Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » GROUP APE: Ηγετική θέση στην κατασκευή ορειχάλκινων εξαρτημάτων

GROUP APE: Ηγετική θέση στην κατασκευή ορειχάλκινων εξαρτημάτων

ape 1.jpg

Το group APE ιδρύθηκε στη δεκαετία του ‘60 από τον κ. Angelo Pe, ο οποίος ασχολείτο με την κατασκευή εξαρτημάτων από ορείχαλκο. Με την πάροδο των ετών και με την συνεργασία των κ.κ. Pe και του μηχανικού Guido Baschirotto και των διαδόχων τους δημιουργήθηκε το APE Group, αποτελούμενο από την APE Raccorderie, την Racopre και την APE Assemblaggi, που εξελίχτηκε σε ηγετικό group στον τομέα κατασκευής εξαρτημάτων από ορείχαλκο για δίκτυα ύδρευσης ή θέρμανσης. Εκτός από τα τυποποιημένα προϊόντα, η ΑΡΕ ειδικεύεται και στην κατασκευή ορειχάλκινων αντικειμένων βάσει σχεδίων των πελατών της.
Η ειδίκευση της ΑΡΕ στη σχεδίαση και κατασκευή τύπων για τη χύτευση και κατασκευή ορειχάλκινων αντικειμένων εκτείνεται σε κάθε φύσεως κατασκευές. Αυτή η εμπειρία σε ποικιλία κατασκευών επέτρεψε στο group να δίνει λύσεις σε ειδικές απαιτήσεις, ανταγωνιστικά, χάρις στην υψηλή παραγωγικότητα και την ποιότητα των προϊόντων της εταιρίας που πέτυχε κατά την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της.
ape 1.jpgΗ υψηλή ποιότητα εξασφαλίζεται από τους εσωτερικούς ελέγχους και μεθόδους παραγωγής, που πιστοποιούνται από το σύστημα πιστοποίησης της οργάνωσης UNI EN ISO 9001 και τις ποιοτικές πιστοποιήσεις DVGW και KIWA των τυποποιημένων προϊόντων της. Ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων της εταιρίας εξασφαλίζεται με πιστοποιημένες ιδιοσυσκευές ελέγχου και πρωτοποριακά όργανα μέτρησης. Στο εργαστήριο του εργοστασίου υπάρχει συσκευή ελέγχου στεγανότητας των εξαρτημάτων και των συνδέσεων με τους σωλήνες σε κύκλους ζεστού νερού 90°C και κρύου 18°C για συνολικά 5.000 κύκλους σε κάθε δοκιμή, όπως προβλέπεται στην προδιαγραφή UNI EN 12293.
Τέτοιες δοκιμές γίνονται και για λογαριασμό πελατών της ΑΡΕ που της αναθέτουν την κατασκευή εξαρτημάτων με βάση δικά τους σχέδια για το δικό τους σύστημα σωλήνωσης.
Η Raccopre διαθέτει ένα μηχάνημα Zeiss τρισδιάστατης μέτρησης και συνεχείς είναι ο έλεγχοι των εργαλείων παραγωγής.
Όλα τα εργοστάσια της ΑΡΕ είναι εφοδιασμένα με καλίμπρες πιστοποιημένες από εξωτερικά εργαστήρια. Οι καλίμπρες αυτές χρησιμοποιούνται τόσο για την παραλαβή των πρώτων υλών όσο και για τον τελικό έλεγχο.
Όλα τα O-rings υποβάλλονται δειγματοληπτικά σε έλεγχο ελαστικότητας με μηχάνημα συμπίεσης με διαδοχική θέρμανση και ψύξη με τη μέθοδο ASTM 395/B. Εξασφαλίζεται έτσι η ελαστικότα των O-ring με την πάροδο του χρόνου.
Μελέτες και συνεργασία με τους μεγάλους κατασκευαστές πολυστρωματικών σωλήνων, επέτρεψαν στο group APE να γίνει πρωταγωνιστής ήδη από το 1995 στην ανάπτυξη και κατασκευή ρακόρ αυτών των σωλήνων της νέας γενιάς, εξασφαλίζοντας σε σύντομο χρόνο τις πιστοποιήσεις της από διάφορα εργαστήρια. Σήμερα είναι ένα από τα ελάχιστα group που διαθέτει εργαστήριο ελέγχου στεγανότητας μεταξύ ρακόρ και σωλήνωσης κατά UNI EN 12293 δίνοντας στους πελάτες του τη δυνατότητα και εμπειρία του για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.
Σε επίπεδο λογιστικής και για την αξιοποίηση της κίνησης όλων των προϊόντων του έχει εφαρμόσει ένα σύστημα bar code σε κάθε εξάρτημα, τόσο στις φάσεις κατασκευής όσο και διακίνησης των τελικών προϊόντων και έκδοσης δελτίων αποστολής, τιμολογίων κ.λπ.
Τέλος για την κάλυψη της όλο και αυξανόμενης ζήτησης προϊόντων προσωποποιημένων, το group διαθέτει ειδική μηχανή laser για τη σήμανση της επωνυμίας, τύπου κ.λπ. σε κάθε εξάρτημα και τη συσκευασία των προσωποποιημένων εξαρτημάτων. Όλα αυτά βέβαια επετεύχθησαν με μεγάλες επενδύσεις και στον τομέα έρευνας και στον τομέα παραγωγής και ελέγχου με τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά μηχανήματα. Το Σεπτέμβριο 2008 το group APE θα μεταφέρει την έδρα του σε νέες εγκαταστάσεις 14.000m²  στο Ponte Zanano. Η συνεχής ανάπτυξη του group οφείλεται κατά κύριο λόγο στους συνεργάτες του που με την εμπειρία και την επαγγελματική τους συνείδηση το έκαναν να ηγείται στον τομέα κατασκευής ορειχάλκινων εξαρτημάτων, εξασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών του.
Η διοίκηση του group αποτελείται σήμερα από τους κ.κ. Mauro Pe (πρόεδρος), Luciano Pe, Romina Pe και τον μηχανικό Ugo Baschirotto (εντεταλμένους συμβούλους).