Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » ISH 2007: ΕΝΑΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

ISH 2007: ΕΝΑΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

ish1.jpg

ish1.jpgΦρανκφούρτη, 6-10 Μαρτίου 2007
• Η ενεργειακή τεχνολογία και οι υπηρεσίες της οικοδομής, εστιάζουν
στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
• «Ο κόσμος του λουτρού»: Ο τρόπος ζωής, η ευεξία και η άνεση διαμορφώνουν τις τάσεις

Από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2007 ο διεθνής τομέας των ειδών υγιεινής, θέρμανσης και κλιματισμού, θα συναντηθεί για 24η φορά στο σημαντικότερο γεγονός του κλάδου, την ISH.
Την κορυφαία, παγκοσμίως, έκθεση ειδών υγιεινής, τεχνολογίας κτιρίων και ενέργειας, θέρμανσης, κλιματισμού και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Την ερχόμενη Άνοιξη, αναμένονται περισσότεροι από 2.300 εκθέτες (2005: 2350 εκθέτες εκ των οποίων 1275 εκτός Γερμανίας) σε μία έκταση 250.000 τ.μ., μαζί με περίπου 200.000 εμπορικούς επισκέπτες (2005: 192.187 επισκέπτες). Αυτό σημαίνει ότι το εκθεσιακό κέντρο της Φρανκφούρτης θα καλυφθεί πλήρως.
Η δύναμη της ISH βρίσκεται στον τρόπο οργάνωσής της.
Η «τεχνολογία κτιρίων και ενέργειας» στις αίθουσες 8, 9 και 10 και στον υπαίθριο χώρο εστιάζει στην ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Ο κόσμος του λουτρού» στις αίθουσες 1, 3, 4, στο Φόρουμ και στο Festhalle, παρουσιάζει το νερό στις πιο όμορφες μορφές του.
Η «τεχνολογία κλιματισμού και εξαερισμού» με τίτλο Aircontec θα παρουσιάσει τα προϊόντα της στις αίθουσες 5 και 6.
Ο «κόσμος της τεχνολογίας εγκατάστασης» στις αίθουσες 4, 5 και 6 διαδραματίζει επίσης ένα σημαντικό ρόλο.
Σύμφωνα με τον Δρ. Michael Peters, μέλος του Δ.Σ. της Messe Frankfurt, «ο τρόπος οργάνωσης της έκθεσης είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία της. Βασίζεται στο συνδυασμό σχεδίου και τεχνολογίας, στη δυαδικότητα της τεχνολογίας κτιρίων, ενέργειας και κλιματισμού από τη μία και τον κόσμο του λουτρού από την άλλη.
Αυτή ακριβώς η δυαδικότητα αποτελεί μία επιπλέον αξία για τους διεθνείς επισκέπτες και κάνει την ISH μία μοναδική εμπειρία».
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Για πρώτη φορά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ΙSH.
Προϊόντα και καινοτομίες αυτού του τομέα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ηλιοθερμική ενέργεια, πυρηνολέβητες, αντλίες θερμότητας, συστήματα εξαερισμού, βιογονικές πηγές ενέργειας και συστήματα για κτίρια, με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης. Σ’ αυτή την ενότητα συμπεριλαμβάνονται τα τζάκια καθώς και κεραμικές σόμπες.
Η ISH παρουσιάζει τη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, έκθεση τζακιών, ξυλοσομπών, πολυ-σομπών και παραδοσιακών κεραμικών σομπών στην αίθουσα 9.2.
Συμπληρωματικά, το πρόβλημα παράλληλων εκδηλώσεων δίνει επίσης έμφασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως είναι το «Outlook Building Perspectives» στο πλαίσιο του «Ενέργεια και Αρχιτεκτονική» και το φόρουμ «Συστήματα ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» της ISH.
«Ο κόσμος του λουτρού»
«Ο κόσμος του λουτρού» σκόπιμα διαχωρίζεται από τους πιο τεχνικά προσανατολισμένους τομείς της έκθεσης, καθώς η παρουσίασή του απευθύνεται περισσότερο στις «αισθήσεις».
Το λουτρό έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα προϊόν «τρόπου ζωής», συνδυάζοντας το άνετο περιβάλλον με στοιχεία υψηλής τεχνολογίας.
Οι απαιτήσεις για καλαίσθητη εμφάνιση, τεχνικές εφαρμογές, άνεση και ευκολία στο λουτρό, αυξάνονται συνεχώς. Γι’ αυτό το λόγο, πολλοί κατασκευαστές συνεργάζονται με γνωστούς σχεδιαστές και αρχιτέκτονες.
Η τάση για ευεξία και θεραπευτική χαλάρωση στον προσωπικό μας χώρο, συνεχίζεται. Η υγεία, η αναζωογόνηση και η χαλάρωση έχουν αποκτήση μεγάλη αξία σήμερα.
Παράλληλα, το «προσωπικό spa» πρέπει επίσης να ικανοποιεί τις υψηλές αισθητικές απαιτήσεις και να προσφέρει κάθε ευκολία και άνεση. Ένας άλλος τομέας είναι η ανακαίνιση λουτρών και η αυξανόμενη ανάγκη για άνεση και ευκολία. Αυτός παρουσιάζεται με τον τίτλο «Λουτρό χωρίς όρια».
Η ISH προσφέρει τη μεγαλύτερη έκθεση ειδών υγιεινής στον κόσμο και συγκεντρώνει σ’ ένα σημείο οτιδήποτε υπάρχει για το χώρο του λουτρού και το σχεδιασμό του.
Παράλληλα με την παρουσίαση των προϊόντων υπάρχει κι ένα ποικίλο πρόγραμμα με σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και αντιπρόσωπους του χώρου. Επιπλέον, το προγραμματισμένο Waterlounge στην αίθουσα 3.1. προσφέρει την ευκαιρία για συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.
Στην ISH 2007, η Messe Frankfurt θα απονείμει επίσης το βραβείο «Design Plus» σε εξαιρετικά και ιδιαίτερα καινοτόμα σχέδια στις κατηγορίες «Ενεργειακή Τεχνολογοία» και «Εφαρμοσμένη μηχανική κτιρίων» για τον τομέα του λουτρού. Επιπλέον θ’ απονεμηθεί και το βραβείο «Καινοτομία Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας» για προϊόντα και ιδέες που συνδυάζουν με πρωτότυπο τρόπο, αισθητική και λειτουργικότητα. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία κρατά την αρχιτεκτονική ποιότητα στο προσκήνιο.
Αircontec
Με την ονομασία «Aircontec» η τεχνολογία κλιματισμού και εξαερισμού έχει βρει το «σπίτι της» στην ISH. H Aircontec αναπτύσσεται: περίπου 300 εκθέτες από το χώρο του κλιματισμού και εξαερισμού (2005: 273 εκθέτες) με τη συμμετοχή όλων των πρωτοπόρων της αγοράς, παρουσιάζονται στις αίθουσες 5 και 6.
Το «Φόρουμ Κλιματισμού», στην αίθουσα 5.1, που διοργανώνεται από το «Ινστιτούτο Κλίματος Κτιρίων» με τη συνεργασία της Messe Frankfurt, θα επικεντρωθεί στις μονάδες κλιματισμού δωματίων, την ενεργειακή απόδοση στον κλιματισμό, την τεχνολογία ψύξης και εξαερισμού, την υγιεινή στον κλιματισμό και εξαερισμό και σε αρχιτεκτονικές λύσεις που αφορούν κεντρικό κλιματισμό.
Από το 2007 η Aircontec επεκτείνεται, για να συμπεριλάβει το ειδικό φόρουμ της IKK Building για την τεχνολογία ψύξης σε σχέση με τα κτίρια.
Η ανάπτυξη, η ζήτηση και οι πολιτικοί περιορισμοί όπως η «ενεργειακή απόδοση κτιρίων» οδηγούν σε μία σφαιρική προσέγγιση των ενεργειακών θεμάτων.
Για τον εμπορικό κόσμο, τους κατασκευαστές, τους μηχανικούς κ.λπ., μία επίσκεψη στην ISH αποδεικνύεται πολύ κερδοφόρα, καθώς θα βρουν όλο το φάσμα του κλιματισμού, της βιομηχανίας ψύξης και του εξαερισμού.
Στα πλαίσια της Aircontec θα λάβει χώρα και το διεθνές συμπόσιο «Fireprotec» αφιερωμένο στην προληπτική πυροπροστασίας, όπως επίσης και το 11ο συμπόσιο για τις νομικές απαιτήσεις πυροπροστασίας στις οικοδομές, στις 7 και 8 Μαρτίου.
Πολλοί εκθέτες της Aircontec, και όχι μόνο, θα παρουσιάσουν στην αίθουσα 6.2. προϊόντα και υπηρεσίες για την προληπτική πυροπροστασία.
Οι επισκέπτες της ISH έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για να κάνουν τον προγραμματισμό και την επίσκεψή τους στη Φρανκφούρτη, όσο το δυνατόν ευκολότερη και άνετη.
Από τα μέσα Δεκεμβρίου ’06 ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει πληροφορίες για τους εκθέτες στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση:
www.ish.messefrankfurt.com