Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Ιδιαίτερο βάρος δίνει στην επιμόρφωση των συντηρητών καυστήρων η διοίκηση της Εστίας

Ιδιαίτερο βάρος δίνει στην επιμόρφωση των συντηρητών καυστήρων η διοίκηση της Εστίας

Επισημάνσεις και ενημέρωση στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «Oscar»
Ο απολογισμός δράσης της διοίκησης του α’ εξαμήνου τρέχοντος έτους και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα μέχρι το Δεκέμβριο, ήταν τα βασικά θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εστίας που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «Oscar». Ταυτόχρονα έγινε και αναλυτική ενημέρωση για τα τρέχοντα κλαδικά θέματα και τα τεκταινόμενα στην κλαδική Ομοσπονδία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά σε συνέλευση της Εστίας ήταν παρόντες συνάδελφοι και από την περιφέρεια (Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη).
Στο προεδρείο της συνέλευσης εκλέχθηκαν οι συν. Ανδρέας Αθανασιάδης (πρόεδρος) και Παναγιώτης Τσιμόγιαννης (γραμματέας) οι οποίοι κράτησαν σε ικανοποιητικά επίπεδα τη διαδικασία.
Η συνέλευση ξεκίνησε με την παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης του ταμείου της Εστίας, από τον ταμία Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος επισήμανε ότι εάν όλα τα μέλη πλήρωναν κανονικά τις συνδρομές τους, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Ενημέρωσε, ότι άμεσα θα αποσταλούν επιστολές σε όσους δεν είναι ταμειακά εντάξει, για να πληρώσουν το συντομότερο.
Όπως τόνισε, τώρα, όταν η Ομοσπονδία ζητά το μητρώο των μελών, η καταγραφή γίνεται για όσους είναι ταμειακά εντάξει.
Προτεραιότητα η επιμόρφωση των μελών
Ξεκινώντας τον απολογισμό της διοίκησης για το πρώτο εξάμηνο της χρονιά ο πρόεδρος Γιάννης Λαγκώνης αναφέρθηκε στον ετήσιο χορό του σωματείου, ο οποίος όπως τόνισε, ήταν πετυχημένος απ’ όλες τις πλευρές. Αναφερόμενος στις άλλες δραστηριότητες γι’ αυτό το διάστημα, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Στο διάστημα που πέρασε η διοίκηση της Εστίας έριξε όλο της το βάρος σε δράσεις που αφορούσαν την επιμόρφωση των συναδέλφων. Πραγματοποιήθηκαν περίπου 18 τεχνικά σεμινάρια με τη συνεργασία εταιριών του χώρου. Στις αρχές Ιουλίου ολοκληρώθηκε η παρακολούθηση ενός ακόμη εκπαιδευτικού προγράμματος 150 ωρών για τα αέρια καύσιμα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.
Αυτή τη βδομάδα, ολοκληρώθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που αφορούσε το μάρκετινγκ με εξειδίκευση στο επάγγελμά μας. Στο πρόγραμμα ήταν να γίνει μέσα στον Ιούλιο άλλο ένα σεμινάριο πληροφορικής στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ. Τελικά αυτό αναβλήθηκε και θα διοργανωθεί το Σεπτέμβριο.
Επίσης έχει προγραμματιστεί, μέσα στον Αύγουστο να πραγματοποιηθεί ένα επιμορφωτικό ταξίδι στην Ιταλία, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Baltur.
Για τη διοργάνωση όλων αυτών των προγραμμάτων επιμόρφωσης δούλεψαν όλα τα μέλη της διοίκησης. Όμως, προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τους συν. Δημήτρη Ρέμπελο και Δημήτρη γονιό, γιατί πραγματικά δούλεψαν περισσότερο απ’ όλους μας, ατέλειτωες ώρες για την άψογη διοργάνωση των σεμιναρίων.
Εμείς έχουμε σαν στόχο να εμπλουτίσουμε τη δράση του διοικητικού συμβουλίου και γι’ αυτό ζητάμε να μας καταθέσετε νέες ιδέες και προτάσεις.
Είναι απαραίτητο όλα τα μέλη να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του σωματείου μας, έτσι ώστε κάποια στιγμή ο κλάδος μας να φτάσει εκεί που του αξίζει…
Βέβαια όσο καλή και αν είναι η διοίκηση της Εστίας ή της Ομοσπονδίας, εάν εμείς δεν είμαστε σωστοί επαγγελματίες και δεν εκπληρώνουμε σωστά τις υποχρεώσεις μας, απέναντι στον πελάτη και στην κοινωνία γενικότερα, τότε τίποτα δεν θα προχωρά μπροστά.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι το συμφέρον μας είναι να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι σε όλους τους τομείς και να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχυ.
Σίγουρα, σήμερα υπάρχει κρίση που επηρεάζει τους πάντες. Πιστεύω, όμως, ότι όσοι έχουν αξιώσεις από τη δουλειά τους και είναι σωστοί επαγγελματίες, δεν θα πρέπει να φοβούνται. Εμείς πάντως σαν σωματείο είμαστε κοντά στον καθένα σας για να βοηθήσουμε όσο και όπου μπορούμε»…
Ακολούθησε ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας από τους συν. Φώτη Νανά, Θεόδωρο Μαρκόπουλο και Δημήτρη Μπόμπο.
Επισημάνθηκε ότι όλα τα μέλη της Εστίας θα πρέπει να στείλουν στα γραφεία του σωματείου, φωτοτυπίες με την επαγγελματική τους άδεια καθώς και το τελευταίο φύλλο των θεωρημένων δελτίων παροχής υπηρεσιών ή των τιμολογίων. Τα χαρτιά αυτά είναι απαραίτητα για την κατάθεση του μητρώου μελών του σωματείου στην Ομοσπονδία έτσι όπως προβλέπει σχετική απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου.
Στην τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας της Ετσίας Δημοσθένης Μπουλγκούρας στάθηκε στα παρακάτω θέματα:
– Πολλοί συνάδελφοι έχουν αθεώρητες τις επαγγελματικές τους άδειες. Θα πρέπει να μεριμνήσουν πηγαίνοντας στις κατά τόπους νομαρχίες για τη θεώρησή τους το συντομότερο δυνατό.
– Η διοίκηση σκέφτεται για αλλαγή έδρας του σωματείου επειδή το ενοίκιο που καταβάλλει σήμερα κρίνεται υπερβολικό. Αναζητείται ανάλογο γραφείο με μικρότερο από το σημερινό ενοίκιο, με δυνατότητα δημιουργίας εργαστηρίου φυσικού αερίου και με εύκολη πρόσβαση.
– Το εξάμηνο που πέρασε στην Εστία προστέθηκαν 11 νέα μέλη (τα 5 ήταν πρώην μέλη του Ήφαιστου).
– Είναι ανάγκη να γίνουν ενέργειες τέτοιες ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της Εστίας. Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι να αντλούν τεχνικές πληροφορίες από τα 520 τεχνικά εγχειρίδια που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα.
– Το σεμινάριο που έγινε στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και αφορούσε το “μάρκετινγκ” ήταν πολύ σημαντικό, γιατί για πρώτη φορά συνάδελφοι άκουσαν αναλυτικά στοιχεία που αφορούν την κοστολόγηση και τιμολόγηση της δουλειάς τους.
Νομίζω ότι καλό θα ήταν σαν Εστία να καλέσουμε το βασικό εισηγητή αυτού του σεμιναρίου τον κ. Γ. Δρούγκα από το τμήμα πωλήσεων της ΕΠΑ Αττικής και να μας παρουσιάσει σε μια ημερίδα θέματα επιχειρηματικότητας που αφορούν το επάγγελμά μας.
Τέλος, ο συν. Δημήτρης Ρέμπελος παρουσίασε τα σεμινάρια που έγιναν και αναφέρθηκε στις μελλοντικές ενέργειες που προετοιμάζει η διοίκηση για την επιμόρφωση των μελών.
τόνισε ότι είναι προγραμματισμένο για το Σεπτέμβριο το σεμινάριο πληροφορικής, ενώ γίνονται ενέργειες για τη διοργάνωση σεμιναρίου για τα καθήκοντα του τεχνικού ασφαλείας.
Τα παραπάνω σεμινάρια γίνονται με τη συνεργασία του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Leonardo da Vinci», προγραμματίζεται εκπαιδευτικό ταξίδι το α’ εξάμηνο του 2011 στην Ιταλία ή στη Γερμανία.
Στο ταξίδι αυτό, οι συνάδελφοι που θα λάβουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις επισκεπτόμενοι τις εγκαταστάσεις εταιριών που κατασκευάζουν προϊόντα θέρμανσης. Το ταξίδι αυτό θα είναι επιδοτούμενο και οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν με ένα συμβολικό ποσό.
Ο Δ. Ρέμπελος, επισήμανε ότι η διοίκηση θα διοργανώνει επίσκεψη μελών που ενδιαφέρονται, στη διεθνή έκθεση ISH που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Γερμανία.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σωματεία