Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Συμμετοχή σε Εκθέσεις » Καινοτομίες ΙοΤ από τη Siemens στην έκθεση της Φρανκφούρτης ISH

Καινοτομίες ΙοΤ από τη Siemens στην έκθεση της Φρανκφούρτης ISH

• Η Siemens συμμετέχει στην έκθεση ISH 2023 και παρουσιάζει έξυπνες, IoT λύσεις για κτήρια, οι οποίες σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές στις βιώσιμες λειτουργίες
• Από απλά μικρά κτήρια έως πολύπλοκα συγκροτήματα κτηρίων
Η Siemens συμμετέχει στην φετινή έκθεση ISH στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και θα παρουσιάσει τις πλατφόρμες της που βασίζονται σε cloud και τα IoT (Internet of Things) τεχνολογίας προϊόντα και λύσεις της που κάνουν τα κτήρια εξυπνότερα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιοποίηση.


Με κεντρικό μήνυμα του περιπτέρου της «Η γρήγορη διαδρομή προς τα έξυπνα κτίρια», η εταιρεία εστιάζει στον μετασχηματισμό των κτιρίων σε έξυπνα οικοσυστήματα που ικανοποιούν τους επιχειρησιακούς στόχους των ιδιοκτητών και διαχειριστών για βελτιωμένη κτηριακή απόδοση, αλλά και τις ανάγκες των ενοίκων για άνετα και υγιή κτίρια.
Καινοτομίες που τονώνουν την κτιριακή απόδοση
Η Siemens δεν προσφέρει μόνο λύσεις για μεγάλα κτήρια και συγκροτήματα κτηρίων, αλλά και λύσεις που εστιάζουν σε μικρού και μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι τα κτίρια της συγκεκριμένης κατηγορίας αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των κατοικημένων περιοχών παγκοσμίως, έχουν καθοριστική συμβολή στις προσπάθειες του Κλάδου για μείωση των εκπομπών άνθρακα.
Στην Φρανκφούρτη η Siemens θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε έκθεση ένα νέο έξυπνο σύστημα αυτοματισμού, που θα απαντά στις ανησυχίες των διαχειριστών κτιρίων και των εγκαταστατών σχετικά με την πολυπλοκότητα του κτιριακού αυτοματισμού. Το νέο σύστημα αυτοματισμού έχει σχεδιαστεί για απλά, μικρού και μεσαίου μεγέθους κτίρια. Δεν απαιτεί καμία τεχνική προσπάθεια από την πλευρά του πελάτη, όμως εξακολουθεί να προσφέρει τα οφέλη της βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.
Ένα ακόμα σημείο αναφοράς αποτελεί το καθιερωμένο σύστημα αυτοματισμού κτιρίων Desigo της Siemens, που πλέον είναι διαθέσιμο σε νέα έκδοση με ανώτερη προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Ως ένα από τα πρωτοπόρα συστήματα της βιομηχανίας, το σύστημα είναι εξοπλισμένο με το BACnet Secure Connect σε όλα τα επίπεδα από τον αυτοματισμό δωματίων έως το σύστημα διαχείρισης κτιρίων Desigo CC. Χάρη στη δυνατότητα επεκτασιμότητάς του, το Desigo μπορεί να συνδέσει και να ελέγξει με ασφάλεια έως χίλιες συσκευές.
Η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει σε μία σημαντική αύξηση στη ζήτηση αντλιών θερμότητας. Η Siemens παρουσιάζει το σύστημα ελέγχου HVAC Climatix S400 για αντλίες θερμότητας σε κατοικίες που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Συμπαγείς ελεγκτές είναι ιδανικοί για εφαρμογές με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον εξοπλισμού HVAC και μειώνοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των κτιρίων.
Λύσεις για data-driven κτίρια
Στην έκθεση, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν με την Building X, μία ολιστική και ανοικτή πλατφόρμα με data-driven εφαρμογές και λύσεις συνδεσιμότητας για κτιριακές λειτουργίες που κυκλοφόρησε το 2022. Θα μπορέσουν επίσης να δουν το πρόσφατα λανσαρισμένο Connect Box, μία λύση τεχνολογίας IoT που βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται μικρού και μεσαίου μεγέθους κτίρια με έναν έξυπνο και απλό τρόπο.