Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Κάλεσμα του ΣΕΥΑ σε κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη

Κάλεσμα του ΣΕΥΑ σε κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου της Αθήνας, αναφέρεται:

13  Οκτώβρη:  Δίνουμε την απάντησή μας,  δυναμώνουμε τους αγώνες μας
Συνάδελφοι
Στις 13 Οκτώβρη, στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από σειρά συλλογικών και επαγγελματικών φορέων, δίνουμε το αγωνιστικό παρών και τη δυναμική μας απάντηση στην κυβέρνηση, σε σχέση με τα όσα βιώνουμε στο πετσί μας εν μέσω πανδημίας. Απαιτούμε, εδώ και τώρα, ουσιαστικά μέτρα στήριξης για κάθε συνάδελφο και κάθε λαϊκή οικογένεια.
Η διαπίστωση από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι ότι θα δαπανηθούν και θα μοιραστούν εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ  στους  αυτοαπασχολούμενους, συσσώρευση χρεών από τις οικονομικές μας υποχρεώσεις σε τράπεζες, ταμεία, προμηθευτές, ΔΕΚΟ. Και βέβαια να μην ξεχνάμε τον καθημερινό κίνδυνο της κατάσχεσης, αφού η δήθεν δεύτερη ευκαιρία που δίνει η κυβέρνηση με το νέο πτωχευτικό κώδικα μεταφράζεται σε απαλλοτρίωση της ατομικής περιουσίας. Κάτι που ανοίγει το δρόμο των κατασχέσεων από τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Συνάδελφοι,
Καθημερινά ακούμε για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας. Κρούσματα τα οποία  φορτώνουν όλα στην ατομική ευθύνη, με το κράτος μονίμως απών.
Τι έκανε το κράτος για να προστατέψει τα παιδιά μας μέσα στα σχολεία, και  τα οποία βρίσκονται στα κάγκελα με τα δίκαια αιτήματά τους; Τι έκανε για τους εργαζόμενους, που για να πάνε στη δουλειά τους στοιβάζονται σαν σαρδέλες μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Τι έκανε για να εξοπλίσει τα νοσοκομεία σε όλους τους τομείς; Τι έκανε για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, πέρα από το χειροκρότημα και τις εικόνες ντροπής με τα χτυπήματα που δέχονται από τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Υγείας;

Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε
Ραντεβού στις 13 Οκτώβρη, ημέρα Τρίτη  και ώρα 18:30 στο Σύνταγμα

Ζητάμε:
• Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα δημοσία κέντρα υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες ΜΕΘ που χρειάζονται. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας.
• Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας. Παλεύουμε για αποκλειστικά, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με κάλυψη όλων των αναγκαίων δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης. Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια.
• Άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο ύψους 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, μείωση των έμμεσων φόρων.
• Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή.
• Άμεση αποκατάσταση των συντάξεων και απόδοση 13ης 14ης σύνταξης.
• Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, για όσο καιρό διαρκεί η κρίση.
• Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα.
• Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κ.λπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.
• Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.
• Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος, Αθανάσιος Στρουμπούλης
Ο γενικός γραμματέας, Νικόλαος Γρίβας