Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » θέρμανσης » Furanflex: Καπνοδόχοι για μια ζωή

Furanflex: Καπνοδόχοι για μια ζωή

Καπνοδόχους με τριάντα χρόνια εγγύηση που εξαφανίζουν τις υγροποιήσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρία «Furanflex Hellas».
Η καπνοδόχος Furanflex δημιουργεί τον απαιτούμενο ελκυσμό ώστε να διαφεύγουν τα καυσαέρια αβίαστα προς το εξωτερικό περιβάλλον αυξάνοντας τον βαθμό απόδοσης του λέβητα, χωρίς να μειώνεται η ποσότητα και η θερμοκρασία εξόδου των καυσαερίων και χωρίς να δημιουργείται υγροποίηση των υδρατμών που εμπεριέχονται σ’ αυτά.
Οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές της καπνοδόχου Furanflex είναι:
• Η Furanflex κυκλική μπορεί να πάρει το σχήμα υπάρχουσας καπνοδόχου εξασφαλίζοντας ελάχιστες απώλειες και σωστή κυκλοφορία των καυσαερίων.
• Η Furanflex είναι σωλήνας χωρίς ενώσεις.
• Λεία εσωτερικά τοιχώματα με μικρή εσωτερική τριβή χωρίς ρωγμές και ραβδώσεις ώστε να μην εμποδίζεται η κίνηση των καυσαερίων, να μην προκαλούνται στροβιλισμοί και κατακράτηση αιθάλης.
• Θερμομόνωση και ηχομόνωση από μονωτικό υλικό ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ψύξη των προϊόντων καύσης, να διατηρείται ομοιόμορφη και ιδανική η θερμοκρασία των καυσαερίων στο εσωτερικό της και να ελαχιστοποιείται η συμπύκνωση υδρατμών εσωτερικά και η θερμοκρασία στην εξωτερική της επιφάνεια.
• Ανθεκτική στη διάβρωση εξασφαλίζοντας αντίσταση στη χημική διάβρωση από τα συμπυκνώματα των καυσαερίων, μακροβιότητα της εγκατάστασης και αποτελεσματικότερη εκκένωση των προϊόντων καύσης.
• Υδατοστεγανότητα ώστε να αποτρέπεται η διείσδυση της υγρασίας.
• Μικρή θερμική αδράνεια και ανθεκτικότητα του εσωτερικού τοιχώματος ώστε να απορροφά άμεσα τις υψηλές θερμοκρασίες των καυσαερίων, επιτρέποντας πολύ γρήγορα, ομαλή και αβίαστη ροή των καυσαερίων στο εσωτερικό της. Έτσι γίνεται καλύτερη αποβολή αερίων από την καμινάδα και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
Ο σωλήνας επένδυσης Furanflex για καπνοδόχους είναι κατασκευασμένος από τα λεγόμενα σύνθετα υλικά. Σύνθετα υλικά ονομάζονται τα πλαστικά ενισχυμένα με ίνες υψηλής αντοχής που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία πλαστικών και για την κατασκευή πλοίων, αεροπλάνων, διαστημικών πυραύλων, δεξαμενών, σιλό κ.ά.
Η αντικατάσταση της παλιάς καπνοδόχου με καπνοδόχο Furanflex γίνεται πολύ εύκολα και σε πολύ σύντομο χρόνο χωρίς να χρειάζονται μερεμέτια.
Η Furanflex είναι εγκεκριμένη σε 14 χώρες, διαθέτοντας πιστοποιητικά από διεθνείς οργανισμούς, ενώ στη χώρα μας έχει βεβαίωση καταλληλότητας από την ΕΛΟΤ.