Αρχική » Περιεχόμενα » Σωλήνες » EVARCO UNION – Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Κ. ΒΕΛΛΗΣ ΟΕ

EVARCO UNION – Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Κ. ΒΕΛΛΗΣ ΟΕ

evarco 2.jpg

Συστήματα πολυστρωματικών σωληνώσεων multitubo
 H εταιρία EVARCO UNION αντιπροσωπεύει στη χώρα μας το σύστημα πολυστρωματικών σωλήνων multi-tubo.
Οι πολυστρωματικοί σωλήνες (ΡΕ-RT/AL/PE-RT) multitubo συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών και πλαστικών σωλήνων, κατασκευάζονται στη Γερμανία και συνοδεύονται απ’ όλα τα πιστοποιητικά (SKZ, ETA, DVGW, HY, WRAS) γνησιότητας αλλά και καταλληλότητας για ύδρευση, θέρμανση και ψύξη.
evarco 2.jpgΤα βασικά πλεονεκτήματα του πολυστρωματικού σωλήνα του συστήματος multitubo είναι:
• Ύψιστη ασφάλεια υλικού. Οι επιλεγμένες πρώτες ύλες και η μακρόχρονη εμπειρία παραγωγής, εγγυώνται άριστη ποιότητα σε ένα τεχνικά τέλειο προϊόν. Ο σωλήνας προσφέρει υψηλή αντοχή σε tmax 95°C και Pmax 10 bar (στους 70°C) για καθημερινή χρήση.
• Δυνατότητα κάμψης με απλό τρόπο. Οι σωλήνες συνήθων διαμέτρων μέχρι 25 mm μπορούν να κάμπτονται εύκολα χωρίς εργαλεία. Με το ελατήριο κάμψης ο σωλήνας μπορεί να κάμπεται με ακρίβεια σε περιοχές μικρής ακτίνας καμπυλότητας.
• Έχει τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών σωλήνων:
– Απόλυτη στεγανότητα με συγκολλημένο αλουμινένιο σωλήνα.
– Υψηλή σταθερότητα σχήματα, χωρίς τάση επαναφοράς.
– Μικρή θερμική διαστολή.
• Έχει τα πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων:
– Το λείο εσωτερικό στρώμα εμποδίζει τη δημιουργία συσσωρεύσεων αλάτων.
– Είναι ανθεκτικός στη διάβρωση λόγω υψηλής χημικής ανθεκτικότητας.
– Έχει μικρό βάρος.
• Εύκολη εγκατάσταση. Για να συνδεθεί, ο σωλήνας κόβεται κάθετα στον άξονα και μετά καλιμπράρεται, καθαρίζεται και γωνιάζεται στα χείλη.
Το εξάρτημα σύνδεσης εφαρμόζεται μέχρις ότου ο σωλήνας να είναι ορατός από την οπή ελέγχου. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του εργαλείου σύσφιγξης, σφίγγουμε μεταξύ των δύο οδηγών.
• Εύκολος χειρισμός εργαλείων. Με τη χρήση του κιτ εργαλείων multitubo η διαδικασία εγκατάστασης γίνεται απλή και γρήγορη.
Συγκεκριμένα το κιτ εργαλείων multitubo περιλαμβάνει:
– Σωληνοκόφτη και κοπτικό. Για τη σωστή υπό γωνία κοπή του αναγκαίου μήκους σωλήνα, διατίθεται σωληνοκόφτης για διαμέτρους μέχρι 20 mm ή κοπτικό για διαμέτρους μέχρι 76 mm.
– Καλίμπρα. Εργονομικά διαμορφωμένο, το εργαλείο καθαρισμού και γωνιάσματος είναι εύκολο στη χρήση του για το καλιμπράρισμα του σωλήνα.
– Ελατήριο κάμψεως. Με το εργαλείο αυτό μπορούν να επιτευχθούν επακριβείς ακτίνες καμπυλότητας για τη σύνδεση σωμάτων καλοριφέρ ή σε γωνίες.
– Εργαλείο σύσφιγξης. Λειτουργεί με μπαταρία και παρέχει  δυνατότητα γρήγορης εγκατάστασης ανεξάρτητα από το σύστημα ηλεκτρικής τροφοδοσίας.
– Σιαγόνες σύσφιγξης μορφής U.
– Εργαλείο σύσφιγξης χειρός, που προσφέρει γρήγορη και  εύκολη σύσφιγξη για διαστάσεις 16 και 20 mm και με μηχανισμό ταχείας εναλλαγής των σιαγόνων σύσφιγξης.
Το σύστημα multitubo, είναι ένα σύστημα που προσφέρει υψηλή ευελιξία και μεγάλη προσαρμοστικότητα.
Πρόκειται για ένα τεχνικά τελειοποιημένο προϊόν τα χαρακτηριστικά του οποίου στην πράξη είναι ο εύκολος χειρισμός και η ασφαλής εγκατάσταση. Παρέχεται με εγγύηση για μια περίοδο 10 ετών.