Αρχική » Περιεχόμενα » Υποβοήθηση θέρμανσης με ηλιακή ενέργεια » INTERPLAST: Eνδοδαπέδια θέρμανση με συνεργασία ηλιακής ενέργειας

INTERPLAST: Eνδοδαπέδια θέρμανση με συνεργασία ηλιακής ενέργειας

interplast home.jpg

interplast home.jpgΗ Interplast ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος, υποστηρίζει και προωθεί ενεργειακές εφαρμογές θέρμανσης και δροσισμού σε συνεργασία με ήπιες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η άφθονη ηλιακή ενέργεια σε συνδυασμό με τις μειωμένες απαιτήσεις της ενδοδαπέδιας θέρμανσης μας καλούν να βασιστούμε στον ήλιο όχι μόνο για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης αλλά και για την θέρμανση της οικίας.
Η λογική του συστήματος βασίζεται στο γεγονός ότι τα επιστρεφόμενα νερά της ενδοδαπέδιας θέρμανσης πρέπει να αναθερμανθούν κατά 5°C περίπου και μόνο μέχρι τους 45°C. Με την χρήση επιλεκτικών ηλιακών συλλεκτών, μιας αποθήκης ζεστού νερού και των κατάλληλων αυτοματισμών ελέγχου του συστήματος, αυτό θα επιτευχθεί από μια καθαρή πηγή ενέργειας, τον ήλιο, προσφέροντας έτσι σημαντική επιπλέον εξοικονόμηση δαπανών.
Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης – δροσισμού της Interplast μπορούν να συνεργαστούν με εγκαταστάσεις γεωθερμίας και ηλιακής ενέργειας, επιτυγχάνοντας ποιότητα ζωής και προστασία του περιβάλλοντος.