Αρχική » Γενικές Πληροφορίες » Ειδικές παροχές χωρίς κόστος και παροχές προνομιακού χαρακτήρα στα μέλη του ΒΕΑ

Ειδικές παροχές χωρίς κόστος και παροχές προνομιακού χαρακτήρα στα μέλη του ΒΕΑ

Σειρά από υπηρεσίες, υποδομές, και διευκολύνσεις που στηρίζουν την λειτουργία των επιχειρήσεων και μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη, έχει εξασφαλίσει και παρέχει στα ενδιαφερόμενα μέλη του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Στόχος του Επιμελητηρίου είναι στηρίξει την εξέλιξη των μελών του, να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό τους και να βοηθήσει στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Έναντι μιας συμβολικής ετήσιας συνδρομής το ΒΕΑ είναι πλέον σε θέση να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ανταποδοτικών υπηρεσιών, προκειμένου οι επιχειρηματίες να συνεχίσουν να το εμπιστεύονται για την αξιοπιστία και την άμεση εξυπηρέτηση που τους παρέχει.
Οι παροχές αυτές αφορούν μεταξύ άλλων: τις συναλλαγές, την χρηματοδότηση, την εκπαίδευση, την εξαγωγική ανάπτυξη, τη νομική υποστήριξη, την υποβοήθηση συνεργασιών, την ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, και πολλές ακόμα παραμέτρους της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Για τη στήριξη των παροχών ,έχουν γίνει σύμφωνα συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς για φθηνή χρηματοδότηση, υλοποιούνται Ευρωπαϊκά και Διακρατικά προγράμματα για την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την εισαγωγή διεθνούς τεχνογνωσίας, διεξάγονται δωρεάν σεμινάρια τεχνικού ασφαλείας, υπάρχει καθημερινή δωρεάν ενημέρωση για την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, καθώς και η παροχή πλήθος δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών με ειδικούς επιστήμονες σε θέματα ασφάλισης, φορολογίας και αδειοδότηση επιχειρήσεων.
Παράλληλα, το Επιμελητήριο διοργανώνει για τα μέλη του ενημερωτικές ημερίδες με αντικείμενο συζήτησης τρέχοντα σημαντικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, παρέχει υπηρεσίες διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και ενισχύει οικονομικά τα μέλη του που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκθέσεις στο εξωτερικό και να αναζητήσουν διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες. Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση παρέχεται διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής των εξαγωγικών επιχειρήσεων ALL 4 GREECE και συνεχείς παρουσιάσεις ξένων αγορών που μπορούν να αποτελέσουν πιθανά πεδία δραστηριότητας.
Επίσης το Επιμελητήριο στηρίζει τις νέες επιχειρήσεις με την δημιουργία της ιστοσελίδας τους, την παροχή προνομιακών υπηρεσιών και τιμών σε θέματα τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης και την απαλλαγή από το κόστος δημοσίευσης ισολογισμών. Μάλιστα προσφέρει μέσω της κάρτας μέλους του ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες για την μείωση του κόστους περίθαλψης τους.
Η δράση όμως δε σταματάει εδώ. Η διοίκηση του ΒΕΑ προχωρά στο σχεδιασμό και νέων υπηρεσιών, όπως: πιστοποίηση προέλευσης προϊόντων, ενίσχυση επιχειρήσεων με εργαλεία προώθησης και εμπορικό σήμα επιχειρήσεων (trade mark) και σύσταση υπηρεσίας διαμεσολάβησης στις αστικές & εμπορικές υποθέσεις.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τα νέα επιχειρησιακά Προγράμματα, της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 (ΕΣΠΑ), νέα σειρά σεμιναρίων τεχνικού ασφαλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης εφαρμογής TAXIS-NET και τραπεζικός σύμβουλος με παρουσία στο Β.Ε.Α. , στο πλαίσιο συνεργασίας με Εθνική Τράπεζα.