Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Η ΟΒΥΕ ενημερώνει τους συνδέσμους για τη δράση της

Η ΟΒΥΕ ενημερώνει τους συνδέσμους για τη δράση της

Με επιστολή της (19 Σεπτεμβρίου) στους συνδέσμους, η ΟΒΥΕ ενημερώνει για τις δραστηριότητες της διοίκησης το τρίμηνο που μας πέρασε. Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Αριστοτέλη Παπακονδύλη και Γιώργο Κωνσταντέλλο αντίστοιχα, και έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια της πληρέστερης ενημέρωσής σας, σας παραθέτουμε τις δραστηριότητες της διοίκησης της ΟΒΥΕ το τελευταίο τρίμηνο.
Σκοπός μας, όλο αυτό το διάστημα ήταν να πιέσουμε την πολιτεία για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Έγιναν πολλές συναντήσεις με το γενικό γραμματέα βιομηχανίας αλλά και μια συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Καλαφάτη.
Η πίεση που ασκήσαμε κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας, είχε ως αποτέλεσμα το υπουργείο Ανάπτυξης να αποστείλει επιστολή προς τις νομαρχίες, τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ, όπου επεσήμαινε σαφέστατα, πως για κάθε εγκατάσταση αερίων καυσίμων θα πρέπει να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του υδραυλικού. Η συγκεκριμένη επιστολή, σας κοινοποιήθηκε πρόσφατα από την ΟΒΥΕ. Το προεδρείο της ΟΒΥΕ συνέχισε όμως τον αγώνα για την εφαρμογή της νομοθεσίας, κάνοντας πολλές συναντήσεις με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπου απαιτήσαμε και τονίσαμε στο προεδρείο του ΤΕΕ, τα προβλήματα που δημιουργούνται από την καταστρατήγηση των νόμων από κάποιους μηχανικούς. Το προεδρείο του ΤΕΕ έδειξε διάθεση για συνεργασία επάνω στο τομέα αυτό. Ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ ζήτησε από το ΤΕΕ το φρενάρισμα των ενεργειών εκείνων από κάποιους μηχανικούς που έχουν ως στόχο την υποβάθμιση του κάθε συναδέλφου υδραυλικού.
Επίσης τις τελευταίες ημέρες έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες και ήδη έχουμε ζητήσει συνάντηση με το διοικητή του ΟΑΕΔ, και την οποία αποδέχθηκε, για συζήτηση σε σειρά θεμάτων, όπως: σεμινάρια, τεχνικές σχολές και άλλα σημαντικά ζητήματα για το μέλλον του κλάδου. Κλείνοντας σας θυμίζουμε και σας τονίζουμε ξανά!!!
Στις 13 Οκτωβρίου όλοι στους δρόμους! Φωνάζοντας δυνατά Stop
– Στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.
-Στα μέτρα ακρίβεια και αισχροκέρδειας.
– Στο νέο ασφαλιστικό σύστημα».