Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Αισιόδοξα μηνύματα στο Συνεταιρισμό Χανίων

Αισιόδοξα μηνύματα στο Συνεταιρισμό Χανίων

Κέρδη το 2006, στα 5,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το τρέχον έτος

Ο Συνεταιρισμός Χανίων (ΣΕΥΧ) βρίσκεται σε ανοδική πορεία μετά από κάποια χρονική περίοδο «στασιμότητας».
Κατάφερε να ξαναβρεθεί στη θέση που του αρμόζει στην αγορά των Χανίων. Αυτό οφείλεται στο διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο, στη διεύθυνση, στο προσωπικό και στη συμμετοχή όλων των συναδέλφων συνεταίρων.
Επίσης, στην ανοδική πορεία του, συμβάλλουν οι πελάτες οι εργολάβοι, κατασκευαστές, υδραυλικοί και γενικά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας των Χανίων.


«Γι’ αυτό τους ευχαριστούμε και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τους προμηθεύουμε με προϊόντα αξιόπιστα, ποιοτικά ελεγμένα και με τιμές που μπορούν να προσφέρουν οι συνεταιρισμοί -γιατί κι αυτό πρέπει να βγαίνει προς τα έξω- ότι δηλαδή, οι συνεταιρισμοί σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΥΔ έχουν τη δυνατότητα να πετυχαίνουν συμφέρουσες τιμές και ποιοτικά εμπορεύματα» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γρηγόρης Μουσουράκης, κάνοντάς μας έναν απολογισμό της δράσης του ΣΕΥΧ και των στόχων που έχουν καθοριστεί για την αναπτυξιακή πορεία του.
«Ο στόχος του διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου καθώς και της διεύθυνσης, είναι ο ΣΕΥΧ να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, κι αυτό θα έχουμε πάντα στο μυαλό μας για το καλό όλων μας. Η πρόβλεψη για το 2007 ήταν να φθάσει ο τζίρος μας 5.500.000 ευρώ και βλέπουμε, πλησιάζοντας το κλείσιμο της χρήσης, ότι είμαστε κοντά στο στόχο μας. Από τις επαφές που έχω με συναδέλφους από τους άλλους συνεταιρισμούς, η πορεία όλων είναι ανοδική. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής (εργολάβοι, υδραυλικοί κ.λπ.) έχει κάνει την επιλογή του κι έχει αξιολογήσει ότι τα συνεταιριστικά καταστήματα τους καλύπτουν πλήρως. Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε… Χρειάζεται διαρκής αγώνας και προσπάθεια.
Το ακίνητό μας έχει εξοφληθεί. Στόχος μας τώρα είναι να επεκτείνουμε τους αποθηκευτικούς χώρους και να κάνουμε κάποιες προσθήκες που θα δώσουν στο Συνεταιρισμό τη δυνατότητα μιας καλύτερης λειτουργίας. Ένα σημαντικό που θέλω να τονίσω, είναι ότι το 2006 έκλεισε με κερδοφόρα αποτελέσματα, κι αυτό είναι ένα δέλεαρ για τους συναδέλφους αλλά και κάποια δικαίωση για όλους μας. Ένα πολύ καλό στοιχείο είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων στη λιανική, ποσοστό γύρω στο 45%. Κι αυτό βοηθάει κατά πολύ τις προσπάθειές μας. Επίσης επέστρεψαν κάποιοι κατασκευαστές που για 3-4 χρόνια προμηθεύονταν από άλλα καταστήματα. Όλα αυτά είναι αισιόδοξα μηνύματα και πρέπει να τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο.
Ένα σημαντικό ρόλο στην καλή πορεία του ΣΕΥΧ έπαιξε και η νέα έκθεση ειδών υγιεινής και πλακιδίων στον όροφο (400 τ.μ.). Επίσης έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση με την ΠΟΣΕΥΔ, που όπως πάντα τη στηρίζουμε και μας στηρίζει, κάτι που ισχύει για όλους τους συνεταιρισμούς. Αυτή άλλωστε είναι η δύναμή μας και πρέπει να την «χρησιμοποιούμε» (με την καλή έννοια) σωστά για το καλό του συνεταιριστικού κινήματος, που λέμε εμείς οι παλαιότεροι. Μπορούμε και καλύτερα και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούμαστε.
Θα ‘θελα να επισημάνω κάτι, εμείς οι συνεταιριστές για πολλούς λόγους που είναι αυτονόητοι, πρέπει να επενδύουμε στον παράγοντα «άνθρωπο». Θέλω να πω μ’ αυτό ότι καλύτερη επένδυση, κατά τη γνώμη μου, είναι να ‘χεις στελέχη και προσωπικό καλό. Σ’ αυτόν τον τομέα προσπαθούμε συνεχώς και νομίζω ότι τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν.
Ο Συνεταιρισμός έχει δείξει κι ένα κοινωνικό πρόσωπο στην πόλη μας, με διάφορες δωρεές και οικονομικές ενισχύσεις σε κοινωφελή ιδρύματα κ.λπ., που άλλωστε είναι και υποχρέωσή μας. Ο ΣΕΥΧ έχει καταφέρει μετά από προσπάθειες να ξαναγίνει σημείο αναφοράς για τα Χανιά, και κυριολεκτώ. Οι άμεσες προτεραιότητες που έχουμε θέσει, είναι «η εγγραφή νέων συνεταίρων». Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η στήριξη του Συνδέσμου. Πρέπει να καταλάβουν οι νέοι συνάδελφοι ότι συμφέρον τους είναι να γίνουν μέλη του συνεταιρισμού της κάθε πόλης. Αυτό για να έχει αποτέλεσμα πρέπει οι συνεταιρισμοί να καταβάλουν συνεχή προσπάθεια.
Ένα άλλο είναι η κατάρτιση του προσωπικού με εκπαιδευτικά σεμινάρια για καλύτερη προσέγγιση και εξυπηρέτηση του πελάτη και φυσικά καλύτερα αποτελέσματα.
Επίσης πάντα ψάχνουμε για ευνοϊκότερους τρόπους πληρωμής, σε συνεργασία φυσικά μαζί με την ΠΟΣΕΥΔ για καλύτερες τιμές, ποιότητα και νέα προϊόντα. Πρέπει όλοι μας να εμπεδώσουμε ότι ως συνεταιριστικό κίνημα έχουμε 52 έως 55 σημεία πώλησης σ’ όλη τη χώρα, που αυτό σημαίνει τρομερή δύναμη. Αυτό δεν μπορεί κανείς ιδιώτης να το κάνει ή τουλάχιστον είναι φοβερά δύσκολο. Αυτό το γεγονός όμως πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε σωστά. Δηλαδή, είναι απαράδεκτο, κατά τη γνώμη μου, να υπάρχουν εμπορεύματα στην αγορά σε ανταγωνιστές μας με ίδιες τιμές ή και καλύτερες. Εκεί πρέπει να δώσουμε ως ΠΟΣΕΥΔ μεγάλο βάρος. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι για να επιτύχεις καλές πωλήσεις, πρέπει να διαθέτεις καλές και συμφέρουσες τιμές για τον καταναλωτή σε συνδυασμό με καλή ποιότητα. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να δώσουμε βάρος, όπως π.χ. στον κατασκευαστικό τομέα ως ΠΟΣΕΥΔ, πάντα κατά τη γνώμη μου μπορούμε να ξεκινήσουμε σιγά – σιγά. Εδώ δίνω συγχαρητήρια στους συναδέλφους των Ιωαννίνων και της Λάρισας σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει και είμαστε υποχρεωμένοι να τους στηρίζουμε».