Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » «Εστία»: Γενική συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας

«Εστία»: Γενική συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας

Το Σωματείο της «Εστίας» πραγματοποίησε φέτος την ετήσια γενική τoυ συνέλευση, αλλά και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις 12 Φεβρουαρίου 2023 στον όμορφο χώρο του Hard Rock Cafe, όπου καθορίστηκε, για το τέλος Μαρτίου, και η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης. Η προσέλευση των μελών στην συνέλευση ήταν μεγάλη.


Πρόεδρος της συνέλευσης εξελέγη ο συν. Ανδρέας Αθανασιάδης και γραμματέας ο συν. Σταμάτης Ζάχος.
Ο πρόεδρος της Εστίας, Γιώργος Ζυγούμης παίρνοντας τον λόγο, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και υγεία. Πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους δύο συναδέλφους, τον Απόστολο Αβραμίδη και τον Θεολόγο Σκαρδάση, που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή.
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην γενική συνέλευση που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο στην οποία, δυστυχώς, αρκετοί από τους συναδέλφους δεν είχαν παραστεί. Συνεχίζοντας, ανέφερε:
«Θα σας κάνω σήμερα μια σύντομη ενημέρωση για το πώς έχουν “τρέξει” γενικώς τα θέματά μας μαζί και με την Ομοσπονδία. Έχουμε καθιερώσει, με τα υπόλοιπα σωματεία του Κλάδου μας, ιντερνετική συνάντηση μια φορά την εβδομάδα για να συζητάμε τα θέματα που τρέχουν, ενώ μία φορά το μήνα συναντιόμαστε και συζητάμε και από κοντά.
Η Θεσσαλονίκη είναι από τα σωματεία που πάνε πολύ καλά. Έχουν τουλάχιστον μια Περιφέρεια με την οποία μπορούν να συνεννοηθούν. Εμείς εδώ στην Αθήνα κάνουμε προσπάθεια και έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα στην Περιφέρεια: Πλέον καταθέτουν τα φύλλα καύσης. Μαζί με τον Ήφαιστο, στείλαμε εξώδικα σε παράνομους που δεν είχαν σωστά φύλλα καύσης.
Από τα 20 εξώδικά που στείλαμε, μόνο 5 συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν και μπήκαν στην λογική να γίνουν νόμιμοι. Το κόστος του δικηγόρου ήταν μεγάλο. αλλα καταφέραμε μετά από πολύ καιρό να μιλήσουμε με την Περιφέρεια και πλέον καταθέτουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα παράνομους που βρίσκουμε. Η Περιφέρεια μας δήλωσε πως ανάλογα με το πόσο παράνομο είναι το Φύλλο Καύσης, θα υπάρχει και το ανάλογο πρόστιμο. Μας είπαν επίσης όταν διαπιστώνουμε παρανομίες να τις καταγγέλλουμε γιατί αυτό μας συμφέρει.
Περιμένουμε και κάποιες απαντήσεις από την Περιφέρεια που δεν μας τις έχουν στείλει ακόμη. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον υπουργό Περιβάλλοντος τον κύριο Κώστα Σκρέκα αλλά σε καμιά συνάντηση δεν ήρθε. Πήγαμε ο Γιώργος Καλύβας (πρόεδρος του Ηφαίστου) και ο Νίκος Χαϊδός (πρόεδρος της ΠΟΕΤΕΚ και γραμματέας του Ηφαίστου) κι εγώ. Την πρώτη φορά που πήγαμε μας δέχτηκε κάποιος ο οποίος προσπαθούσε να καταλάβει γιατί πήγαμε και τι ζητούσαμε.
Μέσω του δικηγόρου μας έχουμε ετοιμάσει κάποιες επιστολές που θα πάνε στην Περιφέρεια, στα σχολεία, στους δήμους, σε όλη την Ελλάδα, μετά το συμβάν στις Σέρρες με το παιδί που βρήκε τραγικό θάνατο. Έχουμε στείλει άπειρες φορές και συνεχίζουμε να στέλνουμε δεν σταματάμε ποτέ. Κάποιοι δήμοι συμβαδίζουν με την κανονικότητα – άλλοι πάλι πράττουν όπως πιστεύουν αυτοί».
Στο σημείο αυτό ο Δημήτρης Μπόμπος, με παρέμβασή του σημείωσε:
«Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο – και στην περίοδο αυτή, μας ακούνε. Σας θυμίζω πως όταν καταφέραμε να περάσουμε την αναθεώρηση των Αδειών μας, ήταν και τότε προεκλογική περίοδος. Ενώ παιδευόμασταν 4 – 5 χρόνια, τότε πέρασε. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε τώρα ένα ραντεβού με τον Σκρέκα».
Απαντώντας του, ο Γ. Ζυγούμης ανέφερε πως έχουν ήδη γίνει και νέες κρουσεις προς τον υπουργό ΥΠΕΝ, ο οποίος τους ζήτησε τα ατήματα γραπτώς σε e-mail ώστε να τα προωθήσει.


Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος υπογράμμισε ιδιαίτερα πως, στις επερχόμενες εκλογές στην «Εστία» τον Μάρτιο, υπάρχει μεγάλη ανάγκη το Σωματείο να τονωθεί με νέους ανθρώπους, με νέα μέλη τα οποία να ασχοληθούν με τα κοινά προβλήματα, ζητώντας απο τους συναδέλφους να κάνουν ό,τι περνάει απο το χέρι τους, ώστε αυτός ο στόχος να επιτευχθεί. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η φωνή του Σωματείου στα μέσα κοινονικής δικτύωσης με πιο έντονη και συχνή παρουσία, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τη νέα, αναβαθμισμένη και λειτουργική ιστοσελίδα της «Εστίας».
Ο Γιώργος Ζυγούμης ευχαρίστησε τους συναδέλφους και τους προσκεκλημένους που βρέθηκαν στην εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή χρονιά, με υγεία και πολλή δουλειά. Ο ταμειακός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς εγκρίθηκε ομόφωνα και ο τυχερός που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ο Νίκος Ρουσιάδης .
Όπως και στην περσινή ετήσια συνέλευση, έτσι και φέτος η εταιρεία Klimatika -Σουρλαντζής – Κιούσης ΕΠΕ, αντιπρόσωπος του οίκου De Dietrich στην Ελλάδα, προσέφερε έναν λέβητα Inidens, ο οποίος κλήρώθηκε με λαχνούς και τυχερό νικητή τον Ευθύμιο Νάτση. Η «Εστία» ευχαριστεί την εταιρεία τόσο για αυτή της την συνεισφορά, όσο και για το ότι είναι πάντα κοντά στο σωματείο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον ίδιο τον κ. Θοδωρή Κιούση, που ήταν παρών στην κλήρωση, για την αγάπη που εκφράζει προς το Σωματείο.

Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται: Σταμάτης Ζάχος, Ανδρέας Αθανασιάδης, Γιώργος Ζυγούμης, Θοδωρής Κιούσης, Ευθύμιος Νάτσης, Αντώνης Φώκος

Άλλωστε, όπως αναφέρεται και σε σχετική επιστολή της εταιρείας, σκοπός της Klimatika είναι να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη του τεχνικού κόσμου για την περαιτέρω εξέλιξη του Kλάδου, αλλά και για την βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο λέβητας ο οποίος προσφέρθηκε είναι τελευταίας γενιάς λέβητας αερίου συμπύκνωσης, με δυνατότητα καύσης μίγματος υδρογόνου, κατάλληλος για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού ενώ διατίθεται με εξ αποστάσεως διαχείριση μέσω «έξυπνου» ασύρματου θερμοστάτη. Επιπλέον, διατίθεται σε 3 μοντέλα ισχύος από 20 έως 30kw. Η ποιοτική και στιβαρή κατασκευή του συμπληρώνεται με την δυνατότητα εξωτερικής τοποθέτησης χάρις τον βαθμό ηλεκτρικής προστασίας IPX5D αλλά και την ενσωμάτωση ειδικού ανεπίστροφου κλαπέτου για βελτιστοποίηση καύσης αλλά και πλήρη εναρμόνιση με τα αυστηρά ενεργειακά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σωματεία