Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Η έλλειψη συντηρητών καυστήρων, πρόβλημα στην περιφέρεια

Η έλλειψη συντηρητών καυστήρων, πρόβλημα στην περιφέρεια

syskepsi 1.jpg

syskepsi 1.jpgΠαρέμβαση από ΟΒΥΕ και σωματεία για την ίδρυση τμημάτων στις τεχνικές σχολές της χώρας
Πρόβλημα με τα ανάμματα και τις συντηρήσεις καυστήρων πετρελαίου στην Αλεξανδρούπολη, λόγω περιορισμένου αριθμού συντηρητών (4-5), αναδείχθηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ με τους συνδέσμους στις 11 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Χατζηαντωνάκης, ο οποίος και προσκάλεσε στη σύσκεψη τον πρόεδρο του Σωματείου Συντηρητών Β. Ελλάδας «Προμηθέας», Μανώλη Χρήστου, υδραυλικοί και πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη καυστηρατζήδων. Συνέπεια της έλλειψης, όπως είπε, είναι οι συνάδελφοι να αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν τους ανήκουν, με δυσάρεστες συνέπειες σε περίπτωση ατυχήματος.
Η Αλεξανδρούπολη υπογραμμίστηκε, έχει γύρω στους 5.000 καυστήρες και οι συντηρητές που υπάρχουν δεν επαρκούν για να κάνουν τα ανάμματα και εν συνεχεία τις ρυθμίσεις κάθε χρόνο.
Την ύπαρξη του προβλήματος παραδέχθηκε ο πρόεδρος του «Προμηθέα», Μανώλης Χρήστου, που τόνισε ότι αφενός μεν δεν είναι σωστό οι υδραυλικοί να κάνουν τους καυστηρατζήδες και οι καυστηρατζήδες τους υδραυλικούς. «Εάν φτάσουμε στο ατύχημα, οι ευθύνες θα είναι τεράστιες».
Στα πλαίσια αυτά ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο συνδέσμων και κατ’ επέκταση των συναδέλφων, ώστε κάθε άναμμα καυστήρα να γίνεται με συνεννόηση των δύο επαγγελματιών.
«Η προεργασία από τον υδραυλικό και ο τελικός έλεγχος και το φύλλο ελέγχου από το συντηρητή. Μόνο έτσι, είπε, θα διασφαλιστούμε επαγγελματικά και θα προσφέρουμε σωστές και ασφαλείς υπηρεσίες στους καταναλωτές».
Κι επειδή το μέτρο αυτό δεν πρόκειται να λύσει στην ολότητά του το πρόβλημα, αποφασίστηκε να υπάρξει παρέμβαση από το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ και τα σωματεία συντηρητών προς το υπουργείο Ανάπτυξης και τις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, για την ίδρυση τμημάτων στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση ανά την Ελλάδα στην εν λόγω ειδικότητα.
Η πρόταση αυτή, όπως ειπώθηκε, θα μπορούσε να συμπληρωθεί και με την επιδότηση των σπουδαστών για την απόκτηση της προϋπηρεσίας τους.
Στη σύσκεψη, που πραγμτοποιήθηκε την επομένης της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ, με την παρουσία συναδέλφων από τους συνδέσμους Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Καβάλας, Ξάνθης, Θεσσαλονίκης, Βέροιας και Μεσσηνίας, συζητήθηκαν θέματα τοπικού αλλά και γενικότερου κλαδικού ενδιαφέροντος.
Αναδείχθηκε ως πρόβλημα η απόφαση του Συνεταιρισμού Ξάνθης να αλλάξει την επωνυμία του σε Συνεταιρισμό Θράκης (το πρόβλημα ανέδειξε ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Ορεστιάδας), η καθυστέρηση (10 μήνες) στην έκδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης σεμιναρίων στο ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ (Καβάλα), όπως και το ότι η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης δεν απαιτεί την Υπεύθυνη Δήλωση για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.