Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Επίσκεψη εργολάβων και μελετητών από την Ουγγαρία στο εργοστάσιο της Interplast στην Κομοτηνή

Επίσκεψη εργολάβων και μελετητών από την Ουγγαρία στο εργοστάσιο της Interplast στην Κομοτηνή

Την Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 22 εργολάβων και μελετητών από την Ουγγαρία στο εργοστάσιο της Interplast στην Κομοτηνή. Πραγματοποιήθηκε εκτενής ξενάγηση στους χώρους παραγωγής όπου παρουσιάστηκαν όλα τα καινοτόμα πιστοποιημένα συστήματα για ύδρευση, θέρμανση, αποχέτευση και κλιματισμό.
Οι επισκέπτες από την Ουγγαρία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες από τους μηχανικούς της Interplast, αλλά και να λύσουν απορίες για τα υδραυλικά συστήματα πλαστικών σωληνώσεων.


Έντονο ενδιαφέρον υπήρξε για το βραβευμένο προμονωμένο σύστημα πολυπροπυλενίου Aqua Plus Prins, το οποίο μειώνει τις ενεργειακές απώλειες έως 70% σε σχέση με τους κλασικούς τύπους μόνωσης, ενώ παράλληλα έχει μηδενική συντήρηση και μεγάλη διάρκεια ζωής.
Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η γραμμική του διαστολή, η οποία είναι μικρότερη από τον χαλκό με αποτέλεσμα την αραιή στήριξή του, καθώς και οι μηδενικές υγροποιήσεις. Ανθεκτικό σε ακραίες συνθήκες και σε εξωτερικές καταπονήσεις. Ιδανικό για τοποθέτηση σε οινοποιεία, ξενοδοχεία, κτηριακές εγκαταστάσεις εντός αλλά και εκτός καθώς διαθέτει προστασία UV, αντοχή στην φωτιά και φραγή οξυγόνου.


Ακολούθησε παρουσίαση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης – δροσισμού ξηράς δόμησης Eco-Floor που πρόκειται για ένα σύστημα συνολικού ύψους 5 εκατοστών μαζί με το τελικό δάπεδο, με ελάχιστο χρόνο απόκρισης σε θέρμανση και δροσισμό, με μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας συγκριτικά με την κλασική ενδοδαπέδια και τα θερμαντικά σώματα. Αποτελεί μια γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση, που προτείνεται σε ανακαινίσεις χώρων ή και σε νέες κατασκευές. Πρόκειται για ένα σύστημα 20kg/m2 έναντι 90kg/m2 της κλασικής ενδοδαπέδιας. Εκτός από το δάπεδο, εγκαθίσταται και στους πλάγιους τοίχους (επιτοίχια εγκατάσταση). Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα παραδίδεται στους εφαρμοστές μαζί με τη μελέτη θερμικών αναγκών του χώρου, καθώς επίσης με ολοκληρωμένο layout διάστρωσης. Η μελέτη εκπονείται από τους μηχανικούς του τμήματος ενεργειακών εφαρμογών και τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του πυράντοχου πιστοποιημένου συστήματος από πολυπροπυλένιο FireFighter το οποίο δεν παρουσιάζει διαβρώσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συσσώρευση υπολειμμάτων και έτσι να λειτουργήσουν όταν χρειαστεί οι καταιονηστήρες νερού χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ελαφρύτερος σωλήνας κόκκινου χρώματος και εύκολος στην εγκατάσταση, καθώς οι συνδέσεις σωλήνων και εξαρτημάτων γίνονται με αυτογενή συγκόλληση όπως ακριβώς του συστήματος AQUA PLUS από PP-R.
Τέλος, έγινε πλήρης παρουσίαση μηχανών συγκόλλησης και εργαλείων της ιταλικής εταιρείας RITMO, η οποία έχοντας 40 χρόνια εμπειρία στον χώρο κατασκευής εξοπλισμού συγκόλλησης πλαστικών, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προιόντων σχεδιασμένα και κατασκευασμένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις οδηγίες.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις