Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Σεμινάρια » Χαλκόρ Α.Ε.: Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο και Συνεταιρισμό Πάρου

Χαλκόρ Α.Ε.: Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο και Συνεταιρισμό Πάρου

Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για εγκαταστάτες υδραυλικούς πραγματοποιήθηκε στην Πάρο την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007 με τη συνεργασία του τοπικού Συνδέσμου και Συνεταιρισμού Πάρου και της βιομηχανίας ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.
Το σεμινάριο που παρακολούθησαν δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής είχε ως αντικείμενο την παρουσίαση των χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων χρήσης των νέων εύκαμπτων χαλκοσωλήνων CUSMART, καθώς και την ενδεδειγμένη μεθοδολογία κατασκευής των υδραυλικών εγκαταστάσεων σε κτίρια. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε θεωρητική παρουσίαση του θέματος με χρήση οπτικοακουστικών μέσων και στη συνέχεια εργαστηριακή πρακτική.
Η ΧΑΛΚΟΡ  μία από τις μεγαλύτερες μεταλλουργικές βιομηχανίες της χώρας δημιούργησε και παρουσίασε πρόσφατα στην αγορά ένα νέο καινοτόμο προϊόν υψηλής τεχνολογίας, τον εύκαμπτο χαλκοσωλήνα CUSMART. Ο νέος χαλκοσωλήνας παράγεται σε τρεις τύπους, για κάθε εφαρμογή όπως ύδρευση, θέρμανση και ενδοδαπέδια θέρμανσης – δροσισμού. Ειδικότερα στις εγκαταστάσεις θέρμανσης με τη χρήση του  μονωμένου χαλκοσωλήνα CUSMART, λόγω της πολύ αποτελεσματικής εξωτερικής εργοστασιακής  μόνωσης, επιτυγχάνεται σημαντικότατη εξοικονόμηση ενέργειας. Η ΧΑΛΚΟΡ διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα και ένα στο εξωτερικό. Εκτός των εύκαμπτων χαλκοσωλήνων  CUSMART παράγει επίσης τους καθιερωμένους χαλκοσωλήνες TALOS, φύλλα και ταινίες  χαλκού και ορειχάλκου για βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές χρήσεις, φύλλα και ταινίες τιτανιούχου ψευδαργύρου (zinc) καθώς και υδρορροές χαλκού και zinc.  Η εταιρία έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2000 και ISO 14001, ενώ κατέχει τα σημαντικότερα διεθνή και εθνικά πιστοποιητικά ποιότητος για τα προϊόντα της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της ΧΑΛΚΟΡ εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη και την Αμερική.