Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Η Wilo παρουσιάζει σημαντικές καινοτομίες στον εξοπλισμό και στα συστήματα κτιρίων

Η Wilo παρουσιάζει σημαντικές καινοτομίες στον εξοπλισμό και στα συστήματα κτιρίων

wilo1_early_company.jpg

135 χρόνια «Pumpen Intelligenz» από τη Γερμανία
• Παγκοσμίως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αντλιών και αντλητικών συστημάτων για διάφορες εφαρμογές
• Ιδρύθηκε το 1872 στην Γερμανική πόλη του Ντόρτμουντ
• Πολλές πρωτοπόρες καινοτομίες, όπως η ανάπτυξη του πρώτου κυκλοφορητή το 1928
•  Ο πρώτος πλήρως ηλεκτρονικός κυκλοφορητής κυκλοφόρησε το 1988
• Παγκόσμια καινοτομία: κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης για θέρμανση, κλιματισμό και ψύξη το 2001
• Με 6000 εργαζόμενους ο 6ος μεγαλύτερος κατασκευαστής αντλιών παγκοσμίως


Ντόρτμουντ: Σημαντικά ορόσημα στην τεχνολογία αντλιών έρχονται από τους Γερμανούς ειδικούς στις αντλίες, την Wilo AG, η οποία λειτουργεί επιτυχώς στην αγορά εδώ και 135 χρόνια. Η εταιρία, με έδρα το Ντόρτμουντ της Γερμανίας, είναι σήμερα ένας από τους παγκοσμίους ηγέτες κατασκευαστές αντλιών και συστημάτων άντλησης για χρήση σε συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και ψύξης αλλά και την αποστράγγιση και διάθεση λυμάτων όπως επίσης και την παροχή πόσιμου νερού. Οι αντλίες της Wilo χρησιμοποιούνται σε εμπορικά κτίρια, κοινοτικές εγκαταστάσεις, την βιομηχανία αλλά και τα ιδιωτικά νοικοκυριά.
wilo1_early_company.jpg

 

 

Η αρχική εταιρία: Ιδρύθηκε το 1872 από τον Louis Opländer
ως εργοστάσιο χάλκινων και ορειχάλκινων προϊόντων

 

 

Ιδρύθηκε το 1872 από τον Louis Opländer ως εργοστάσιο χάλκινων και ορειχάλκινων προϊόντων. Από το 1920 η επιχειρησιακή δραστηριότητα επεκτάθηκε στους τομείς της θέρμανσης και της υγιεινής. Στις επόμενες δεκαετίες, καινοτόμα προϊόντα εμφανιστήκαν στην αγορά τα οποία άλλαξαν ριζικά τον τομέα του εξοπλισμού και των συστημάτων κτιρίων. Έτσι το 1928 δημιουργήθηκε από την Wilo ο πρώτος «επιταχυντής κυκλοφορίας» και κατατέθηκε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Με αυτό επιτεύχθηκε μια σημαντική πρόοδος για τα συστήματα θέρμανσης σε σύγκριση με τα συστήματα θέρμανσης που βασίζονταν στις αρχές της βαρύτητας. Επίσης το 1928, η εταιρία υιοθέτησε το όνομα Wilo αφότου ο Wilhelm Opländer, ο γιος του ιδρυτή, ανέλαβε την επιχείρηση.

wilo 2_circulation_accelerator.jpg

 

 

 

 

Επιταχυντής κυκλοφορίας: Το 1928 δημιουργήθηκε ο πρώτος «επιταχυντής κυκλοφορίας» και κατατέθηκε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.  Έτσι επιτεύχθηκε μια σημαντική πρόοδος για τα συστήματα θέρμανσης σε σύγκριση με τα συστήματα θέρμανσης που βασίζονταν στις αρχές της βαρύτητας.

 


Η Wilo, ως πρώτος κατασκευαστής αντλιών, εισήγαγε στην αγορά το 1950 τον πρώτο ελαιολίπαντο κινητήρα.  Αυτή η κατασκευή είναι πολύ ανθεκτική και δεν απαιτεί επιπρόσθετη ψύξη σε σύγκριση με τους κινητήρες ξηρού ρότορα.
Η Wilo το 1988 έκανε το αποφασιστικό βήμα προς μεγαλύτερη ευκολία του χρηστή και ενεργειακή αποτελεσματικότητα με την ανάπτυξη του πρώτου πλήρους ηλεκτρονικού κυκλοφορητή, που του δόθηκε η ονομασία “Star-Wilo E25“. Έτσι μπήκε σε γραμμή παραγωγής ο πρώτος «μηχατρονικός» κυκλοφορητής (κυκλοφορητής αποτελούμενος από ηλεκτρονικά και μηχανολογικά κομμάτια). Αντίθετα από τους μη ρυθμιζόμενους κυκλοφορητές, οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενοι προσαρμόζουν αυτόματα την παροχή, ανάλογα με τη ζήτηση της εγκατάστασης, λειτουργώντας έτσι, μεταξύ άλλων, κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
wilo3_stratos.jpg

 

 

 

 
Wilo-Stratos: Το 2001 η Wilo εισήγαγε στην αγορά τον πρώτο υψηλής απόδοσης κυκλοφορητή για θέρμανση, κλιματισμό και ψύξη.  Ο κυκλοφορητής “Wilo-Stratos“ είναι κατάλληλος μεταξύ άλλων για ανακυκλοφορία ζεστού νερού σε μεγάλες οικιακά συγκροτήματα, καταναλώνει μέχρι και 80% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τους μη ρυθμιζόμενους (σταθερών στροφών) κυκλοφορητές.


Μεγάλη εξοικονόμηση μπορεί να επιτευχθεί με τους αποκαλούμενους κυκλοφορητές υψηλής απόδοσης. Για μια ακόμα φορά, η Wilo ήταν πρωτοπόρος όταν εισήγαγε στην αγορά τον πρώτο κυκλοφορητή υψηλής απόδοσης για θέρμανση, κλιματισμό και ψύξη το 2001. Ο κυκλοφορητής Wilo-Stratos, ο οποίος είναι κατάλληλος, μεταξύ άλλων, για ανακυκλοφορία ζεστού νερού σε μεγάλα οικιακά συγκροτήματα, καταναλώνει μέχρι και 80% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τους μη ρυθμιζόμενους κυκλοφορητές (σταθερών στροφών). Από το 2005 οι ιδιοκτήτες μικρότερων κατοικιών μπορούν να απολαμβάνουν τα ίδια πλεονεκτήματα στον τομέα εξοικονόμησης, χάρη στα διαφορετικά μοντέλα της σειράς Stratos, που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό, τα “Wilo-Stratos ECO“.
Το 2001 παρουσιάστηκε η πρώτη πλήρως υποβρύχια αντλία λυμάτων με ενσωματωμένο κύκλωμα ψύξης. Την ίδια χρονιά, συστάθηκε η μονάδα παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα κεντρικά της εταιρίας στο Ντόρμουντ. Έκτοτε, όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για όλες της αντλίες των παραγωγικών μονάδων του ομίλου της Wilo AG (Ντόρτμουντ και Oschersleben – Γερμανία, Aubigny – Γαλλία, Gimhae – Νότιος Κορέα) αλλά και για όλα τις εμπορικές ονομασίες (Wilo, Salmson, EMB) παράγονται εδώ.
Ταυτόχρονα με τις πολλαπλές τεχνολογικές εξελίξεις, η Wilo, η οποία ξεκίνησε σαν μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρόχρονη παράδοση, έχει αναπτυχθεί σε ένα σύγχρονο όμιλο επιχειρήσεων που λειτουργεί διεθνώς. Η Wilo άρχισε να αναπτύσσει θυγατρικές εκτός των συνόρων της Γερμανίας και ενίσχυσε τον διεθνή προσανατολισμό της το 1965. Το 1984 εξαγοράστηκε η Γαλλική εταιρία κατασκευής αντλιών, η Pompes Salmson. Στη νέα χιλιετία η Wilo συνέχισε τη στρατηγική διεθνούς αύξησής της, μεταξύ των άλλων με την εξαγορά το 2000 της κορεατικής εταιρίας κατασκευής αντλιών LG Pumps, όπως επίσης και την εξαγορά της ινδικής Mather & Platt Pumps Ltd το 2006. Με την απόκτηση της EMU Group (Hof, Γερμανία) το 2003, η Wilo ενίσχυσε τις ικανότητες και δυνατότητες της στον τομέα της παροχής νερού στον κοινοτικό και βιομηχανικό τομέα, την επεξεργασία λυμάτων και την τεχνολογία επεξεργασίας λυμάτων.
Σήμερα η Wilo αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου και απασχολεί παγκοσμίως περίπου 6000 εργαζομένους. Το 2006 ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε 873,4 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό κάνει την Wilo τον 6ο μεγαλύτερο κατασκευαστή αντλιών παγκοσμίως. Πριν από μερικά χρόνια η Wilo υιοθέτησε τη Γερμανική αρχή "Pumpen Intelligenz", η οποία συνδέεται με την ανάπτυξη πρωτοπόρων αντλιών και συστημάτων, τα οποία βασίζονται στις αρχές και τις μεθόδους της Γερμανικής τεχνολογίας. Παγκοσμίως, δεν αντιπροσωπεύει μόνο τα προϊόντα, αλλά και τη διαδεδομένη τεχνογνωσία και παροχή υπηρεσιών και υπηρεσιών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Wilo.