Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » θέρμανσης » Εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή αναβάθμιση με τον έξυπνο έλεγχο θέρμανσης/ψύξης της tado°

Εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή αναβάθμιση με τον έξυπνο έλεγχο θέρμανσης/ψύξης της tado°

 

Από τον Διπλ. Μηχανικό
Παραγωγής και Διοίκησης

Κωνσταντίνο Μπρεσουφλιώτη
εκ μέρους της εταιρείας Testo Voultherm

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής απαιτούν και μια πράσινη περιβαντολλογική πολιτική με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, της κατανάλωσης του ρεύματος και την αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με κίνητρο το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» οι περισσότερες οικογένειες θα έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους και να εξοικονομήσουν ενέργεια η οποία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην οικονομία τους.
Η θέρμανση των σπιτιών είναι από τις μεγαλύτερες πηγές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας πηγαίνει στη θέρμανση των κτηρίων. Για τον λόγο αυτό υπάρχει η ανάγκη για άμεση αναβάθμιση της θέρμανσης με συστήματα, φιλικά προς το περιβάλλον (λέβητες αερίου συμπύκνωσης, αντλίες θερμότητας κ.α).
Ωστόσο το πιο σημαντικό σε όλα τα συστήματα θέρμανσης είναι ο σωστός έλεγχος και η διαχείρισή τους. Με την προσθήκη ενός έξυπνου και τεχνολογικά ανεπτυγμένου ελεγκτή μπορεί ένα σπίτι να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Μια από τις πτυχές του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι η επιδότηση της εγκατάστασης έξυπνων συστημάτων διαχείρισης (smarthome) τα οποία συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Η γερμανική εταιρεία tado° ειδικεύεται στην έξυπνη τεχνολογία για τον έλεγχο του κλίματος στο σπίτι με τους έξυπνους θερμοστάτες, θερμοστάτες θερμαντικών σωμάτων και έξυπνους ελεγκτές που διαθέτει, έχοντας τη σωστή λύση για κάθε κτίριο. Η tado° αναπτύσσει τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες για έναν σύγχρονο και βιώσιμο τρόπο ζωής χωρίς να θυσιάζει την άνεση. Αυτές οι έξυπνες τεχνολογίες επιτυγχάνουν αποτελεσματικότερο έλεγχο του κλίματος και μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας έως και 31%. Οι έξυπνοι θερμοστάτες χώρου και οι θερμοστάτες θερμαντικών σωμάτων της tado° είναι συμβατοί με το 95% των συστημάτων θέρμανσης.


Εγκαθιστώντας έναν έξυπνο θερμοστάτη χώρου επηρεάζεται άμεσα η λειτουργία του λέβητα με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας.
Οι έξυπνοι θερμοστάτες χώρου μπορούν να συνδεθούν με το σύστημα θέρμανσης είτε ενσύρματα (αντικαθιστώντας τον ήδη υπάρχοντα θερμοστάτη) είτε ασύρματα συνδέοντας τον δέκτη στο σύστημα θέρμανση ο οποίος επικοινωνεί ασύρματα με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας. Ο ασύρματος αισθητήρας θερμοκρασίας χώρου μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε κάθε δωμάτιο ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.
Τοποθετώντας έναν έξυπνο θερμοστάτη σε κάθε θερμαντικό σώμα επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείριση του κλίματος του σπιτιού και μπορούν να οριστούν θερμικές ζώνες σε κάθε δωμάτιο. Έτσι το σπίτι θερμαίνεται εκεί που πρέπει και όσο πρέπει. Οι έξυπνοι θερμοστάτες θερμαντικών σωμάτων είναι συμβατοί με όλες σχεδόν τις θερμοστατικές βαλβίδες σωμάτων. Απλά αντικαταστήστε τις θερμοστατικές βαλβίδες με έξυπνους θερμοστάτες θερμαντικών σωμάτων της tado°.


Οι έξυπνοι θερμοστάτες χώρου και θερμοστάτες θερμαντικών σωμάτων επικοινωνούν ασύρματα με την γέφυρα internet tado° η οποία στέλνει τα δεδομένα στο cloud και έτσι υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή από όπου και αν βρίσκεται να επέμβει στο σύστημα θέρμανσής του μέσω της εφαρμογής tado° για smartphones κινητά.
Με έναν έξυπνο ελεγκτή AC επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας καθώς το κλιματιστικό δουλεύει κάτω από την διαχείριση του ελεγκτή tado°. Ο έξυπνος ελεγκτής tado° μπορεί να λειτουργήσει με όλα τα συστήματα κλιματισμού τα οποία διαθέτουν τηλεχειριστήριο υπερύθρων που δείχνει την τρέχουσα ρύθμιση στην οθόνη. Η εγκατάσταση και η ρύθμισή του είναι απλή και μπορεί εύκολα να γίνει από τον οποιδήποτε.
Η εφαρμογή tado° για smartphones κινητά
• Προσαρμόστε την θέρμανσή σας για να ταιριάζει στην καθημερινότητά σας. Δημιουργήστε προγράμματα θέρμανσης και προσαρμόστε μεμονωμένες θερμοκρασίες δωματίων. Με το έξυπνο πρόγραμμα, το tado° σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τις επιθυμητές θερμοκρασίες ημέρας και νύχτας σε χρονικά διαστήματα βάση την καθημερινότητά σας.


• Αφήστε τον καιρό να ζεστάνει το σπίτι σας. Το tado° λαμβάνει υπόψη τις τοπικές προβλέψεις καιρού. Προσαρμόζει ανάλογα τη θέρμανσή σας για εξοικονόμηση ενέργειας
• Ποτέ μη θερμαίνετε ένα άδειο σπίτι. Το tado° σας υπενθυμίζει να απενεργοποιήσετε τη θέρμανση όταν το τελευταίο άτομο φύγει από το σπίτι και να το ενεργοποιήσετε εγκαίρως για την άφιξη του πρώτου ατόμου. Με την αναγνώριση τοποθεσίας (Geofencing), το tado° μπορεί να αντιληφθεί το πότε επιστρέφετε στο σπίτι και να προετοιμάσει τον χώρο για την επιστροφή σας καθώς και να μειώσει την θέρμανση στον χώρο όταν αντιληφθεί ότι λείπετε.
• Αναπνεύστε πιο υγιεινά. Το tado° σας συμβουλεύει για το πώς να διατηρήσετε υγιεινό τον αέρα στο σπίτι σας.
Σας δίνει επίσης πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του εξωτερικού αέρα και τις τρέχουσες προβλέψεις στην περιοχή σας.
• Λάβετε ενημερωτικές αναφορές. Η εφαρμογή tado° σας δίνει πληροφορίες σχετικά με το πώς το εσωτερικό σας κλίμα έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και πόση ενέργεια έχετε εξοικονομήσει μέχρι στιγμής.
• Εντοπισμός και επίλυση προβλημάτων συστήματος θέρμανσης. Το Care & Protect* παρακολουθεί το σύστημα θέρμανσής σας όλο το 24ωρο, σας ειδοποιεί όταν ανιχνεύει ασυνήθιστη συμπεριφορά και σας βοηθά να επιλύσετε μόνοι σας πιθανά προβλήματα.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως θέρμανσης