Η ΟΒΥΕ καλεί σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην Πανεθνική ημέρα Δράσης & Κινητοποίησης

Την προκήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι οι αντιπροσωπευτικοί φορείς της κοινωνίας των πολιτών που συγκροτούν την Κοινωνική Συμμαχία, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΑΓΣΣΕ, αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, αποφάσισαν να ορίσουν την 30ή Μαΐου ως ημέρα πανεθνικής δράσης ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, την υπερφορολόγηση. Τη συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη γενική απεργία και σειρά άλλων δράσεων, με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια, τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων».
Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία της 30ής Μαΐου με το διεκδικητικό της πλαίσιο, που ψηφίστηκε στο Γενικό Συμβούλιο της 2ας του Απρίλη.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι διεκδικήσεις είναι οι εξής:
«- Αυξήσεις στους μισθούς. Υπολογισμό της διετίας 16-17 για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
– Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.
– Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.
– Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.
– Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4369/2016) για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία–αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
– Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και, ιδιαίτερα, στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ασφαλιστικών ταμείων, των περιφερειών, κλπ».

Επακολούθως, η ΟΒΥΕ με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, καλεί τους συναδέλφους σε μαζική στήριξη και συμμετοχή στην απεργία:
«Οκτώ χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν την κοινωνία και τη χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία. Μεγάλα Θύματα της εφαρμογής των πολιτικών της λιτότητας και της υπερφορολόγησης είναι δυστυχώς οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η μακροχρόνια δημευτική φορολόγηση και εισφορολόγηση των μικρών επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων, συνθέτουν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και κατ’ επέκταση και οι εργαζόμενοι σήμερα.
Μονόδρομος η Μαζική και δυναμική συμμετοχή στην Πανεθνική ημέρα δράσης και Κινητοποίησης (30/5/2018) μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ και τις τοπικές Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, με στόχο την άρση των δημευτικών φορολογικών πολιτικών και τη συγκρότηση ενός Εθνικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
30 ΜΑΙΟΥ 2018 – ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ