Ι. ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ ΕΠΕ: Συστήματα υδρονέφωσης EURO COOLING Ιταλίας

diakoumakos-1Η εταιρία Ι. Διακουμάκος εισάγει από τον γνωστό οίκο EURO COOLING ΙΤΑΛΙΑΣ συστήματα ψύξης (υδρονέφωση) εξωτερικών χώρων βασιζόμενα στην εξάτμιση του νερού. Τα συστήματα αυτά είναι ιδανικά για βεράντες, πέργολες, αίθρια, πισίνες, κήπους, πλάζ, γυμναστήρια, θερμοκήπια, συνεδριακούς χώρους, βιομηχανίες, κάβες, οπωροπωλεία κ.λ.π.
Η υδρονέφωση, είναι ένα σύστημα ψύξης εξωτερικών χώρων, το οποίο τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Πρόκειται για έναν πολύ αποτελεσματικό και παράλληλα απόλυτα φυσικό – οικολογικό τρόπο μείωσης της θερμοκρασίας.
Η λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος βασίζεται στις αρχές της φυσικής. Διοχετεύοντας σταγονίδια νερού ελάχιστης διαμέτρου στην ζεστή ατμόσφαιρα, προκαλούμε την άμεση ατμοποίησή τους. Η μετατροπή αυτή, ενός υγρού (νερό) σε αέριο απαιτεί ενέργεια, η οποία απορροφάται από το περιβάλλον. Αυτή η απορρόφηση ενέργειας, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας στον χώρο όπου εφαρμόζουμε την υδρονέφωση, έως και 16°C. Το πόσο μεγάλη πτώση θερμοκρασίας θα έχουμε, εξαρτάται από τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Ιδανικά αποτελέσματα έχουμε όταν εφαρμόζουμε υδρονέφωση με θερμοκρασίες μεταξύ 28 και 45°C, με σχετική υγρασία από 40 έως 80%.
Κατηγορίες συστημάτων υδρονέφωσης
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες συστημάτων υδρονέφωσης. Συστήματα υδρονέφωσης με ανεμιστήρα και φυγοκεντρικό δίσκο, με ανεμιστήρα και στεφάνη μπεκ, με γραμμή μπεκ. Τα συστήματα με μπεκ, υπερτερούν έναντι αυτών με τον φυγοκεντρικό δίσκο καθώς διοχετεύουν σταγονίδια πολύ μικρότερης διαμέτρου, με αποτέλεσμα την πιο σωστή ατμοποίησή τους (τα συστήματα με φυγοκεντρικό δίσκο, συνήθως δίνουν σταγονίδια τόσο μεγάλα, που δεν μπορούν να ατμοποιηθούν).
diakoumakos-2-
Ένα σύγχρονο σύστημα υδρονέφωσης, διαθέτει αντλία υψηλής πίεσης (από 70 έως 100bar). Έτσι μέσω μπεκ με ακροφύσιο διαμέτρου περί τα 0.2mm, διοχετεύει στην ατμόσφαιρα σταγονίδια νερού, διαμέτρου 5micron (όσο το 1/10 της ανθρώπινης τρίχας), ούτως ώστε αυτά να ατμοποιούνται άμεσα και να μην καταβρέχουν.
Μετά από εξέλιξη πλέον της δεκαετίας, οι εταιρίες κατασκευής συστημάτων υδρονέφωσης με πρωτοπόρους τους Ιταλούς, έχουν εξελίξει διάφορα εξαρτήματα. Έτσι σήμερα, ένα σύστημα υδρονέφωσης, έχει φίλτρα συγκράτησης μικροσωματιδίων για την αποφυγή βουλώματος των ακροφυσίων, φίλτρο αλάτων, ηλεκτροβαλβίδα που εμποδίζει το στάξιμο από τα ακροφύσια, συστήματα by pass για μείωση του θορύβου της αντλίας έως και 50%, πρεσσοστάτη πίεσης νερού που διακόπτει την λειτουργία σε περίπτωση διακοπής νερού, βαλβίδες ανακούφισης προκειμένου να μην λειτουργεί το σύστημα συνεχώς υπό πίεση, ταχυσυνδέσμους κ.α.
Γιατί να βάλω στο κατάστημά μου σύστημα υδρονέφωσης;
Εφαρμόζοντας στον χώρο μας ένα σύστημα υδρονέφωσης, εξασφαλίζουμε την πτώση της θερμοκρασίας κατά τις ζεστές μέρες του χρόνου, ενώ παράλληλα απομακρύνουμε σκόνη, έντομα και οσμές, δίνοντας την αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας στον χρήστη. Έτσι δημιουργούμε ιδανικές συνθήκες, μια όαση δροσιάς, για τους πελάτες μας, αλλά και το ιδανικό περιβάλλον εργασίας που θα αυξήσει την αποδοτικότητα του προσωπικού. Όλα αυτά τα επιτυγχάνουμε με τον πλέον φυσικό τρόπο, χωρίς μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, χωρίς φρέον, άρα και χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον ή τον προϋπολογισμό μας.