Αρχική » Επικαιρότητα » Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε. έτους 2023

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε. έτους 2023

Κατόπιν πρόσκλησης από την Ένωση, είχαμε την τιμή και τη χαρά να παρακολουθήσουμε το δεύτερο, ανοιχτό μέρος της συνεδρίασης της ΕΝΕΕΠΙΘΕ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο σε ξενοδοχείο της Αττικής. Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το δελτίο τύπου που μας απέστειλε η Ένωση, όπως και τους χαιρετισμούς των αντιπροσώπων από τις επαγγελματικές ομοσπονδίες του Κλάδου -που ήταν ανάμεσα στους πολλούς και σημαντικούς προσκεκλημένους της Ένωσης- τις οποίες και καταγράψαμε.
«Την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Holiday Inn» η ετήσια τακτική γενική Συνέλευση της «Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης Ενέργειας», υπό την προεδρεία του (προέδρου Δ.Σ.), κου Βασιλείου Γιωτόπουλου και την αρωγή του γραμματέα (γραμματέα Δ.Σ.), κου Ελευθερίου Φωτόπουλου.

Το πρώτο μέρος της κλειστής συνεδρίας αφορούσε στις διεργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης με τη συμμετοχή των μελών της Ένωσης, ενώ το δεύτερο μέρος της ανοικτής συνεδρίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών, προσκεκλημένων, εκπροσώπων τύπου και φορέων.
Η γενική συνέλευση χαρακτηρίστηκε από την αθρόα και ενεργή συμμετοχή των μελών, αλλά και συγγενών φορέων της Ένωσης, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία και τους χαιρετισμούς τους.
Μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών της τακτικής Γ.Σ., παρουσιάστηκε η νέα επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης καθώς και τα αποτελέσματα της μελέτης αγοράς «Είδη Κεντρικής Θέρμανσης», που εκπονήθηκε από την εταιρεία ICAP κατ’ αποκλειστικότητα για την ΕΝΕΕΠΙΘΕ.
Η ανοικτή εκδήλωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης, περιέλαβε ομιλίες από προσκεκλημένους σε θέματα κλαδικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Γιάννης Μανιάτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κατά την ομιλία του ανέλυσε το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας ως εργαλείο της πράσινης μετάβασης και προχώρησε σε προτάσεις για τη βελτίωση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι εταιρείες μέλη της Ένωσης.
Στη συνέχεια η κα Ελισάβετ Αηδονίδη, διευθύντρια χαρτοφυλακίου της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz Trade, ενημέρωσε τα μέλη για την ασφάλιση πιστώσεων, ενώ κλείνοντας η κα Μαρία Τσιαδή, γενική διευθύντρια της συμβουλευτικής εταιρείας Global Sustain ανέλυσε τα κριτήρια ESG και υπογράμμισε την άμεση ανάγκη εκπαίδευσης και συμμόρφωσης των εταιρειών μελών.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΕΕΠΙΘΕ. Από αριστερά διακρίνονται: Κ. Λέφας, Χ. Γκέκας, Κων/να Λαμπρινίδου, Β. Φούρλας, Β. Γιωτόπουλος, Δ. Δημάκης, Λ. Φωτόπουλος

Κλείνοντας οι εκπρόσωποι των καλεσμένων φορέων του Κλάδου απηύθυναν χαιρετισμούς προς το σώμα της Γ.Σ. και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων και συντονισμό δράσεων μεταξύ των διαφορετικών κλαδικών φορέων στον χώρο της θέρμανσης και ενέργειας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ακολούθησε δεξίωση μεταξύ των παρισταμένων.
Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών:
• CALDA ENERGY AEBE
• DAIKIN AIRCONDITION A.E.
• DIMAKIS S.A.
• REFLEX HELLAS A.E.
• THERMOVENT HELLAS A.E.
• WILO HELLAS A.B.E.E.
• ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε.
• ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.»

Χαιρετισμοί προσκεκλημένων

Όπως προαναφέρθηκε, στη γενική συνέλευση ήταν προσκεκλημένοι και παρευρέθησαν εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων της χώρας. Συγκεκριμένα, εκ μέρους της ΟΒΥΕ, στην θέση του προέδρου Δ. Βαργιάμη, που λόγω πολλών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην γ.σ., απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο σύμβουλος στην Διοίκηση της ΟΒΥΕ και στο δ.σ. του Συνδέσμου Πειραιά, Λάμπρος Αντωνόπουλος.
Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Τεχνικών Καύσης (ΠΟΕΤΕΚ) ο Γιώργος Ζυγούμης, γραμματέας της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του σωματείου «Εστία».

Λάμπρος Αντωνόπουλος (ΟΒΥΕ)
«Τα όργανά μας, η ΟΒΥΕ και η ΕΝΕΕΠΙΘΕ αγωνίζονται για έναν κοινό σκοπό.
Αυτό που θέλουμε είναι οι ασφαλείς εγκαταστάσεις.
Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες μας και οι θέσεις μας είναι κοινές.
Οφείλουμε λοιπόν να συνεργαζόμαστε. Η ΟΒΥΕ δίνει έναν μεγάλο αγώνα για να μπορέσει να προωθήσει ένα βήμα παραπέρα τον Κλάδο όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό στην εκπαίδευση και τις τεχνικές δεξιότητες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία. Και μέσα σε αυτό το κομμάτι έχουμε και την αρωγή την δική σας και σας ευχαριστούμε πολύ.
Σαν υδραυλικοί, όπως θέσατε το θέμα και εσείς, θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις σας, αν και είμαστε πολύ λίγοι. Θα θέλαμε και εμείς να θέσουμε αυτό το πρόβλημα το οποίο δεν είναι τωρινό. Είναι επιτακτική ανάγκη να προβάλλουμε το γεγονός ότι το επάγγελμά μας χρειάζεται κι άλλους υδραυλικούς, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των καταναλωτών».

 

Γιώργος Ζυγούμης (ΠΟΕΤΕΚ)
«Σήμερα βρίσκομαι εδώ σαν γραμματέας της Ομοσπονδίας των τεχνικών καύσης, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, ο Νίκος Χαϊδός, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί εδώ σήμερα.
Άκουσα πολύ ωραία πράγματα και σοβαρά. Ενδεχομένως εμείς, οι μικρές επιχειρήσεις, είτε ατομικές Ο.Ε., πρόκειται να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα και τα budget των εταιρειών δεν είναι τόσo μεγάλα.
Ελπίζω να αλλάξουμε πολύ μέχρι το 2029, να πάμε πολύ καλύτερα – και εύχομαι τα καλύτερα για όλους τους κλάδους. Ελπίζω να κάνουμε πολλά ανοίγματα σαν Κλάδος και γενικά να αλληλοβοηθηθούμε.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μας καλέσατε, είμαστε ανοιχτοί σαν Ομοσπονδία να επικοινωνούμε για ό,τι θέλετε».