Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » θέρμανσης » Νέος κυκλοφορητής Grundfos Alpha2: Ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας!

Νέος κυκλοφορητής Grundfos Alpha2: Ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας!

grundfos_alpha.jpg

grundfos_alpha.jpgΗ Grundfos θεωρεί πολύ σημαντική την προσπάθεια για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και γι αυτό υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη χρήση κυκλοφορητών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Σύγχρονες έρευνες έδειξαν ότι οι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια κυκλοφορητές σε όλη την Ευρώπη καταναλώνουν περίπου 50 ΤWh ετησίως. Η υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προκαλεί εκπομπές 30 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως. Με τη χρήση κυκλοφορητών ενεργειακής σήμανσης Α μπορεί να επιτευχθεί μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 60% περίπου, δηλαδή περισσότερη από 30 TWh.
Η Grundfos είχε τη βούληση και κατάφερε να κατασκευάσει έναν ηλεκτρονικό κυκλοφορητή με τη χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση στον κόσμο, διατηρώντας ταυτόχρονα την υψηλή του απόδοση! Τον ALPHA2.
O κυκλοφορητής ALPHA2 διαθέτει ενεργειακή απόδοση, ευκολία χειρισμού και συμπαγή σχεδιασμό ανώτατης κλάσης. Είναι ο πρώτος μικρός κυκλοφορητής που διαθέτει την τεχνολογία αυτόματης προσαρμογής AUTOADAPT, γεγονός που εγγυάται σε κάθε περίπτωση την εύκολη θέση σε λειτουργία καθώς και τη βέλτιστη δυνατή απόδοση σε μόνιμη βάση.
Ο ALPHA2 παραδίδεται από το εργοστάσιο με τη λειτουργία AUTOADAPT ενεργοποιημένη για απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
Οι εγκαταστάτες του ALPHA2 δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις περίπλοκες προδιαγραφές και τις ξεχωριστές απαιτήσεις του κάθε συστήματος θέρμανσης. Η AUTOADAPT αναλύει συνεχώς τις συνθήκες στην εγκατάσταση που είναι τοποθετημένος ο κυκλοφορητής και βρίσκει αυτόματα το βέλτιστο σημείο λειτουργίας. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται η μεγαλύτερη άνεση με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Επιπλέον, η AUTOADAPT προσαρμόζεται αυτόματα σε τυχόν μελλοντικές μεταβολές της εγκατάστασης θέρμανσης.
 Εάν η ζήτηση αυξηθεί ή μειωθεί λόγω μεταβολών που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο θέρμανσης, ο ALPHA2 θα προσαρμοστεί άμεσα χωρίς να χρειάζεται να επέμβει κάποιος τεχνικός.
Η Ευρωπαϊκή Δράση Energy+ Pumps, βράβευσε διπλά με το βραβείο καλύτερου κυκλοφορητή χαμηλής κατανάλωσης Energy+ Pumps 2008 τον ALPHA 2 στις δύο δημοφιλέστερες κατηγορίες!