Αρχική » Περιεχόμενα » ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ » ERGON EQUIPMENT ΑΕΤΕ: Αντλίες θερμότητας Hautec με υψηλό βαθμό απόδοσης

ERGON EQUIPMENT ΑΕΤΕ: Αντλίες θερμότητας Hautec με υψηλό βαθμό απόδοσης

ergon 1.jpg

ergon 1.jpgΤις αντλίες θερμότητας, compact  και ανοικτού ή κλειστού κυκλώματος του γερμανικού οίκου Hautec διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρία Ergon Equipment AETE.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των αντλιών που χρησιμοποιούνται σε γεωθερμικά συστήματα θέρμανσης – ψύξης – ζεστού νερού χρήσης, είναι:
• Υψηλός βαθμός απόδοσης λόγω της υψηλής ποιότητας υλικών της αντλίας θερμότητας και της τεχνολογίας του γερμανικού Οίκου HAUTEC. Ο ήλιος παρέχει περίπου το 75-80% της θερμικής ενέργειας που απαιτείται. Αυτή η ενέργεια συμπληρώνεται με μόνο ένα 20-30% με ενέργεια ώθησης για την αντλία. Το όλο σύστημα είναι περιβαλλοντικά φιλικό και οικονομικά το πιο αποδοτικό από οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο σύστημα θέρμανσης – ψύξης.
• Αθόρυβη λειτουργία λόγω του ηχομονωτικού περιβλήματος της αντλίας θερμότητας.
• Τηλεχειρισμός του πίνακα λειτουργιών και ελέγχου HAUTEC με ψηφιακό τηλεχειριστήριο.
• Έλεγχος λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος μέσω modem. Εσείς ή το εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιτηρήσει το σύστημα θέρμανσης από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη!
• Διεθνής σφραγίδα ελέγχου ποιότητας.
ergon 5.jpgCompact για θέρμανση – ψύξη και ζεστό νερό χρήσης σε μία συσκευή
Το γεωθερμικό σύστημα θέρμανσης – ψύξης – ζεστού νερού χρήσης, με μία compact αντλία θερμότητας, χρησιμοποιώντας τη δωρεάν ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια, που είναι αποθηκευμένη στο έδαφος, είναι ιδανικό για:
– Μονοκατοικίες, μεζονέτες και πολυκατοικίες, εμπορικά κτίρια και φάρμες.
– Ενδοδαπέδια θέρμανση – ψύξη χώρων και ζεστό νερό χρήσης όλο το χρόνο.
– Μικρό διαθέσιμο χώρο λεβητοστασίου.
Με όποιο σύστημα πηγής απορρόφησης και αν χρησιμοποιηθούν (κλειστού κυκλώματος 1  –  5 ή ανοικτού κυκλώματος 4), οι αντλίες θερμότητας αυτού του τύπου είναι ανάμεσα στις πιο οικονομικές και αποδοτικές της διεθνούς αγοράς, φιλικές προς το χρήστη και εύκολες στην τοποθέτηση. Η αντλία θερμότητας μπορεί να εγκατασταθεί σε μια επιφάνεια που καλύπτει όχι περισσότερο από μισό τετραγωνικό μέτρο και όλα τα
ergon pita.jpgαπαραίτητα εξαρτήματα για την παραγωγή θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης είναι ήδη ενσωματωμένα! H ενσωματωμένη δεξαμενή νερού 200 λίτρων είναι ικανοποιητική για να δώσει με μίξη μία ποσότητα μέχρι και 340 λίτρα νερό σε μια θερμοκρασία 40°C. Η μονάδα της αντλίας θερμότητας μπορεί να χωριστεί από τη δεξαμενή για τη μεταφορά.
Η αντλία θερμότητας μπορεί να επεκταθεί (προαιρετικά) για ενεργητική ψύξη της οικίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πλεονεκτήματα αντλιών Θερμότητας compact
• Καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο <0,5m².
• Εύκολη στη μεταφορά και τοποθέτηση.
• Ελάχιστο κόστος λειτουργίας, λόγω του έξυπνου και απλού συστήματος.
• Ιδανική για ενδοδαπέδια θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.
• Αποσυναρμολογείται το δοχείο ζεστού νερού από την αντλία Θερμότητας για τη μεταφορά.
• Απλή στη λειτουργία της.
• Μεγάλη διάρκεια ζωής.

pin115.jpg
Αντλία θερμότητας κλειστού κυκλώματος
Το γεωθερμικό σύστημα θέρμανσης – ψύξης – ζεστού νερού χρήσης, με αντλία θερμότητας κλειστού κυκλώματος, χρησιμοποιώντας τη δωρεάν ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια, που είναι αποθηκευμένη στο έδαφος, είναι ιδανικό για:
– Μονοκατοικίες, μεζονέτες και πολυκατοικίες, εμπορικά κτίρια και φάρμες.
– Ενδοδαπέδια θέρμανση – ψύξη χώρων και ζεστό νερό χρήσης όλο το χρόνο.
Το κύκλωμα απορρόφησης πηγής – πρωτεύον – αποτελείται:

ergon 2.jpgergon 4.jpg
• Είτε από οριζόντιο γήινο εναλλάκτη: κλειστό κύκλωμα οριζόντιας διάστρωσης σωλήνων, σε βάθος 1,20 m περίπου κάτω από το έδαφος,
• Είτε από κατακόρυφο γήινο εναλλάκτη: κλειστό κύκλωμα με μία ή περισσότερες τυφλές γεωτρήσεις 50 έως 100m βάθους, στις οποίες τοποθετούνται ζεύγη σωλήνων, μέσα στους οποίους κυκλοφορεί διάλυμα νερού με αντιψυκτικό. Το διάλυμα, κυκλοφορώντας μέσα στο κλειστό κύκλωμα σωλήνων, λαμβάνει τη δωρεάν, ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια, που είναι αποθηκευμένη στο έδαφος και τη μεταφέρει στην αντλία θερμότητας, σε ένα ψυκτικό μέσο, το οποίο, με κατάλληλο θερμοδυναμικό κύκλο, φέρνει αυτή την ενέργεια σε ανώτερο θερμοκρασιακό επίπεδο για θέρμανση χώρων και ζεστού νερού χρήσης. Στη συνέχεια, η ενέργεια αυτή, μέσω κατάλληλου εναλλάκτη θερμότητας, μεταφέρεται στο κύκλωμα θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης. Στην περίπτωση ενεργητικής ψύξης κατά το καλοκαίρι, το διάλυμα μεταφέρει τη θερμότητα από την κατοικία μέσω της αντλίας θερμότητας και την εναποθέτει στο πιο δροσερό έδαφος.
Πλεονεκτήματα αντλιών θερμότητας κλειστού κυκλώματος
• Βέλτιστος λόγος τιμής/απόδοσης.
• Μέγιστη αποδοτικότητα, βαθμός απόδοσης >4, ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.
• Ελάχιστο κόστος λειτουργίας, λόγω του έξυπνου και απλού συστήματος.
• Ιδανικό για ενδοδαπέδια θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.
• Χρήση της σχετικά σταθερής θερμοκρασίας του υπεδάφους όλο το χρόνο.
• Ύψιστη ασφάλεια λειτουργίας.
• Μεγάλη διάρκεια ζωής.

pin116.jpg
Αντλία θερμότητας ανοικτού κυκλώματος
Το γεωθερμικό σύστημα θέρμανσης – ψύξης – ζεστού νερού χρήσης, με αντλία Θερμότητας ανοικτού κυκλώματος, χρησιμοποιώντας τη δωρεάν ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια, που είναι αποθηκευμένη σε υπόγεια νερά, λίμνες, ποτάμια, ρέματα και στη θάλασσα, είναι ιδανικό για:
ergon 3.jpg– Μονοκατοικίες, μεζονέτες και πολυκατοικίες.
– Εμπορικά κτίρια και φάρμες.
– Μικρά οικόπεδα.
– Ενδοδαπέδια θέρμανση – ψύξη χώρων και ζεστό νερό χρήσης όλο το χρόνο.
Το κύκλωμα πηγής απορρόφησης – πρωτεύον – αποτελείται από μία γεώτρηση άντλησης νερού (παραγωγική) και μία γεώτρηση επανεισαγωγής. Το υπόγειο νερό αντλείται μέσω μιας υποβρύχιας αντλίας και οδηγείται στην αντλία θερμότητας. Εκεί το υπόγειο νερό δίνει τη δωρεάν, ανανεώσιμη γεωθερμική ενέργεια σε ένα ψυκτικό μέσο, το οποίο, με κατάλληλο θερμοδυναμικό κύκλο, φέρνει αυτή την ενέργεια σε ανώτερο
ergon 6.jpgθερμοκρασιακό επίπεδο για θέρμανση χώρων και ζεστού νερού χρήσης. Το υπόγειο νερό οδηγείται και πάλι μέσω της γεώτρησης επανεισαγωγής πίσω στο έδαφος. Στην περίπτωση ενεργητικής ψύξης κατά το καλοκαίρι, το διάλυμα μεταφέρει τη θερμότητα από την κατοικία μέσω της αντλίας θερμότητας και την απάγει στο πιο δροσερό υπόγειο νερό.
Πλεονεκτήματα αντλιών Θερμότητας ανοικτού κυκλώματος
• Χρήση της σταθερής θερμοκρασίας των υπόγειων νερών όλο το χρόνο.
• Μέγιστη αποδοτικότητα, βαθμός απόδοσης >5, ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.
• Ελάχιστο κόστος λειτουργίας, λόγω του έξυπνου και απλού συστήματος.
• Ιδανικό για ενδοδαπέδια θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.
• Ιδανικό για ανακατασκευή κατοικίας.
Όταν το νερό της γεώτρησης είναι σκληρό και διαβρωτικό, χρησιμοποιούνται τα αντίστοιχα με τα παραπάνω μοντέλα HWW-EC, τα οποία είναι εξοπλισμένα με εναλλάκτη θερμότητας ειδικού ανοξείδωτου χάλυβα.
Για ειδικές περιπτώσεις υφάλμυρου ή και αλμυρού νερού, χρησιμοποιείται επίσης ειδικός εναλλάκτης τιτανίου.
Οι συσκευές της σειράς H βραβεύτηκαν με τη σφραγίδα έγκρισης ποιότητας D.A.CH για γεωθερμικές αντλίες Θερμότητας. Υπερτερούν των απαιτήσεων της σφραγίδας DACH,  καθώς επίσης και άλλων ευρωπαϊκών απαιτήσεων ποιότητας.

sel. 114-1185.jpg