INTERPLAST

interplast2.jpg

interplast2.jpgΗ Interplast παράγει σωλήνες αποχέτευσης από PVC με εφαρμογές σε εγκαταστάσεις κτιριακής αποχέτευσης, βιομηχανικές εγκαταστάσεις απορροής λυμάτων, εγκαταστάσεις αποχέτευσης ομβρίων, υπόγεια δίκτυα αποχέτευσης, δίκτυα εξαερισμού και υπόγεια δίκτυα διοχέτευσης καλωδίων.
Το PVC είναι ανθεκτικό στις περισσότερες χημικές ουσίες όπως οξέα, βάσεις, καταλύτες. Παρουσιάζει πολύ χαμηλή γραμμική διαστολή, γεγονός που επιτρέπει την ένωση των σωλήνων με τα εξαρτήματα με τη χρήση κόλλας ειδική για PVC. Επίσης, παρουσιάζει ελαστικότητα και δίνει τη δυνατότητα θερμικής επεξεργασίας κατά τη διαμόρφωση της μούφας στη φάση της εγκατάστασης.
Τέλος, έχει εξαιρετική αντοχή στη κρούση ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες, στην ηλιακή ακτινοβολία καθώς επίσης σε δονήσεις και άλλες μηχανικές καταπονήσεις.
Οι σωλήνες ελέγχονται τακτικά από τον ΕΛΟΤ και τα αποτελέσματα του βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
Οι σωλήνες αποχέτευσης πού είναι κατασκευασμένοι με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ 686Β και τα εξαρτήματα αποχέτευσης που είναι κατασκευασμένα με βάση το πρότυπο ΕΝ 1329 φέρουν εγγύηση 10 ετών, με ασφαλιστική κάλυψη από την ALLIANZ για χρηματικό ποσό έως 3.000.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικά των σωλήνων αποχέτευσης
intrplast12.jpgΟι σωλήνες παράγονται σε διατομές από 32mm έως 200mm σε ευθύγραμμα μήκη των 3m στους παρακάτω τύπους:
-Σωλήνες σε γκρι και πορτοκαλί χρώμα, με την εμπορική ονομασία Unisol, σύμφωνα με το Ελληνικό πρότυπο 686Β. Ο τύπος αυτών των σωλήνων είναι κατάλληλος για αποχέτευση λυμάτων εντός και εκτός κτιριακών εγκαταστάσεων σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες.
-Σωλήνες σε γκρι και λευκό χρώμα, με την εμπορική
interplast4 .jpgονομασία Novaplus, σύμφωνα με το Ελληνικό πρότυπο 686Α. Ο τύπος αυτών των σωλήνων συνηθίζεται από τη αγορά να αναφέρεται ως 6 Atm και είναι κατάλληλος για δίκτυα εξαερισμού και ομβρίων υδάτων.
Συνιστάται στους θερμοϋδραυλικούς να χρησιμοποιούν μόνο σωλήνες που καλύπτονται από το πρότυπο 686Β, γιατί είναι οι μόνοι σωλήνες που σύμφωνα με την τεχνική οδηγία του Τ.Ε.Ε. (2412/86) και την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 743/1992) μπορούν να χρησιμοποιούνται  στις εγκαταστάσεις της κτιριακής αποχέτευσης.
Εξαρτήματα Αποχέτευσης
Η εταιρία διαθέτει πλήρη σειρά εξαρτημάτων για τους αντίστοιχους σωλήνες που κατασκευάζονται σύμφωνα με τα Ελληνικά πρότυπα  ΕΛΟΤ 740 και την Ευρωπαϊκή νόρμα ΕΝ1329. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει τέσσερις τύπους κλασικών εξαρτημάτων μίας μούφας. Σε γκρι χρώμα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νόρμα 1329. Σε πορτοκαλί χρώμα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νόρμα 1329 και το Ιταλικό πρότυπο UNI 302. Σε γκρι και λευκό χρώμα σύμφωνα με το Ελληνικό πρότυπο ΕΛΟΤ 740. Εξαρτήματα διπλής μούφας  σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νόρμα 1329. Σιφώνια δαπέδου, μπαλκονιού και πλυντηρίου, προσθήκες επισκευής, σύνδεσμοι διαστολής, κανάλια απορροής, φρεάτια, μηχανοσίφωνες, φρεάτια διελεύσεως και φρεάτια επιθεώρησης με σιφώνι, βαλβίδες αντεπιστροφής, εξαρτήματα υπονόμων από 110 έως 500 χιλιοστά.
interplast3.jpgΣιφώνι δαπέδου
Το σιφώνι δαπέδου της Interplast παράγεται με εξόδους 50 και 63 χιλιοστών, το οποίο με τη χρήση ειδικού διαστολικού μετατρέπεται σε 75 χιλιοστά. Φέρει πρότυπο ανεξάρτητο μηχανισμό πλωτήρα ο οποίος  απαγορεύει την υπερχείλιση απόνερων και αφρού. Το σώμα του σιφωνιού είναι κατασκευασμένο από PVC ενώ τα υπόλοιπα μέρη του από πολυπροπυλένιο. Με τον τρόπο αυτό θεωρείται κατάλληλο για σύνδεση με όλους τους τύπους σωλήνων αποχέτευσης. Έχει 4 εισόδους εσωτερικής διαμέτρου 40mm που φέρουν ρακόρ και φλάντζα στεγανοποίησης. Η χωρητικότητα  είναι 1,9 λίτρα για το σιφώνι με την έξοδο των 50 χιλιοστών, ενώ το αντίστοιχο με έξοδο 63 χιλιοστών έχει χωρητικότητα 2,4 λίτρα. Το σιφώνι δαπέδου της Interplast διατίθεται με ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος προέκταση με σχάρα σε τρείς τύπους, πλαστική, inox και ορειχάλκινη.