Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Επιστολή της ΟΒΥΕ προς τους συνδέσμους για τη λειτουργία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Επιστολή της ΟΒΥΕ προς τους συνδέσμους για τη λειτουργία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ, ομόφωνα και με αφορμή τις διάφορες επιστολές που εστάλησαν το τελευταίο διάστημα από τους συνδέσμους στην Ομοσπονδία υπό μορφή καταγγελιών, κρίσεων, επικρίσεων, αποδοκιμασίας ή επιδοκιμασίας της μίας ή της άλλης παράταξης γι’ αυτά που λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις μας ή στις γενικές συνελεύσεις, αισθάνεται την υποχρέωση και συνάμα την ανάγκη να επισημάνει τα εξής:
Είναι γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις στη διοίκηση και με αφορμή διάφορα γεγονότα ή αποφάσεις που πάρθηκαν.
Οι αντιπαραθέσεις αυτές μας οδήγησαν κάποιες φορές στα άκρα, με αποτέλεσμα πρώτα εμείς να μην είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα που παρουσιάζαμε. Πόσο μάλλον εσείς, που μας εκλέξατε για να βοηθήσουμε τον κλάδο και αναρωτιόσασταν για το πού βαδίζουμε.
Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα, που ίσως είναι και το πιο σημαντικό, λόγω των δυσμενών ασφαλιστικών, φορολογικών και επαγγελματικών εξελίξεων που έρχονται, είναι ότι το Δ.Σ. δεν έχει αποποιηθεί του ρόλου και των ευθυνών του. Το Δ.Σ. έχει συναίσθηση των υποχρεώσεων και των καθηκόντων του.
Το Δ.Σ. απαρτίζεται από 15 μέλη, τα οποία, με τον τρόπο και τη γνώση τους, την εμπειρία και τη σκέψη τους συνεισφέρουν στην προσπάθεια αναβάθμισης του κλάδου, στη δημιουργία του δρόμου εκείνου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.
Στο Δ.Σ. δεν υπάρχουν καλοί και κακοί συνάδελφοι. Όλοι είμαστε ίσοι και όλοι αγαπούμε αυτό που κάνουμε. Οι όποιες διαφωνίες μας σε διάφορα ζητήματα και θέματα, δεν πηγάζουν από εμπάθειες και προσωπικές αντιπαραθέσεις, το αποσαφηνίζουμε αυτό, αλλά από τη διαφορετική οπτική γωνία που δικαιούται να έχει κάθε συνδικαλιστής.
Κι αν θέλετε αυτή είναι και η πεμπτουσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Η εποικοδομητική αντιπαράθεση.
Κάποιες φορές δεν καταφέραμε να συνθέσουμε τις απόψεις μας και να πάρουμε ομόφωνες αποφάσεις. Τούτο δεν πρέπει να εκληφθεί ως «νίκη» των μελών της πλειοψηφίας και «ήττα» των μελών της μειοψηφίας, ούτε ότι το σωστό το πρεσβεύουν οι μεν και το άδικο οι δε. Στη ζωή, όλοι και όλα κρίνονται. Πόσες φορές, και σε προσωπική βάση, δεν πήραμε απόφαση που στην πορεία κρίναμε ότι δεν ήταν σωστή και χρειάστηκε να τη διαφοροποιήσουμε; Η απάντηση, φανταζόμαστε, είναι αρκετές. Κανείς μας δεν είναι παντογνώστης και αλάθητος.
Με μια απόφαση κανείς, μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Μπορεί να υπερθεματίζει ή όχι. Η διαφωνία στην προκειμένη περίπτωση, δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να λογίζεται ως πρόσκομμα στο έργο του Δ.Σ. και να συνοδεύεται από κριτική, ούτε πρέπει να θεωρείται θέσφατο το ναι σε μια πρόταση που θα κάνει, για παράδειγμα, η πλειοψηφία. Όλα είναι ζητούμενα. Και ως τέτοια, θα σας παρακαλούσαμε να σταματήσει να υφίσταται στη σκέψη σας η κατηγοριοποίηση των μελών της διοίκησης σε καλούς και κακούς.
Όλοι είμαστε καλοί και όλοι αγωνιζόμαστε για το καλό μας, και η ΟΒΥΕ αγωνίζεται, και προσφέρει έργο, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς από το Δ.Σ., ακόμα και την τελευταία 3ετία έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα, σε αρκετούς τομείς, όπως κοινωνικής ασφάλισης (ασφαλιστικό), φορολογικό, εκπαίδευσης – επιμόρφωσης, προβολής του κλάδου, σημαντικές εκδόσεις, πίεση για εφαρμογή του Π.Δ. 38/91 – επέκταση αδειών.
Όλα τα παραπάνω είναι μερικά από αυτά που κάνει η ΟΒΥΕ, και θα συνεχίσει ακόμη καλύτερα, θα συνεχίσει να προσπαθεί και να μετουσιώνει την προσπάθεια σε επιτυχία για όφελος κάθε συναδέλφου υδραυλικού.
Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Αριστοτέλης Παπακονδύλης
Ο γενικός γραμματέας, Διονύσης Σβορώνος
Σημείωση: Παρακαλούμε όταν καταθέτε χρήματα για τα σεμινάρια κοστολόγησης εργασιών και ασφάλισης έργων, να ενημερώνετε τις υπηρεσίες μας, ή με ένα fax να αναφέρετε απλά το σύνδεσμό σας, το ποσό και το λόγο κατάθεσης».