Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » Ειδών Υγιεινής » Ideal Standard: Δεν έχουμε …νερό για χάσιμο!

Ideal Standard: Δεν έχουμε …νερό για χάσιμο!

Η οικολογική απάντηση στα προϊόντα μπάνιου

Για την Ideal Standard η παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και η ορθολογική διαχείριση των πηγών ενέργειας, δεν αποτελεί απλά προσαρμογή στις επιταγές των καιρών, αλλά μακροπρόθεσμη στρατηγική ενός ενεργού και υπεύθυνου πολίτη.
Η Ideal Standard έχει αναλάβει παγκόσμια δέσμευση για την περιβαλλοντική φροντίδα που συνδέεται με τις δραστηριότητές της και καθοδηγείται με άξονες την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων που διαχειρίζονται έξυπνα και αποδοτικά τους φυσικούς και ενεργειακούς πόρους προς όφελος του χρήστη τους, ενώ παράλληλα ξοδεύεται η ελάχιστη ποσότητα πόρων για την παραγωγή τους.
Η διαφύλαξη των αποθεμάτων νερού, αποτελεί έναν κεντρικό άξονα στο σχεδιασμό των προϊόντων της κορυφαίας εταιρίας ειδών μπάνιου, η οποία επενδύει σταθερά εδώ και πολλά χρόνια, στην έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων που μεγιστοποιούν την απόδοσή αυτού του απειλούμενου φυσικού πλούτου.
Μια τέτοια παγκόσμια καινοτομία της Ideal Standard, τη δεκαετία του 1970, ήταν η εφεύρεση του κεραμικού δίσκου στις μπαταρίες, που εξάλειψε το φαινόμενο των μπαταριών που στάζουν και κατά συνέπεια την ακούσια απώλεια νερού.
Σήμερα, μια άλλη καινοτομία της Ideal Standard, οι θερμοστατικές μπαταρίες μπάνιου, σταθεροποιούν την επιθυμητή θερμοκρασία του νερού κατά την χρήση, ανεξάρτητα από αυξομειώσεις της πίεσης του δικτύου ύδρευσης.  
Με τις θερμοστατικές μπαταρίες αποφεύγονται μεγάλες απώλειες νερού αλλά και ενέργειας.
Ένα ακόμα πρωτοποριακό σύστημα – το ECO SYSTEM – το οποίο διαθέτουν ορισμένα μοντέλα από μπαταρίες μπάνιου αλλά και κουζίνας, διαχειρίζονται «έξυπνα» την κλίση της ροής του νερού η οποία διατηρείται σταθερή, ανεξάρτητα από την ποσότητα ροής και την πίεση του δικτύου μειώνοντας την κατανάλωσή του.
Στην ίδια κατεύθυνση, η  τεχνολογία Click Technology – παγκόσμια καινοτομία της Ideal Standard – όπου η λαβή της μπαταρίας σταματά  όταν φθάσει στη μέση της διαδρομής της ρυθμίζοντας την παροχή του νερού στο 50%,  ενώ αρκεί μια μικρή επιπλέον ώθηση με ένα ελαφρό «κλικ», για να αυξηθεί η παροχή έως και το 100%, όποτε είναι επιθυμητή.
Από τη γκάμα των ενεργειακά φιλικών προϊόντων της εταιρίας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα καζανάκια διπλής λειτουργίας – που παρέχουν την επιλογή χρήσης της μισής ή ολόκληρης της ποσότητας νερού που περιέχεται στο καζανάκι, αλλά και η κατεύθυνση σε παραγωγή λεκανών με δυνατότητα να κάνουν έκπλυση με μικρότερες ποσότητες νερού, σύμφωνα με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές νόρμες.
Άλλοι άξονες στην διεθνή πολιτική της Ideal Standard για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, είναι και η μείωση των βιομηχανικών αποβλήτων, περιλαμβανομένων και όσων σχετίζονται με τη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου, καθώς και η λειτουργία σύγχρονων συστημάτων μέτρησης της απόδοσης της περιβαλλοντικής της πολιτικής, χρησιμοποιώντας καθιερωμένες μεθοδολογίες και πρακτικές.
Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την περιβαλλοντική πολιτική της Ideal Standard παγκόσμια, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της εταιρίας:
http://www.americanstandard.com/citizenship/environmental/
Ideal Standard –  Athens Showroom
Λ. Μεσογείων 265, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 67.90.880-2.