Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Κάλεσμα του ΣΕΥΑ για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 10 Ιουνίου για το εργασιακό νομοσχέδιο

Κάλεσμα του ΣΕΥΑ για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 10 Ιουνίου για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σε κάλεσμα του Συνδέσμου της Αθήνας, αναφέρεται:

«Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, το οποίο καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα. Κάθε δικαίωμα για εμάς, τα παιδιά και τις οικογένειές μας, και συνολικά την εργαζόμενη ελληνική κοινωνία.
Η φωνή σας πρέπει να ενωθεί με τη φωνή του Συνδέσμου για κοινό αγώνα και συμπόρευση με τους εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, μαθητές και γυναίκες, ώστε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.
Όσο και αν προσπαθεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης να μας πείσουν ότι αυτό το νομοσχέδιο έχει θετικές μεταρρυθμίσεις, εμείς την απάντησή μας θα τη δώσουμε στο δρόμο του αγώνα.

Σπάμε τα δεσμά των αλυσίδων, για μια ζωή με δικαιώματα
Πέμπτη 10 Ιουνίου, 10:00 πμ στα Προπύλαια

Συνάδελφοι
Η κατάργηση του 8ωρου, της κυριακάτικης αργίας, το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς, ειδικά ένα νομοσχέδιο που πρέπει να μείνει στα χαρτιά.
Γι’ αυτό, την Πέμπτη 10 Ιουνίου, με το πανό του Συνδέσμου και στο μπλοκ της ΟΒΣΑ, μαζί με άλλους αυτοαπασχολούμενους που έχουμε  κοινά προβλήματα, δίνουμε ραντεβού στο δρόμο, απέναντι σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, η οποία έχει πάρει τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Απαιτούμε: 

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 20.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Να διαγραφούν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγεία να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.

Για το ΔΣ 
Ο πρόεδρος,  Αθανάσιος Στρουμπούλης
Ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Γρίβας»

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι