Αρχική » Αφιερώματα » «Έξυπνες» τεχνολογίες θέρμανσης » ΓΙΟΞΑΣ ΑΕΕ – METALIKA AE: Έξυπνες τεχνολογίες θέρμανσης και κλιματισμού με το σύστημα Innosmart

ΓΙΟΞΑΣ ΑΕΕ – METALIKA AE: Έξυπνες τεχνολογίες θέρμανσης και κλιματισμού με το σύστημα Innosmart

To Innosmart είναι ένα πολυζωνικό σύστημα ελέγχου, κατάλληλο τόσο για ενδοδαπέδια θέρμανση όσο και για όλα τα είδη οικιακής θέρμανσης, αποτελούμενο από ψηφιακό ασύρματο θερμοστάτη Innotrοll, κατανεμητή innolink, και router Innohub.
Ο ασύρματος θερμοστάτης μοντέρνου σχεδιασμού και υψηλής αισθητικής, εφοδιασμένος με ψηφιακή φωτιζόμενη οθόνη και πλήκτρα αφής, παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης εβδομαδιαίου προγραμματισμού με μέγιστη ακρίβεια.

Αυτή η δυνατότητα μας επιτρέπει να συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας – καυσίμου.
Πιο συγκεκριμένα, ο θερμοστάτης μπορεί να προγραμματιστεί να λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες ώστε ο χρήστης να έχει στον χώρο του την θερμοκρασία που επιθυμεί αυτός οποιαδήποτε στιγμή.
Ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θερμοστάτη είναι:
• Τροφοδοσία θερμοστάτη: 2 xAA αλκαλικές μπαταρίες 1.5V.
• Φωτισμός: Μπλε.
• Εύρος ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας: 5°C έως 35°C.
• Βήμα ρύθμισης θερμοκρασίας: +/- 0.5
Σε συνδυασμό με τον κατανεμητή Innolink, το Innosmart μπορεί να επιτρέψει τον έλεγχο έως και οκτώ (8) ζωνών με ενσύρματο έλεγχο έως και εικοσιτεσσάρων (24) ηλεκτροκινητήρων.
Έτσι υπάρχει η δυνατότητα του θερμοκρασιακού ελέγχου στις αυτονομίες που έχουν εγκατασταθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του κατανεμητή είναι να υπάρχει παροχή ρεύματος 230V.
Τοποθετώντας το router (Innohub,) δημιουργείται απευθείας ένας πολύ εύκολος και απλός αυτοματισμός, μέσω του οποίου δίνεται πλέον η δυνατότητα του θερμοκρασιακού ελέγχου σε οποιοδήποτε χώρο έχει δημιουργηθεί αυτονομία εντός της ιδιοκτησίας, από οποιοδήποτε σημείο.
Το Innohub είναι μια συσκευή η οποία δέχεται απομακρυσμένες εντολές μέσω εφαρμογής, επιτρέποντας έτσι την ασύρματη επικοινωνία του με τους θερμοστάτες, οι οποίοι δίνουν εντολές στον κατανεμητή. Για τη σύνδεσή του απαιτείται μόνο ένα πριζάκι 5V με καλώδιο micro usb, το οποίο παρέχεται μέσα στη συσκευασία. Πρόκειται για μια κομψή συσκευή, μικρών διαστάσεων, με δυνατότητα τοποθέτησης σε οποιοδήποτε σημείο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τον απομακρυσμένο έλεγχο, είναι να υπάρχει δίκτυο πρόσβασης στο Internet τόσο εντός της οικίας του χρήστη όσο και στην συσκευή του.
Ο απομακρυσμένος έλεγχος επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής SmartLife, η οποία διατίθεται δωρεάν για συσκευές IOS και συσκευές Android. Η εφαρμογή επιτρέπει την πλήρη πρόσβαση και παραμετροποίηση σε περισσότερους από έναν χρήστες.
Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν στο έπακρον όλες αυτές τις ρυθμίσεις, μπορούμε να επιτύχουμε τη βέλτιστη οικονομία, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και στην εξοικονόμηση της ενέργειας.
Το παραπάνω σύστημα ελέγχου είναι ιδανικό επίσης για την άμεση και γρήγορη αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η οποία επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρων Innoakt επάνω στους συλλέκτες.
Οι ηλεκτροκινητήρες συνδέονται ενσύρματα με τον κατανεμητή, ο οποίος επικοινωνεί ασύρματα με τους θερμοστάτες. Τοποθετώντας το Innohub, μπορούμε να μετατρέψουμε το σύστημα μας σε σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου.