Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Κινητοποίηση υπό τη ΓΣΕΒΕΕ για το ασφαλιστικό, ζητά η Ομοσπονδία

Κινητοποίηση υπό τη ΓΣΕΒΕΕ για το ασφαλιστικό, ζητά η Ομοσπονδία

Με αίσθημα ευθύνης, το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ ζητά από τη ΓΣΕΒΕΕ να ξεκινήσει συζητήσεις με όλες τις ομοσπονδίες – μέλη της προκειμένου να υπάρξει μαζική αντίδραση – κινητοποίηση σε σχέση με το Π.Δ. 258/2005 που ενοποιεί τα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών και μειώνει τις συντάξεις των ασφαλισμένων σε μεγάλο ποσοστό.
Στην επιστολή της η ΟΒΥΕ εκφράζει την αγωνία του κλάδου για όλα αυτά που συμβαίνουν, δηλώνοντας ότι το διάταγμα αυτό «μηδενίζει τις ελπίδες μας για μια καλύτερη ζωή».
Η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο Αριστ. Παπακονδύλη και τον γεν. γραμματέα Διονύση Σβορώνο έχει ως εξής:
«Aγαπητοί συνάδελφοι,
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις δικές σας και άλλων ειδικών, αλλά και από έρευνες δικές μας, τα αποτελέσματα που προκύπτουν σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων δείχνουν δραματικά.
Ο κλάδος μας εκφράζει την αγωνία του για όλα αυτά που συμβαίνουν.
Το Π.Δ. 258/2005 είναι απαράδεκτο, αλλά και γενικότερα όλα όσα προκύπτουν με την ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ -(ΟΑΕΕ), Θίγουν και προσβάλλουν τον κλάδο μας αλλά και όλους τους επαγγελματίες.
Μηδενίζουν τις ελπίδες μας για καλύτερη ζωή, ύστερα από τη μακροχρόνια και κοπιαστική δουλειά μας.
Γκρεμίζουν τα συμφέροντά μας οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους, καταπατούν τα δικαιώματά μας, δικαιώματα που τα πληρώνουμε πολλά χρόνια με τον ιδρώτα μας.
Συνάδελφοι, το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ αντιλαμβανόμενο της μεγάλης ευθύνης που έχουμε απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους μας, προτείνει με συντονιστές εσάς την ΓΣΕΒΕΕ, να ξεκινήσουν συζητήσεις και με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες, έτσι ώστε να συναποφασιστεί μια μαζικότερη αντίδραση (κινητοποιήσεις κ.λπ.).
Εμείς κρίνουμε πάντως, ότι έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο, και ίσως μόνο με δυναμικές αντιδράσεις να έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Δεν μπορούμε, και δεν μας επιτρέπεται να είμαστε θεατές, δεν μπορούμε να αφήνουμε τις εκάστοτε κυβερνήσεις να ασκούν, όποιες πολιτικές θέλουν χωρίς να υπολογίζουν κανένα και τίποτα. Πλήττουν τις αμοιβές μας, την παραγωγή μας, την αγορά, σχεδόν όλα όσα σχετίζονται με τις κοινωνικές και επαγγελματικές μας δραστηριότητες.
Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας μειώσουν κάτι που το πληρώνουμε χρόνια.
Δεν πρέπει να ισχύσουν οι διατάξεις του Π.Δ. 258/2005.
Αναμένουμε, άμεσα, την απάντησή σας»