Αρχική » Περιεχόμενα » Ελεύθερο Βήμα » Κάποιοι κοιτάνε το δέντρο και όχι το δάσος

Κάποιοι κοιτάνε το δέντρο και όχι το δάσος

Τόσα χρόνια που είμαι μέλος στο σωματείο, όλο ακούω για ομοσπονδία και ομοσπονδία δεν βλέπω. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι φταίει.
Στα τόσα χρόνια που έχουν περάσει η «Εστία» και ο «Ήφαιστος» τα δύο μεγάλα αυτά σωματεία δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους ποτέ, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα στο επάγγελμά μας. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει και να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί κι αυτά που έχουμε θα τα χάσουμε.
Κάποτε ήμουν μέλος στην «Εστία». Παρευρισκόμουν σε πολλές συνελεύσεις. Σε μία από αυτές είχα εκφράσει και την άποψή μου για το φύλλο ελέγχου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια χρησιμοποιούν για παραγωγή ζεστού νερού καύσιμη ύλη. Είτε είναι αυτό αέριο, είτε είναι υγρό πετρέλαιο. Κάθε χρόνο τα ενοικιαζόμενα και τα ξενοδοχεία παίρνουν ένα χαρτί λειτουργίας από τον ΕΟΤ (που ανήκει στο υπουργείο Τουρισμού, για όσους δεν το γνωρίζουν).
Τότε ο πρόεδρος της Εστίας και τα μέλη της, διαφώνησαν με την πρότασή μου πάνω στο φύλλο ελέγχου. Το μόνο που έκαναν ήταν να στείλουν επιστολές στις νομαρχίες, χωρίς ανταπόκριση.
Έφυγα από την Εστία απογοητευμένος, γιατί ποτέ δεν με στήριξαν. Έτσι αποφάσισα να γίνω μέλος στο σωματείο της Πάτρας. Δυστυχώς όμως μαθαίνω πως κάποιοι συνάδελφοι από άλλα σωματεία δημιουργούν προβλήματα. Αντί να μας βοηθήσουν μας σαμποτάρουν. Κανονικά πρέπει να ασχοληθούμε με τα άτομα εκείνα που δουλεύουν χωρίς να διαθέτουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Στην ουσία αυτοί είναι που μας κάνουν ζημιά στο χώρο μας κι εμείς που έχουμε τις άδειες, μένουμε χωρίς δουλειά. Κάποιοι λοιπόν κοιτάνε το δέντρο και δεν κοιτάνε το δάσος!
Τέλος θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους προέδρους και τα μέλη των σωματείων στην όμορφη Κεφαλλονιά. Θα τους πρότεινα κιόλας να προσκυνήσουν στον Άγιο Γεράσιμο μπας και τους δώσει λίγη φώτιση.
Με εκτίμηση
Βασίλειος Μοσχονάς
αδειούχος τεχνίτης υγρών και αερίων καυσίμων