INTERPLAST GREEN LINE

Πράσινα προϊόντα για σπίτι με θετική ενέργεια

interplast-1Σε posters με οικολογικό περιεχόμενο συχνά διαβάζουμε: « Η Γη πεθαίνει, κάνε κάτι». Η εμπειρία της ζωής μας δείχνει πως αυτή η προτροπή είναι ελάχιστα επιδραστική. Το μήνυμα ωστόσο είναι σαφές: Για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα και οι κλιματικές διαταραχές, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ενεργειακά ζητήματα που σχετίζονται με αυτά.
Η Interplast κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις της εποχής για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον, έχει προσανατολιστεί τα τελευταία χρόνια σε ενέργειες που συμβάλλουν στην ενεργειακή απόδοση και αποτελεσματικότητα, στον περιορισμό των ρύπων και στην ανακύκλωση, μέσω κατασκευής και προώθησης εναλλακτικών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης.
Η γεωθερμία ηγείται των εναλλακτικών συστημάτων της σειράς Interplast Green Line, μιας σειράς πράσινων προϊόντων για σπίτι με θετική ενέργεια.
Η Γη ζητάει την βοήθειά μας και είναι εύκολο να της τη δώσουμε αρκεί να δεχτούμε τη δική της. Η ενέργεια του υπεδάφους ως μοναδική και αέναη, γίνεται σύμμαχος της Interplast στην πρόκληση της δημιουργίας ενός πράσινου σπιτιού επιτυγχάνοντας τα παρακάτω οφέλη:
• Χαμηλό κόστος λειτουργίας, καθώς το 70% έως 80% της ενέργειας που απαιτείται για θέρμανση – δροσισμό, παρέχεται δωρεάν από το περιβάλλον (απορροφάται από τον γεωεναλλάκτη).
• Φιλικότητα προς το περιβάλλον, καθώς δεν εξαντλεί τους ενεργειακούς πόρους (κατάργηση χρήσης πετρελαίου) και δεν παράγει ρύπους (μηδενικές εκπομπές CO2).
• Δεν απαιτείται δεξαμενή καυσίμων και καμινάδα.
• Το κόστος λειτουργίας μειώνεται πάνω από 60% σε σχέση με τους συμβατικούς τρόπους θέρμανσης και ψύξης με αποτέλεσμα την σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
• Οικονομία ωφέλιμου χώρου- αποδέσμευση ωφέλιμου χώρου (δεν υπάρχουν θερμαντικά σώματα στους τοίχους) και επιπρόσθετα παρέχεται ένα καλαίσθητο αρχιτεκτονικά αποτέλεσμα (βιοκλιματική αρχιτεκτονική).
• Μηδενική συντήρηση, καθώς ο γεωεναλλάκτης δεν χρειάζεται συντήρηση, ενώ η αντλία γεωθερμίας χρειάζεται μόνο έναν περιοδικό έλεγχο. 
• Αθόρυβη λειτουργία και δεν χρειάζεται εγκατάσταση πυροπροστασίας.
interplast-2Η Interplast στη συνεχή προσπάθειά της να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν την θερμική άνεση  σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος, συνδυάζει τα συστήματα γεωθερμίας με παράλληλη εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης δαπέδου. Πρόκειται για έναν μοναδικά ολοκληρωμένο συνδυασμό τεχνολογιών ο οποίος πορεύεται με οικολογική συνείδηση για πράσινα ενεργειακά σπίτια με τη χρήση ενός ανεξάντλητου πόρου- του γεωθερμικού φορτίου του εδάφους. Η Interplast παράγει και εμπορεύεται μια πλήρη γκάμα προϊόντων, από τον γεωεναλλάκτη, το εσωτερικό δίκτυο σωληνώσεων και τους συλλέκτες, και διαθέτει τις γεωθερμικές αντλίες (Gaia Water, Ground) οι οποίες κατασκευάζονται από τον Ιταλικό Οίκο Clivet με πιστοποιημένες αποδόσεις.
Η γεωθερμική αντλία θερμότητας (Gaia Water, Ground) μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις μορφές γεωθερμίας (οριζόντια, κάθετη ή ανοιχτού τύπου) και ο υψηλός βαθμός απόδοσής τους τις καθιστά εξαιρετικά οικονομικές ως προς τη χρήση τους.
Το κτίριο της Interplast στις εγκαταστάσεις της στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της εταιρικής κουλτούρας της, η οποία ενισχύει την οικολογική συνείδηση και την αειφόρο ανάπτυξη. Έχει ανεγερθεί με περιβαλλοντικά φιλικές προδιαγραφές, καθώς χρησιμοποιήθηκε ενεργειακός σχεδιασμός με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εφαρμόστηκε το γεωθερμικό σύστημα Interplast για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης- ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, το οποίο συνδυάζεται παράλληλα με ηλιακό σύστημα. Το αποτέλεσμα είναι η ανέγερση ενός ολοκληρωμένου «πράσινου» κτιρίου, εξ ολοκλήρου εξοπλισμένο με προϊόντα της σειράς Interplast Green Line, το οποίο ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων προσφέροντας άνετο και ποιοτικό περιβάλλον εργασίας, παρέχοντας παράλληλα μειωμένα λειτουργικά κόστη για την επιχείρηση.
Η παραπάνω εφαρμογή, αποδεικνύει πως η Interplast εκμεταλλεύεται την καθαρή ενέργεια με γνώμονα την ισορροπία της φύσης, για ένα βιώσιμο περιβάλλον και την μέγιστη δυνατή ποιότητα ζωής.