Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » H Leroy Merlin στην Ελλάδα

H Leroy Merlin στην Ελλάδα


– Εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημά της στο εμπορικό
πάρκο του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

– Το 70% των προϊόντων προέρχονται από έλληνες προμηθευτές

Το πρώτο της κατάστημα στην ελληνική αγορά εγκαινίασε τον Μάρτιο η γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin, στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο κατάστημα αυτό οι καταναλωτές, αλλά και οι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα οικιακού εξοπλισμού και υλικά κατασκευής, από μία γκάμα 38.000 κωδικών. Σε κάθε κατηγορία ειδών υπάρχουν προϊόντα στην «χαμηλότερη τιμή», «καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής», αλλά και οι «έξυπνες αγορές», ώστε ο κάθε πελάτης να βρίσκει αυτό που τον αντιπροσωπεύει, ακόμα και αν έχει την πιο απαιτητική ή εξειδικευμένη ανάγκη.

Τα προϊόντα του καταστήματος της Leroy Merlin χωρίζονται στις εξής βασικές τρεις κατηγορίες:
Διακόσμηση. Φωτισμός, μπογιές, κάδρα, παιδικό δωμάτιο.
Κατασκευή και διαμόρφωση χώρου. Κήπος, πλακάκια, κατασκευή, πάτωμα, αποθήκευση, μπάνιο, κουζίνα.
Επισκευή. Κιγκαλερία, υδραυλικά, εργαλεία, ηλεκτρικά.
Τα παραπάνω προϊόντα προέρχονται από 420 διαφορετικούς προμηθευτές εκ των οποίων οι 280 είναι έλληνες (κατασκευαστικές και εισαγωγικές εταιρίες).
Η εταιρία Leroy Merlin ανήκει στον γαλλικό όμιλο ADEO, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος στην Ευρώπη και ο τέταρτος παγκοσμίως στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού και υλικών κατασκευής, με παρουσία σε εννέα χώρες με 334 καταστήματα.
Η επένδυση για το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα (περίπου 10.000 τ.μ.), ξεπέρασε τα 20 εκ. ευρώ και στην επόμενη δεκαετία αναμένεται τα επενδυθούν περίπου 200 εκ. ευρώ για τη δημιουργία άλλων δέκα καταστημάτων πανελλαδικά. Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Leroy Merlin για την Ελλάδα, Jean – Marc Hupe ανοίγονται νέες ευκαιρίες για την ελληνικές επιχειρήσεις που θα συνεργαστούν με την εταιρία, για την προώθηση την προϊόντων τους και στις υπόλοιπες αγορές που δραστηριοποιείται ο γαλλικός όμιλος.