Αρχική » Περιεχόμενα » Σωλήνες » Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΑΕΒΕ

Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΑΕΒΕ

af-georgoulis.jpg
Θέρμανση δαπέδου UNATHERM GmbH Γερμανίας
Η θέρμανση δαπέδου UNA-THERM GmbH Γερμανίας ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για άνεση, εξοικονόμηση ενέργειας και ασφάλεια.
Το προτεινόμενο σύστημα θέρμανσης δαπέδου UNA-THERM GmbH ακολουθεί τις νεότερες γνώσεις πάνω σε τεχνικές θέρμανσης, πληρεί όλες τις ισχύουσες προδιαγραφές και κανονισμούς θερμοηχομόνωσης και προσφέρει τα εξής μοναδικά πλεονεκτήματα:
Εξοικονόμηση ενέργειας: Λόγω τις λειτουργίας του σε χαμηλές θερμοκρασίες, επιτυγχάνεται η οικονομικότερη εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών. Η θέρμανση δαπέδου είναι το οικονομικότερο σύστημα για σήμερα και για πάντα.
Άνεση: Δια μέσου της μεγάλης επιφάνειας μετάδοσης θερμότητας και της ομοιόμορφης κατανομής της θερμοκρασίας.

Περιμετρική ταινία

Περιμετρικά στον προς θέρμανση χώρο τοποθετείται ειδική ηχομονωτική ταινία από διογκωμένο PE (πολυαιθυλένιο), το οποίο πληρεί τις απαιτήσεις των DIN 18560/4725  και επιτρέπει την ελεύθερη διαστολή της πλάκας του μπετόν.

Διαμορφωμένη πλάκα – μορφόπλακα

Το σύστημα Θέρμανσης δαπέδου UNATHERM GmbH, είναι το μόνο σύστημα που προσφέρει πλήρη περιβολή του σωλήνα από το θερμομπετό.
Η ειδικά διαμορφωμένη πλάκα κατασκευάζεται από πολυστερόλη και εξασφαλίζει αφ’ ενός την στήριξη των σωλήνων και αφ΄ ετέρου πρόσθετη θερμομόνωση – ηχομόνωση καθώς και φράγμα υγρασίας προς το κύριο μονωτικό στοιχείο.

af-georgoulis.jpgΣωλήνας Unatherm

Ο σωλήνας θέρμανσης UNATHERM που κατασκευάζεται από υλικά υψηλής και ελεγμένης ποιότητας πολυαιθυλενίου με φραγμό οξυγόνου υφίσταται την διαδικασία της υψηλής σταθεροποίησης που εγγυάται τις άριστες μηχανικές ιδιότητές του, υπόκειται στους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής μέχρι την συσκευασία του τελικού προϊόντος, ώστε να υπερπληρεί τις προδιαγραφές DIN 4727 και DIN 4729 αντίστοιχα και φέρει το σήμα ποιότητας RAL.

Σταθμός διανομής

Ο σταθμός διανομής, μη διαβρώσιμος, ορειχάλκινος, χωρίς συνδέσμους, με ρυθμιστικούς διακόπτες και ρακόρ ICMA στην προσαγωγή και επιστροφή.
Για την θερμομόνωση του σωλήνα θέρμανσης σε χώρους που δεν θερμαίνονται και για την προστασία του σωλήνα σε περιοχές όπου διασταυρώνεται με αρμούς όπως και σε μήκος ένα μέτρο από τον συλλέκτη ως το δάπεδο, επιλέγεται σωλήνα σπιράλ Φ28mm

Θερμομπετόν

Πάνω από τη θέρμανση δαπέδου «πέφτει» θερμομπετόν  σύμφωνα με το DIN 18353, με τους απαραίτητους αρμούς διαστολής.
Για την διασταύρωση του θερμομπετόν θα χρησιμοποιηθεί άμμος ποταμού. Η δε τελική επιφάνειά του θα είναι έτοιμη να δεχτεί τα τελικά δάπεδα χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία.
ια να βελτιωθεί η ρευστότητα του μπετόν, η αντοχή του σε πίεση και κάμψη και να ελαττωθεί η δημιουργία πόρων αέρα, χρησιμοποιείται το βελτιωτικό γαλάκτωμα.
Εναλλακτική πρόταση κατασκευής
Η εναλλακτική πρόταση κατασκευής αφορά την στήριξη του σωλήνα UNATHERM. Σ΄ αυτή την πρόταση δεν γίνεται τοποθέτηση της ειδικής μορφόπλακας αλλά διάστρωση μονωτικών πλακών από εξηλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη σύμφωνα με τα DIN 4108/4109, στρώσιμο προστατευτικών φίλμ πολυαιθυλενίου πάχους 0,15 – 0,20 mm που χρησιμεύει ως φράγμα υγρασίας για την προστασία της μόνωσης και διάστρωση του σωλήνα UNATHERM με μορφή «σαλίγκαρου» και στήριξη του πάνω στην μονωτική πλάκα με ειδικά κλίπς τύπου ΩΜΕΓΑ.