Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » ISK SODEX 2008: Διεθνής έκθεση ψύξης, θέρμανσης, κλιματισμού και αερισμού

ISK SODEX 2008: Διεθνής έκθεση ψύξης, θέρμανσης, κλιματισμού και αερισμού

kostan. 005.jpg

Με επιτυχία έκλεισε τις πύλες της η ISK SODEX 2008, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου (CNR Expo) της Κωνσταντινούπολης, από τις 8-11/5/2008.
Η ISK SODEX αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ευρασίας και θεωρείται η 3η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κλάδο, παγκοσμίως.
kostan. 005.jpgΟ αριθμός των απευθείας εκθετών ανήλθε στους 801 από 735 που ήταν το 2006, ενώ οι εκθέτες από άλλες χώρες έφτασαν τους 131 από 83 που ήταν στην προηγούμενη διοργάνωση.
Εκπροσωπήθηκαν 1347 φίρμες, καταλαμβάνοντας 51.211 τ.μ. στα 11 μόνιμα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου, ενώ κατασκευάστηκαν δύο ακόμα λυόμενα περίπτερα για να καλύψουν τις ανάγκες των εκθετών, που προέρχονταν από 37 χώρες.
Η ISK SODEX 2008 αποτέλεσε διεθνές σημείο συνάντηση των επαγγελματιών απ’ όλο τον κόσμο, όπου εκθέτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις του χώρου.
Οι επισκέπτες της ISK SODEX 2008 ανήλθαν στους 78.243 προερχόμενοι από 84 χώρες απ’ όλες τις ηπείρους.
Την έκθεση εγκαινίασε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τουρκίας Zafer Caglayan, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι φορέων και ομοσπονδιών του χώρου.
Στηνν ISK SODEX 2008 συμμετείχαν πεντε ελληνικές εταιρίας. Η Brass Form, η Calda, η Isopipe, η Χαλκόρ και η Ολεφίνη.
kostan. 007.jpgΌπως μας δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Brass Form κ. Παναγιώτης Τερζόπουλος «υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της εταιρίας μας και εισπράξαμε πολύ καλές κριτικές από ανθρώπους που δεν μας γνώριζαν μέχρι χθες.
Αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός, είναι για μας μια μορφή δικαίωσης και ενθάρρυνσης για μελλοντικούς στόχους.
Τώρα, πόσοι από αυτούς που μας επισκέφθηκαν θα γίνουν και πελάτες μας, αυτό θα φανεί στο μέλλον».
Η Calda συμμετείχε στην έκθεση, προβάλλοντας κυρίως ηλιακούς θερμοσίφωνες και μπόιλερ τοίχου. Στο περίπτερο συναντήσαμε τον κ. Γιάννη Διαμαντόπουλο ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από την οργάνωση της έκθεσης και την υποδομή της, όχι όμως και από το κόστος συμμετοχής.
Όχι τόσο για το ενοίκιο του περιπτέρου όσο για τα πανάκριβα μεταφορικά των εκθεμάτων. «Δυστυχώς -συνέχισε- ο ΟΠΕ δεν συνέδραμε την προσπάθεια των Ελλήνων εκθετών σ’ αυτή την έκθεση».
Όσον αφορά το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα προϊόντα της Calda, ο κ. Διαμαντόπουλος μας είπε:
«Μας επισκέφθηκαν πολλοί και από διάφορες χώρες. Είχαμε αρκετούς «θαυμαστές», πρόταση γάμου όμως μέχρι στιγμής, δεν μας έχει γίνει!
Όπως και να ‘χει το πράγμα όμως, η συμμετοχή μας στην ISK SODEX, ήταν για εμάς μια χρήσιμη εμπειρία».
Να σημειώσουμε ότι η Χαλκόρ, η Isopipe και η Ολεφίνη, συμμετείχαν στην έκθεση μέσω των αντιπροσώπων τους στην Τουρκία.