Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

estia 1.jpg

estia 1.jpgΠραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου με βασικότερη αλλαγή την αφαίρεση του όρου «Πανελλήνια» από τον τίτλο της
Καταστατική συνέλευση για αλλαγή τεσσάρων άρθρων του καταστατικού που πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο, πραγματοποίησε η Εστία στις 8 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «Oscar».
Η πρόταση της διοίκησης έγινε δεκτή με 42 ψήφους υπέρ, μία αρνητική και έξι μέλη ψήφισαν λευκό.
Συγκεκριμένα οι αλλαγές στο καταστατικό της Εστίας, είναι:
• Απαλοίφεται ο όρος «Πανελλήνια» από τον τίτλο και έτσι η πλήρης ονομασία στο εξής είναι: «Ένωση Αδειούχων Συντηρητών και Εγκαταστατών Λεβητοστασίων με καυστήρες στερεών, υγρών και αερίων καυσίμων, «Η Εστία», με έδρα την πόλη των Αθηνών».
• Διαγράφεται το άρθρο 4 το οποίο αναφερόταν στη δυνατότητα ίδρυσης γραφείου της Εστίας εκτός από την Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Επίσης στο άρθρο που διαγράφηκε, γινόταν ειδική αναφορά για τα μέλη της Βόρειας Ελλάδας και την αντιπροσώπευσή τους στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου.
• Στο άρθρο 5 που αναφέρεται στο ποιοι εγγράφονται μέλη, εκτός από όσους έχουν την άδεια του Π.Δ. 511/1977 προστίθεται και όσοι είναι κάτοχοι άδειας εγκαταστάτη αερίων καυσίμων του Π.Δ. 362/2001 και εφόσον είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.
• Στο άρθρο 7 που αναφέρονται οι οικονομικές υποχρεώσεις των μελών προς το σωματείο, με την τροποποίηση γίνονται: Δικαίωμα εγγραφής, εφάπαξ 30 ευρώ και η μηνιαία εισφορά κάθε μέλους καθορίστηκε στα 10 ευρώ.
Επίσης στο άρθρο αυτό προστέθηκε ότι: «Στην περίπτωση που ξεπεράσει η καθυστέρηση εξόφλησης οικονομικών οφειλών τα δύο (2) έτη, η διαγραφή γίνεται αυτόματα. Στην περίπτωση επανεγγραφής διαγραμμένου μέλους, το μέλος οφείλει να πληρώσει τα χρωστούμενα ως και τη στιγμή της διαγραφής του».
Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση περισσότερο περιστράφηκε γύρω από την πρόταση της διοίκησης για εξάλειψη του όρου «πανελλήνια».
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Λαγκώνης τόνισε ότι είναι θέμα ηθικής τάξης η εξάλειψη του όρου «πανελλήνια» ενόψει της επικείμενης ίδρυσης κλαδικής ομοσπονδίας.
Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχει δέσμευση γι’ αυτό απέναντι στα άλλα σωματεία, έτσι όπως συμφωνήθηκε στις συναντήσεις στα Γιάννενα και στη Θεσσαλονίκη.
Σοβαρές αντιρρήσεις για την απαλοιφή αυτού του όρου εξέφρασαν στις ομιλίες τους οι συν. Χαράλαμπος Λιάκος, Γιάννης Μαρκογιαννάκης και Παναγιώτης Κρητικός.
Υποστήριξαν ότι η Εστία δημιουργήθηκε για να καλύπτει συναδέλφους και εκτός Αθηνών, οι οποίοι συμφωνώντας με τις θέσεις της γίνονταν μέλη της. Τόνισαν ακόμη, ότι εφόσον δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα για την ίδρυση ομοσπονδίας δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για την αφαίρεση του όρου.
Αντίθετα οι συνάδελφοι Γιώργος Μυλωνάς, Δημήτρης Μπόμπος, Θόδωρος Μαρκόπουλος, Ανδρέας Αθανασιάδης, Αλέξης Κιουλάφας και Φώτης Νανάς, δήλωσαν στις ομιλίες τους, υπέρ της πρότασης της διοίκησης τονίζοντας ότι το θέμα είναι τυπικό.
Επισήμαναν ότι δεν αλλάζει τίποτα εάν φύγει αυτός ο όρος και ότι στην Εστία θα μπορούν να είναι μέλη συνάδελφοι από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας εφ’ όσον δεν τους καλύπτει κάποιο τοπικό σωματείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καταστατική συνέλευση της Εστίας συμμετείχαν αρκετά μέλη από την περιφέρεια (Σάμο, Τρίπολη, Αλεξανδρούπολη, Μύκονο, Καβάλα).
Επισημαίνεται ότι στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν συμμετείχαν, όπως προβλέπεται από το καταστατικό οι συνταξιούχοι συνάδελφοι και τα επίτιμα μέλη του σωματείου.
Το προεδρείο της συνέλευσης απάρτιζαν οι συνάδελφοι Δημήτρης Ρέμπελας (πρόεδρος), Αλέξης Κιουλάφας (αντιπρόεδρος) και Ηρακλής Γρηγόρης (γραμματέας), οι οποίοι κράτησαν σε υψηλό επίπεδο τη διαδικασία.