Αρχική » Περιεχόμενα » Επαγγελματικό Αυτοκίνητο » HYUNDAI, VAN H-1: Ο ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

HYUNDAI, VAN H-1: Ο ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Το Van H-1 της Hyundai αποκτώντας έναν πιο δυνατό κινητήρα, ΄΄επιθετική΄΄ και δυναμική όψη, διατηρώντας τον πλούσιο εξοπλισμό του και σε συνδυασμό με το μεγάλο χώρο φόρτωσης και με χαμηλό κόστος συντήρησης κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην γκάμα των επαγγελματικών αυτοκινήτων. Η επανασχεδιασμένη μπροστινή του όψη και οι δυναμικές γραμμές του δίνουν στο Van H-1 μια ξεχωριστή, μοντέρνα και δυναμική προσωπικότητα.
Η πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης και εκφόρτωσης γίνεται από μία μονή πόρτα στο πίσω μέρος και μία άλλη συρόμενη πόρτα στα πλάγια. Στην έκδοση 2, 4 lt διατίθεται και με διπλή πίσω πόρτα, για μεγαλύτερη ευκολία στη φόρτωση και εκφόρτωση αντικειμένων. Με εσωτερικό μήκος φόρτωσης 2, 55 μέτρα πλάτος 1,63 μέτρα και ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο των 1.320 λίτρων, το Hyundai, Van H-1 είναι κυρίαρχο στην κατηγορία του. Η υπερυψωμένη θέση οδήγησης  προσφέρει ασφάλεια, περιμετρική ορατότητα αλλά και ευκολία πρόσβασης στο χώρο των επιβατών, ο οποίος μοιάζει περισσότερο με επιβατικού αυτοκινήτου.

Δυνατοί Κινητήρες
Το Van H-1 διατίθεται με δύο κινητήρες τον 2, 4 βενζίνης και των 2,5 VGT Diesel.
Η μέγιστη ιπποδύναμη (Ps/6.α.λ) του βενζινοκίνητου είναι 135/5.500 ενώ του πετρελαιοκίνητου είναι 140/3.800. Διατίθεται με υδραυλικό τιμόνι με καθ’ύψος ρύθμιση και έχει σύστημα πέδησης, εμπρός αεριζόμενους δίσκους και πίσω αυτορυθμιζόμενα ταμπούρα. Η ανάρτηση εμπρός είναι με διπλά ψαλίδια με αντιστρεπτική δοκό, πίσω άξονας με φυλλοειδή ελατήρια και αμορτισέρ τηλεσκοπικού τύπου διπλής ενέργειας.
Η κατανάλωση (lt/100Km) για το βενζινοκίνητο είναι στην πόλη 13,3, εκτός πόλης 8,2 και σε μικρή διαδρομή 10,1, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για το πετρελαιοκίνητο είναι 11,5, 7,5 και 9.
Σε μικτό βάρος είναι 3170kg (3.180 για τον πετρελαιοκινητήρα) ενώ η ικανότητα έλξης και για δύο κινητήρες είναι 1500 kg με φρένο και 700 kg χωρίς φρένο.

Πλούσιος εξοπλισμός.
Ο βασικός εξοπλισμός του H- 1 περιλαμβάνει:
Υδραυλικό τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, στροφόμετρο, κάθισμα οδηγού με οσφυϊκή στήριξη μεταλλικό διαχωριστικό με τζάμι, συρόμενη πλαϊνή πόρτα, πίσω θερμαινόμενο τζάμι, πίσω καθαριστήρας πλαϊνές μπάρες στο χώρο φόρτωσης γάντζος στήριξης φορτίου, πίσω φως ομίχλης, ψηφιακό ρολόι και ψηφιακό ραδιο– CD, προεγκατάσταση στέρεο με 2 ηχεία, τηλεσκοπική κεραία, φιμέ τζάμια, άνοιγμα τάπας βενζίνης από το εσωτερικό, τάσια τροχών και λασπωτήρες εμπρός και πίσω. Στο βενζινοκίνητο υπάρχει επιπλέον και ηχητική ένδειξη ανοιχτής πόρτας.
Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το air condition καθώς και η μονή ή διπλή πίσω πόρτα.

Εγγύηση
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κορέας, Hyundai Motor Company παρέχει τους παρακάτω όρους εγγύησης για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει:
Βασική εγγύηση. Ισχύει για τρία χρόνια (επεκτάσιμη στα 5) ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, από την ημερομηνία παράδοσης του αυτοκινήτου. Καλύπτει οποιοδήποτε εξάρτημα (εκτός των ελαστικών) του αυτοκινήτου που αποδεικνύεται ελαττωματικό ως υλικό ή κακής κατασκευής κάτω από συνθήκες συνηθισμένης χρήσης και συντήρησης.
Εγγύηση χρώματος: Ισχύει για τρία χρόνια με απεριόριστα χιλιόμετρα και καλύπτει την επιφανειακή οξείδωση και τις διαβρώσεις του χρώματος (ξεφλούδισμα, ξεθώριασμα, φουσκάλες). Εγγύηση έναντι οξείδωσης.
Ισχύει για έξι χρόνια με απεριόριστα χιλιόμετρα και καλύπτει διάτρηση στα ακόλουθα τμήματα του αμαξώματος: πόρτες, καπό, κολώνες, μασπιέδες και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.
Η απόκτηση του Van H-1 μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση (από την εμπορική Credicom) με εξόφληση σε 100 μήνες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μηνιαία δόση χωρίς προκαταβολή κυμαίνεται στα 280 ευρώ, ενώ με προκαταβολή 50% της αξίας  του αυτοκινήτου η προκαταβολή κυμαίνεται περίπου 140 ευρώ.