Αρχική » Περιεχόμενα » ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ » Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ: Αντλίες θερμότητας Inventor

Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ: Αντλίες θερμότητας Inventor

asimak1.jpg

asimak1.jpgΤα κλιματιστικά συστήματα αέρα – αέρα/αέρα – νερού είναι, εδώ και αρκετά χρόνια, η πιο δημοφιλής λύση για ψύξη-θέρμανση σε βιομηχανικές και επαγγελματικές εφαρμογές. Με την ραγδαία αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες προτιμούν τα κλιματιστικά συστήματα ψύξης-θέρμανσης ακόμα και για τις κατοικίες τους.  Τα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών μονάδων έναντι του κλασικού λέβητα πετρελαίου είναι:
• Πιο γρήγορη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας στο χώρο.
• Με την ίδια εγκατάσταση επιτυγχάνουμε ψύξη και θέρμανση.
• Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.
Εκτός από την υψηλότερη απόδοση τα κλιματιστικά συστήματα είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τους λέβητες πετρελαίου καθότι δεν εκπέμπουν ρύπους. Επιπλέον, στους ψύκτες νερού (water chillers) και στις αντλίες θερμότητας (heat pumps) το νερό της εγκατάστασης ανακυκλώνεται με αποτέλεσμα να μην αντλείται διαρκώς νερό από το δίκτυο. Έτσι,  δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα της παγκόσμιας θερμότητας και στη μείωση καταστροφής της στιβάδας του όζοντος.
Τέλος, οι ψύκτες νερού (water chillers), είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και μειώνουν δραματικά τις διάφορες διαρροές που ενδέχεται να προκύψουν.
Είναι γεγονός, και επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι οι καταναλωτές προτιμούν πλέον να χρησιμοποιούν τα οικιακά τους κλιματιστικά και τους χειμερινούς μήνες για θέρμανση. Επιλέγουν  μονάδες υψηλής ενεργειακής απόδοσης και DC INVERTER οι οποίες αποδεδειγμένα καταναλώνουν έως και 44% λιγότερο ρεύμα από τα συμβατικά κλιματιστικά και η απόδοσή τους σε θέρμανση είναι σαφώς μεγαλύτερη από του λέβητα πετρελαίου.
Η inventor προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ψύξης-θέρμανσης με κλιματιστικά συστήματα αέρα-αέρα από το 1902. Πρόσφατα προσέθεσε στην γκάμα των προϊόντων της συστήματα αέρα-νερού (water chillers).
Οι ψύκτες νερού (water chillers) αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο ψύχει ή θερμαίνει τον χώρο μέσω των τερματικών μονάδων (fan coils, επιτοίχιες μονάδες, κασέτες). Τα fan coil, έχουν δυνατότητα λειτουργίας σε ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο σε συγκεκριμένους χώρους. Είναι εμφανούς ή κρυφού τύπου για τοποθέτηση στην οροφή, το δάπεδο ή σε άλλες τοποθεσίες. Συνήθως αντλούν αέρα απευθείας, ενώ ορισμένα ενδέχεται να είναι τοποθετημένα με μικρούς οδηγούς που αναρροφούν αέρα. Παρέχονται με ενσύρματα χειριστήρια ελέγχου ώστε να επιτρέπουν στο χρήστη να επιλέγει θέρμανση ή ψύξη, την ταχύτητα του ανεμιστήρα και την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου.
Οι κλιματιστικές μονάδες inventor, αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή από την εταιρία Γ. Ασημακόπουλος Ε.Π.Ε. Η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο του κλιματισμού με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 42 χρόνια, παρέχοντας στους πελάτες της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προϊόντα, τεχνολογία αιχμής και εγγύηση καλής λειτουργίας.
Τα μηχανήματα Ιnventor, διατίθενται από ένα επιλεγμένο δίκτυο επαγγελματιών στο χώρο του κλιματισμού, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.