Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » GRUNDFOS: Στη λίστα των 10 εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη

GRUNDFOS: Στη λίστα των 10 εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη

grundfos (2).jpg

grundfos (2).jpgΓια 6η συνεχόμενη χρονιά το διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό Ινστιτούτο “Great Place to Work” διεξήγαγε έρευνα ικανοποίησης εργαζομένων, αναφορικά με το εργασιακό τους περιβάλλον. Το Ινστιτούτο, βασιζόμενο σε 20ετή εμπειρία αναλύσεων και ερευνών ικανοποίησης εργαζομένων, έρχεται σε επαφή με εταιρίες σε όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε να καταρτίσει τη λίστα με τις 100 καλύτερες οι οποίες διαθέτουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Στην έρευνα του 2008 έλαβαν μέρος περισσότερες από 1.250 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 230.000 εργαζόμενοι. Οι εταιρίες προέρχονταν από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με τουλάχιστον 50 εργαζομένους ως ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό. Για τους σκοπούς της έρευνας, μεγάλες θεωρήθηκαν όσες εταιρίες απασχολούν περισσότερους από 500 εργαζομένους. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συμπληρώνουν ένα προφίλ της εταιρίας τους που περιγράφει τις διαδικασίες και πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας τους, καθώς και την ικανοποίησή τους από τις συνθηκές του εργασιακού τους περιβάλλοντος. Στη λίστα με τις εταιρίες που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη ανήκει και η Grundfos. Στην εφετινή διοργάνωση η Grundfos Δανίας και η Grundfos Γερμανίας κατάφεραν να βρεθούν στην 8η θέση ανάμεσα στις 50 μεγάλες εταιρίες που προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στο αποτέλεσμα αυτό έχουν συμβάλλει οι άριστες εργασιακές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρίας, τις οποίες η Grundfos Group υποστηρίζει με πολύ επιτυχημένες πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Το ανθρώπινο και άμεσο κλίμα συνεργασίας, το οποίο καλλιεργείται μέσα στις εταιρίες της Grundfos είναι καταλυτικό για την ικανοποίηση των εργαζομένων, την οποία αποδεικνύουν έμπρακτα, χαρίζοντας έτσι στην Grundfos μία από τις καλύτερες θέσεις στην κατάταξη του καλύτερου εργοδότη.
Το αποτέλεσμα αυτό, έρχεται ως επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας της Grundfos να συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των στελεχών και εργαζομένων της σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, πάντα βάσει του άξονα που απαρτίζουν οι αξίες της: BE RESPONSBILE > THINK AHEAD > INNOVATE. Η αναγνώριση της αξίας και της προσπάθειας, ο σεβασμός και η ισότητα μέσα στο εργασιακό περιβάλλον της Grundfos αποτελούν τις βασικές πηγές ικανοποίησης των ανθρώπων της, οι οποίοι την κατατάσσουν ανάμεσα στις εταιρίες με τους πιο υπερήφανους εργαζομένους.