Αρχική » Περιεχόμενα » Επαγγελματικό Αυτοκίνητο » Το Fiat Fiorino «βαν της χρονιάς 2009»

Το Fiat Fiorino «βαν της χρονιάς 2009»

fiorino_01.jpg

fiorino_01.jpgΤο Fiat Fiorino ανακηρύχθηκε «βαν της χρονιάς 2009», παίρνοντας 112 βαθμούς (σε συνολικό επιτρεπτό μέγιστο τους 140 βαθμούς) από την επιτροπή δημοσιογράφων από είκοσι ευρωπαϊκές χώρες, ειδικευμένων στα ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα.
Τα μέλη της επιτροπής του βραβείου «International Van of the Year» επιβράβευσαν τις σημαντικές καινοτομίες του νέου Fiorino.
Το αυτοκίνητο αυτό δημιουργήθηκε γι’ αυτούς που χρειάζονται ένα μικρό βαν, φτηνό στη χρήση και τη συντήρηση, ευέλικτο στην πυκνή κυκλοφορία και εύκολο στο παρκάρισμα.
Τα μέλη της επιτροπής εκτίμησαν επίσης ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Fiorino δημιουργεί μια νέα κατηγορία στην αγορά.
Στις δύο τελευταίες δεκαετίες τα επαγγελματικά αυτοκίνητα εξελίχθηκαν σε ό,τι αφορά τη μεταφορική τους ικανότητα (όγκος και συνολικό βάρος), αφήνοντας ένα κενό για οχήματα μικρού όγκου και βάρους.
Χάρη στο Fiorino, οι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για τις ιδιαίτερες συνθήκες των πόλεων.
Με ικανότητα μεταφοράς φορτίου μέχρι και 610 κιλών, όγκο 2,5 κυβικών μέτρων, εσωτερικό μήκος 1,5 μέτρα (μεγέθη που φτάνουν αντίστοιχα στα 3,8 κυβικά μέτρα και τα 2,5 μέτρα με το κάθισμα του συνοδηγού διπλωμένο) το Fiorino ικανοποιεί απόλυτα τις απαιτήσεις όσων το αγοράσουν. Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής, το Fiorino είναι πραγματικά καινοτόμο προϊόν σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις, το στυλ, την ασφάλεια και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.
Το βραβείο επιβεβαιώνει την εξαιρετική εκτίμηση των ευρωπαίων επαγγελματιών για το Fiorino δεδομένου ότι από το λανσάρισμά του, στα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Οκρωβρίου έχει ήδη συμπληρώσει 28.000 παραγγελίες στις εκδόσεις «Van» και «Combi».