Αρχική » Αφιερώματα » Θερμαντικά σώματα σε συστήματα χαμηλών θερμ/ιών » ΥΔΡΟΜΑΡΙΝ ΑΕ: Θερμαντικά σώματα KERMI με τεχνολογία Χ2

ΥΔΡΟΜΑΡΙΝ ΑΕ: Θερμαντικά σώματα KERMI με τεχνολογία Χ2

Οι σύγχρονες απαιτήσεις για βελτιστοποίηση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων, θέτουν στόχους που μόνο εταιρίες με εμπειρία, τεχνογνωσία και υψηλή ποιότητα κατασκευής μπορούν να επιτύχουν.
Με γνώμονα την εξοικονόμηση καυσίμου η «Kermi» Γερμανίας ανέπτυξε έπειτα από εκτεταμένη έρευνα την τεχνολογία X2. Πρόκειται για ένα πατενταρισμένο σύστημα κατασκευής θερμαντικών σωμάτων που δίνει το μοναδικό πλεονέκτημα στα θερμαντικά σώματα Kermi να λειτουργούν τις θερμαντικές τους πλάκες εν σειρά επιτυγχάνοντας:
• εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης μέχρι και 11%
• ακτινοβολητικού φορτίου στο χώρο
• άριστη συνεργασία με συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών όπως οι αντλίες θερμότητας
Τι είναι η τεχνολογία Χ2:
Η τεχνολογία Χ2 της «Kermi» επιβάλλει στο ζεστό νερό θέρμανσης που εισέρχεται στο θερμαντικό σώμα να διέρχεται πρώτα στο σύνολό του από την εμπρόσθια θερμαντική πλάκα και έπειτα να περνά στην οπίσθια προκειμένου να εξέλθει του θερμαντικού σώματος. Συνεπώς η εμπρόσθια θερμαντική πλάκα παραμένει διαρκώς θερμότερη της πίσω, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό υψηλότερη μέση θερμοκρασία της εμπρόσθιας θερμαντικής πλάκας ως προς τα συμβατικά θερμαντικά σώματα. Έτσι επιτυγχάνουμε μέχρι και 100% περισσότερο ακτινοβολητικό φορτίο προς τα άτομα εντός του θερμαινόμενου χώρου. Είναι γνωστό ότι η αίσθηση άνεσης δεν οφείλεται μόνο στη θερμοκρασία του αέρα που περιβάλει τα άτομα σε ένα δωμάτιο, αλλά πολύ περισσότερο στη θερμοκρασία τόσο των δομικών στοιχείων αυτού όσο και των θερμαντικών σωμάτων. Συνεπώς η υψηλότερη μέση θερμοκρασία της εμπρόσθιας θερμαντικής πλάκας οδηγεί σε αίσθηση άνεσης με χαμηλότερες θερμοκρασίες προσαγωγής. Είναι λοιπόν σαφές ότι τα θερμαντικά σώματα «Kermi» αποτελούν τη βέλτιστη λύση για εφαρμογές θέρμανσης με πηγές χαμηλών θερμοκρασιών όπως είναι οι αντλίες θερμότητας. Επιπρόσθετα η μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία Χ2 της «Kermi» επιβάλλει στην πίσω θερμαντική πλάκα να συντηρείται διαρκώς σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ’ ότι σε όλα τα άλλα θερμαντικά σώματα της αγοράς, μειώνοντας μέχρι και 20% τις απώλειες θερμότητας προς τους εξωτερικούς τοίχους του κτίσματος. Με τον τρόπο αυτό έχουμε εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης μέχρι και 11%.