Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Κινητικότητα στο θέμα της νέας ΚΥΑ για τις σταθερές εστίες καύσης

Κινητικότητα στο θέμα της νέας ΚΥΑ για τις σταθερές εστίες καύσης

Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται κινητικότητα σχετικά με τη δημιουργία νέας κοινής υπουργικής απόφασης για τις σταθερές εστίες καύσης σε αντικατάσταση της ΚΥΑ 10315/1993 που ισχύει σήμερα.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Ήφαιστου Θόδωρος Χρυσολωράς στη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, στα μέσα Μαρτίου κατέθεσε στους αρμόδιους υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς των υπουργείων Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ το σχέδιο της νέας ΚΥΑ που είχε συμφωνηθεί και συζητηθεί πριν δύο χρόνια από τα σωματεία του κλάδου.
Στις 15 Απριλίου μετά από συνεννόηση με το γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος πραγματοποιείται συνάντηση μελών της διοίκησης του Ήφαιστου με στελέχη της ΕΑΡΘ (πρώην ΠΕΡΠΑ).
Στη συνάντηση αυτή έγινε μια ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε να επακολουθήσει και άλλη με τη συμμετοχή όλων των σωματείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αρμόδιων στελεχών από τα υπουργεία Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ όπου συμμετείχαν και στελέχη της ΕΠΑ.
Στη συνάντηση αυτή επισημάνθηκε η αναγκαιότητα άμεσης δημιουργίας νέας ΚΥΑ στην οποία θα περιλαμβάνονται και οι εκπεμπόμενοι ρύποι από τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Παράλληλα έγινε συζήτηση επί ενός σχεδίου της νέας ΚΥΑ που κατατέθηκε.
Στο σχέδιο αυτό ορίζεται μεταξύ άλλων ότι οι «εγκαταστάσεις θέρμανσης νερού χρήσης ή παραγωγής ατμού σε κτίρια ξενοδοχείων, νοσοκομείων, κλινικών, θεραπευτηρίων και λοιπών παρεμφερών χρήσεων, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, πισίνες, λουτρικές εγκαταστάσεις και στεγνοκαθαριστήρια» η συντήρηση-ρύθμιση θα γίνεται μία φορά ανά εξάμηνο.
\Διευκρινίζεται ότι αυτό θα γίνεται, «ανεξάρτητα αν οι ίδιες εγκαταστάσεις, εκτός της παραγωγής ζεστού νερού χρήσης ή ατμού, χρησιμοποιούνται και για κεντρική θέρμανση κατά τη χειμερινή περίοδο».
Για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις θέρμανσης με συνολική ισχύ μέχρι 450 kW η συντήρηση – ρύθμιση θα γίνεται μια φορά το χρόνο, ενώ για τις μεγαλύτερες θα γίνεται τουλάχιστον μία  φορά το μήνα.
Πάντως, απ’ ότι διαφαίνεται, μετά από πολλά χρόνια καθυστέρηση, τώρα υπάρχει η βούληση να είναι έτοιμη η νέα ΚΥΑ με την έναρξη της θερμαντικής περιόδου τον προσεχή Οκτώβριο.