Αρχική » Αφιερώματα » «Έξυπνες» τεχνολογίες θέρμανσης » GRUNDFOS: Οικιακά πιεστικά SCALA για εσωτερικούς-εξωτερικούς χώρους

GRUNDFOS: Οικιακά πιεστικά SCALA για εσωτερικούς-εξωτερικούς χώρους

SCALA2: Η λύση που προσφέρει άνεση στους εσωτερικούς χώρους κάθε σπιτιού
Το Grundfos SCALA2 είναι ένα πλήρως ολοκληρωμένο, οικιακό πιεστικό συγκρότημα αυτόματης πλήρωσης, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο Inverter διευκολύνοντας τη διατήρηση τέλειας, σταθερής πίεσης στις βρύσες. Προσφέρει:
• Τέλεια πίεση που προσαρμόζεται αυτόματα στη ζήτηση.
• Αθόρυβη λειτουργία με πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου 47 dB(A).
• Συμπαγή και πλήρως ολοκληρωμένη λύση.
• Ένα μοντέλο κατάλληλο για κάθε εφαρμογή, που διευκολύνει την επιλογή πιεστικού.
Διαθέτει ενσωματωμένο όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό που εξασφαλίζει τέλεια πίεση και προσφέρει άνεση στο χρήστη:
• Έξυπνος ελεγκτής.
• Ενσωματωμένος ρυθμιστής στροφών (Inverter).
• Ενσωματωμένο δοχείο.
• Ενσωματωμένους αισθητήρες.
• Ενσωματωμένες βαλβίδες αντεπιστροφής.
Χάρη στην υδραυλική του σχεδίαση και τον υδρόψυκτο κινητήρα μόνιμου μαγνήτη, το SCALA2 έχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, 47 dB(A) κατά τη συνήθη χρήση τoυ, γεγονός που τo καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλo για εγκατάσταση σε εσωτερικούς χώρους. Η μέγιστη στάθμη θορύβου σε πλήρες φορτίο είναι 53 dB(A).
Καθώς πρόκειται για αντλία αυτόματης πλήρωσης και υπό την προϋπόθεση ότι έχει πληρωθεί με νερό, το SCALA2 μπορεί να αντλήσει από βάθος 8 m σε λιγότερο από 5 λεπτά.
Σε περίπτωση που εκτεθεί σε ξηρή λειτουργία, έλλειψη νερού ή υπερβολική θερμοκρασία, ή σε περίπτωση που μπλοκάρει, η αντλία θα σταματήσει αυτόματα εμποδίζοντας έτσι τον κινητήρα να καεί. Για τις περιπτώσεις αυτές, το SCALA2 διαθέτει λειτουργία αυτόματης επανάταξης, η οποία όμως μπορεί να απενεργοποιηθεί.
Προτείνουμε το SCALA2 για την έξυπνη διατήρηση τέλειας πίεσης νερού σε κατοικίες που διαθέτουν έως τρεις ορόφους και 8 βρύσες.

 

SCALA1: Η έξυπνη λύση για εφαρμογές εξωτερικού χώρου κατοικιών
Το Grundfos SCALA1 είναι ένα πλήρες οικιακό πιεστικό με κινητήρα υψηλής απόδοσης και υδραυλικά χαρακτηριστικά που διακρίνονται για τη λειτουργία χαμηλής στάθμης θορύβου. Προσφέρει:
• Πλήρως ολοκληρωμένη λύση πιεστικού.
• Έλεγχο από το smartphone σας μέσω εφαρμογής, η οποία διαθέτει και λειτουργία ημερολογίου.
• Δυνατότητα δίδυμης λειτουργίας με παράλληλη σύνδεση δεύτερου πιεστικού.
• Είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις 3m3/h και 5m3/h.
Το πιεστικό SCALA1 ενσωματώνει αντλία, κινητήρα, πιεστικό δοχείο, αισθητήρα πίεσης και παροχής, προστασία κατά της ξηρής λειτουργίας, ελεγκτή και βαλβίδα αντεπιστροφής, προσφέροντας βέλτιστη ενίσχυση πίεσης, με έξυπνο έλεγχο της αντλίας όταν και όποτε το χρειάζεστε.
Η ενσωματωμένη επικοινωνία Bluetooth, μέσω της εφαρμογής Grundfos Go Remote σας προσφέρει τον πλήρη έλεγχο του πιεστικού. Μπορείτε να παρακολουθείτε και να εντοπίζετε βλάβες καθώς και να ελέγχετε το SCALA1 από το smartphone σας μέσω της εφαρμογής Grundfos Go Remote.
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Grundfos Go Remote σε οποιαδήποτε συσκευή με λειτουργικό σύστημα iOS ή Android.
Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας δύο αντλιών (κύριας / επικουρικής ή κύριας / εφεδρικής) ως δίδυμο πιεστικό, με τη χρήση 2 αντλιών SCALA1 και του αντίστοιχου kit.
Το SCALA1 είναι ιδανική λύση για ενίσχυση πίεσης σε κήπους και πότισμα γκαζόν, για βρύσες και ντους στο σπίτι καθώς και ελαφρές επαγγελματικές εφαρμογές. Συστήνεται για άντληση από δεξαμενή στέγης, ενδιάμεση δεξαμενή ή δεξαμενή στο έδαφος καθώς και για παροχή νερού από ρηχές γεωτρήσεις (λιγότερο από 8 m) και για ενίσχυση πίεσης από το δίκτυο νερού της πόλης. Προτείνουμε το SCALA1 για άρδευση και καλλιέργεια κήπων και αγροκτημάτων, καθώς και για ενίσχυση πίεσης σε μικρά εμπορικά κτίρια, όπως εστιατόρια ή καταστήματα. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη.