέα καλλιεργούμενη γη, στους μη έχοντες, για να ζήσουν καλύτερα και να την φροντίζουν. Χρειαζόμαστε ελιές. Κι όπου δεν μπορούν να είναι ελιές, να είναι ότι άλλο ευδοκιμεί. Υπάρχουν πολλά πυρηνόκαρπα. Χρειαζόμαστε επιπλέον.
Η τηλεθέρμανση
Η Ρουμανία έχει τηλεθέρμανση με Φυσικό αέριο. Έλληνες έδειξαν στην Ρουμανία ότι μπορούν να έχουν Τηλεθέρμανση, με καύσιμο την αγριαγκινάρα και τις καλαμιές. Το Πανεπιστήμιο Βόλου, με τον διαπρεπή Δρ. Νίκο Δαναλάτο, και Έλληνα επιχειρηματία, οργάνωσαν και έστησαν όλη την παραγωγή αγροπελλέτας στο Καλαράσι και πέτυχαν την ενσωμάτωση Ελληνικού Λέβητα Στερεών Καυσίμων στο Δίκτυο Τηλεθέρμανσης της Ολτένιτσα. Με επιτυχία.
Στην Καρδίτσα, η ΑΝΚΑ φτιάχνει πελλέτα από την συγκομιδή αγροτικών υπολειμμάτων. Έλληνες κατασκευαστές Λεβήτων Στερεών Καυσίμων, και είναι αρκετοί.
Τα πυρηνελαιουργεία έχουν σαν υποπροϊόν το πυρηνόξυλο. Και το δίνουν για καύσιμο σε διάφορες μορφές. Εκεί θα καταλήξουν οι επιπλέον ελιές. Έχουμε ανάγκη το πυρηνόξυλο και την αγροπελλέτα από τα κλαδέματα, την αγριαγκινάρα, και κάθε άλλο αγροτικό υποπροϊόν.
Στην Γεωπονική Αθηνών ετοιμάζονται να μας δείξουν, πως θα πάρουμε ρεύμα και θέρμανση από την βιομάζα πυρηνόξυλου και κάθε άλλου αγροτικού υποπροϊόντος.
Θέληση χρειάζεται και εγρήγορση.
Έτσι πολύ γρήγορα με την συνδρομή της Γεωπονικής, του Βόλου και όλων των Πανεπιστημίων, του Ε.Μ.Π. και των ερευνητικών κέντρων ΕΚΕΤΑ και ΚΑΠΕ και των ιδιωτικών φορέων, θα κινηθούμε πολύ γρήγορα. Γιατί με το φυσικό αέριο, κάναμε τα 20 χρόνια μόνο ένα! Φέραμε πιο κοντά τις καταστροφικές επιπτώσεις του. Την κλιματική καταστροφή. Σώστε τον άνθρωπο!
Σαμαράς Ιωάννης.
Μαρκόπουλο, Οκτώβριος 2021