Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » ISH 2007: Έσπασε όλα τα ρεκόρ με 215.000 επισκέπτες

ISH 2007: Έσπασε όλα τα ρεκόρ με 215.000 επισκέπτες

Η ISH 2007, κορυφαία εμπορική έκθεση για τα είδη υγιεινής,τις κτιριακές υπηρεσίες, την ενέργεια, την τεχνολογία κλιματισμού και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έκανε ακόμα ένα ρεκόρ όσον αφορά την έλευση επισκεπτών, φτανοντας τους 215,378 κατα τη διάρκεια των 4 ημερών που διήρκησε, απο τις 6-10 Μαρτίου 2007 (το 2005: 192.187 επισκέπτες). Πρόκειται για μία αύξηση ύψους 12% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση πριν δύο χρόνια, σε επισκέπτες, τόσο εντός όσο και εκτός γερμανικών συνόρων: Ένας στους τέσερις επισκέπτες ήρθε από το εξωτερικό (53.844). Συνολικά, 2.392 εκθέτες (2005: 2.345) από 58 χώρες παρουσίασαν τις καινοτόμες προτάσεις τους σε μια εκθεσιακή έκταση 254.000 τμ, καταλανβάνοντας το σύνολο σχεδον του εκθεσιακού κέντρου της Φανκφούρτης.


Ο δρ. Μίκαελ Πήτερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Έκθεσης της Φρανκφούρτης, δήλωσε: “ Η ISH 2007 δεν ήταν απλά η μεγαλύτερη από ποτέ, αλλά εξίσου μία έκθεση υπεροχής από πολλές πλευρές. Η αίσθηση της συνέχειας, η ιδέα της έκθεσης ως ενός συνόλου επιμέρους εκθεσιακών γεγονότων, αποτελούν παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία της μεγαλύτερης διοργάνωσης του Κλάδου. Μόνο εδώ, στην Φρανκφούρτη μπορεί κάποιος να αποκτήσει τόσο σφαιρική και κατανοητή αίσθηση πάνω στους τομείς και τα προϊόντα που παρουσιάζονται. Κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα εγχώριοι και ξένοι επισκέπτες εξίσου”.
Στον κλάδο επικρατεί καλό κλιμα. Φέτος, το 97% των Γερμανών εκθετών εκτίμησαν τις οικονομικές προοπτικές απο ικανοποιητικές ως καλές (2005: 72%). Παρόμοια ήταν και η άποψη των εκθετών από το εξωτερικό, με το 92% να βλέπουν την κατάσταση με αισιοδοξία (2005: 77%). 93% των Γερμανών επισκεπτών είναι της άποψης ότι το οικονομικό επακόλουθο θα είναι από ικανοποιητικό έως καλό (2005: 71%) ενώ 94% των επισκεπτών από το εξωτερικό συμμερίζονται την άποψη αυτή.(2005: 89%).

Εξίσου θετική άποψη έχουν και οι φορείς που βρίσκονται πίσω από την ISH. Ο κ. Μίκαελ φον Μποκ, γενικός διευθυντής της γερμανικής ομοσπονδίας για τα είδη υγιεινής, την θέρμανση και τον κλιματισμό, δήλωσε: “Η έκθεση ξεπέρασε όλες μας τις προσδοκίες. Όσον αφορά τον κλάδο των ειδών υγιεινής, της θέρμανσης και του κλιματισμού, η ISH ήταν έκθεση ενέργειας αλλά καισχεδιασμού. Η σημαντική αύξηση επισκεπτών από το εξωτερικό χωρίς αντίστοιχη μείωση των επισκεπτών από τη Γερμανία επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Γερμανικής τεχνολογίας στον κλάδο. Η φετινή ISH έχει προκαλέσει ισχυρές τάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν φανερά μέσα στα επόμενα χρόνια”.
O κ. Φριτζ Βίλχεμ Παλ, πρόεδρος της ένωσης βιομηχάνων ειδών υγιεινής δηλωσε: “Η ανοδική τάση στον κλάδο των ειδών υγιεινής η οποία ξεκίνησε την περασμένη χρονιά συνεχίστηκε και στην ISH με περισσότερους εκθέτες, περισσότερους επισκέπτες και διεθνώς σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο. Η γενικότερη τάση για λουτρά με ποιοτικό σχεδιασμό όσο και εξοπλισμό εξαπλώνεται όλο και περισσότερο πέρα από την Ευρώπη. Στις αγορές της Ασίας ιδιαίτερα, η ζήτηση για υψηλού επιπέδου σχεδιασμό και τεχνολογία διαρκώς αυξάνεται”.

Ο κ. Κλάους Γέσσε, μέλος του συμβουλίου του συνδέσμου Γερμανικών εταιρειών κεντρικής θέρμανσης, και πρόεδρος του συλλόγου βιομηχανιών για την οικοδομική, ενεργειακή και περιβαλλοντική τεχνολογία, δήλωσε: “Ο απόηχος της φετινής ISH δεν συγκρίνεται με καμμιάς άλλης χρονιάς σε επιπεδο εμπορικό, κοινωνικό και πολιτικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το θέμα της ενέργειας είνα πια πρωτεύουσας σημασίας, και αυτο φυσικά στρέφει την προσοχή στην βιομηχανία του κλάδου μας. Φέτος στην ISH παρουσιάστικαν τεχνικές και εμπορικές μέθοδοι για ακόμα μεγαλύτερη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και δυνατότητες εξοικονόμισης ενέργειας μέσω ειδικών κτιριακών κατασκευών. Στη Φρανκφουρτη, ο κόσμος ολόκληρος εχει την δυνατότητα να ανακαλύψει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά την εξοικονόμιση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές της. Ολόκληρη η βιομηχανία του κλάδου επωφελείται αφάνταστα από το διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης”.
Οι δέκα πρώτες ευρωπαϊκές χώρες -μετά τη Γερμανία- απ’όπου προήλθαν επισκέπτες ήταν η Ιταλία, η Αγγλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Τσεχία. Ακολουθούν η Ασία και η Β. Αμερική: ΕΠΑ, Καναδάς, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα.
Τα δύο τρίτα περίπου των επισκεπτών αποτελούνταν από στελέχη σε διευθυντικές θέσεις, και ειδικότερα ο εμπορικός κόσμος των εγκαταστάσεων είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή, με 86.000 επισκέπτες. Μηχανικοί, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές παρεβρέθηκαν σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς σε σχέση με το 2005. Το μεγαλύτερο θεματικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν η τεχνολογία θέρμανσης, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακολουθούμενες από τις τεχνολογίες κλιματισμού και εξαερισμού.
η ISH 2007 δέχτηκε πολύ καλές κριτικές και από τους επισκέπτες. 84% από αυτούς έχουν δήλωσαν ότι οι εμπορικές τους προσδοκίες από την έκθεση ικανοποιήθηκαν. Το σύνολο των επισκεπτών ήταν ακόμα καλύτερης ποιότητας σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, όσο και οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν κατα τη διάρκειά της είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρυσίασε και το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με ποικίλα θέματα γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την τεχνολογία, την αρχιτεκτονική κ.ά.
Η επόμενη ISH θα πραγματοποιηθεί από τις 10-14 Μαρτίου 2009, πάντα στο εκθεσιακό πάρκο της Έκθεσης της Φρανκφούρτης.