Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Κοζάνης

Ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Κοζάνης

kozani 2.jpg

Συμπεράσματα και αποφάσεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου
Με τη συμμετοχή πολλών μελών του συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Αδειούχων Υδραυλικών Ν. Κοζάνης, στην αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του συνδέσμου, ενώ συζητήθηκαν θέματα όπως το Π.Δ. 38/91, η θεώρηση αδειών των μελών, η τροποποίηση του καταστατικού, το ασφαλιστικό – φορολογικό, και άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
kozani 2.jpgΙδιαίτερα σημαντικά από όλους τους παρευρισκόμενους κρίθηκαν τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ενώ η υλοποίησή τους θα συμβάλλει θετικά στην επίλυση μιας σειράς από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως ο περιορισμός φαινομένων παράνομης εργασίας κ.ά.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συνδέσμου Ιορδάνης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του κλάδου των υδραυλικών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. «Οι υπηρεσίες που παρέχουμε εμείς οι επαγγελματίες υδραυλικοί -που καθημερινά ενημερωνόμαστε μέσα από σεμινάρια που διοργανώνει ο σύνδεσμος σε όλη τη διάρκεια του έτους- κρίνονται από όλους απαραίτητες και πολυσήμαντες. Ας μην ξεχνάμε ότι η δουλειά μας σχετίζεται άμεσα με το πολύ σημαντικό είδος πρώτης ανάγκης, το νερό και κρινόμαστε καθημερινά μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχουμε στο κοινό μας».
Ο συν. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους αγώνες του κλάδου όλα αυτά τα χρόνια. Αγώνες, που όπως είπε, αποτέλεσαν την αιτία για τη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος των υδραυλικών με το Π.Δ. 38/91.
Αναφέρθηκε επίσης και στη σχετική υπεύθυνη δήλωση καλής εκτελέσεως των εργασιών, που δίνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να συνδεθούν με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Κάτι που, όπως είπε, αποτελεί μια διάταξη που δεν τη γνωρίζει πολύς κόσμος με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται.
Ο πρόεδρος έκανε αναφορά και στο φορολογικό σύστημα χαρακτηρίζοντάς το άδικο και ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς ένα «πιο δίκαιο και σωστό φορολογικό σύστημα για τους υδραυλικούς».
Αναφέρθηκε επίσης και στην ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, κάτι που έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και επέφερε σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, με αναπόφευκτη αύξηση των εισφορών και σταδιακή μείωση των συντάξεων.
Αναφερόμενος στην τηλεθέρμανση, ο πρόεδρος το χρακτήρισε ως «έργο πρωτοπόρο για την πόλη μας που παρέχει φθηνή θερμική ενέργεια στους κατοίκους, με ταυτόχρονη σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων προς το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της περιοχής μας. Ένα έργο που ξεκίνησε το 1993 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο σύνδεσμός μας, όλα αυτά τα χρόνια, αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση -από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ- την τοποθέτηση των θερμικών υποσταθμών μέσα στις οικοδομές. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί γύρω στις 5.000 συνδέσεις.
Από την αρχή της λειτουργίας του τα μέλη μας συνέβαλαν τα μέγιστα για την ομαλή λειτουργία του. Με οργάνωση, υπευθυνότητα και ευσυνειδησία από όλα τα μέλη μας, βγάλαμε σε πέρας ένα έργο υψηλών προδιαγραφών. 
Η συνεργασία μας με το τμήμα τηλεθέρμανσης μέχρι σήμερα είναι άψογη και από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για την άμεση τεχνική υποστήριξη των καταναλωτών με την υψηλή τεχνογνωσία που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια».
Ο συν. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε το δήμαρχο Κοζάνης κ. Πάρη Κουκουλόπουλο, για την επιλογή, στήριξη και εμπιστοσύνη προς τους υδραυλικούς της πόλης. Μια απόφαση που συνέβαλε τα μέγιστα στην αύξηση της απασχόλησης με ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας, που στην περιοχή παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα.
Στη συνέχεια έγινε και η καθιερωμένη κοπή πίτας του συνδέσμου με την κλήρωση πολλών δώρων προς τα μέλη.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες εκπροσωπώντας το δήμο, τη νομαρχία, το επιμελητήριο κ.ά.
Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τις εταιρίες του κλάδου για την αποστολή των δώρων.
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος, συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό του έργο, προέβη στη σύνδεση και τοποθέτηση ενός θερμικού υποσταθμού τηλεθέρμανσης, στη Στέγη Ανηλίκων Κοζάνης, δωρεάν. Η θέληση να παρευρεθούν όλα τα μέλη τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν μεγάλη, δείχνοντας έτσι, ότι η διάθεση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο από τους υδραυλικούς της πόλης, είναι σε υψηλό βαθμό.
Η διοίκηση του συνδέσμου, ευχαριστεί και την εταιρία Wilo για την αποστολή ενός κυκλοφορητή για το παραπάνω ίδρυμα.