Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Εντυπωσίασε ο Σύνδεσμος Φλώρινας στην 1η εμπορική έκθεση του νομού

Εντυπωσίασε ο Σύνδεσμος Φλώρινας στην 1η εμπορική έκθεση του νομού

florina 2.jpg

«Πηγαίνουμε μπροστά, συμμετέχουμε στις εξελίξεις»

 Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Σύνδεσμος Φλώρινας στην πρώτη γενική έκθεση εμπορίου «Φλώρινα 2007», που διοργάνωσε το επιμελητήριο του νομού.
Η έκθεση, που αφορούσε στους τομείς κατοικίας, εξοπλισμού, τουρισμού, τροφίμων και αυτοκινήτων έλαβε χώρα    στο νέο δημοτικό πάρκο, από τις 10 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.
Την επισκέφθηκαν πάνω από 10.000 άτομα και όπως μας δήλωσε ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Σάββας Σαπαλίδης, «η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη. Το επιμελητήριο και με τις δικές μου παροτρύνσεις, αποφάσισε τη διοργάνωσή της. Ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως θεσμός για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων μας και της επιχειρηματικότητας.
Η διοργάνωση της έκθεσης ήταν άμεση ανάγκη για την περιοχή μας, η οποία έπρεπε να αποβάλει την εσωστρέφειά της και να ανοίξει τις εμπορικές της πύλες και προς τις δύο γείτονες χώρες, την Αλβανία και τη Fyrom.
Πιστεύω ότι του χρόνου η έκθεση θα είναι ακόμη καλύτερη και μεγαλύτερη».

florina 2.jpgΣε ό,τι αφορά στην παρουσία του συνδέσμου, ο συν. Σαπαλίδης μας ενημέρωσε ότι διανεμήθηκαν γύρω στα 5.000 έντυπα με πληροφοριακό υλικό για τους αδειούχους υδραυλικούς, οδηγίες για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και την 7ετή δράση του συνδέσμου από τη στιγμή της ανασυγκρότησής του.
Παράλληλα δόθηκαν και αναμνηστικά δώρα -καθώς και περιοδικά του κλάδου, στους μαθητές της σχολής των θερμοϋδραυλικών που επισκέφθηκαν το περίπτερο.
«Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα προς το κοινό ήταν ένα. Προτιμάτε αδειούχους υδραυλικούς».
Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στο χώρο του περιπτέρου και παρουσία όλων των μελών του συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης των σεμιναρίων από το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ και το ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ.
Παρών στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ Γιάννης Παπαργύρης, καθώς και οι συνάδελφοι και μέλη του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ, Βασίλης Ιωαννίδης και Γιώργος Τοδίτσκας.
«Η εκδήλωση έκανε μεγάλη εντύπωση στους επισκέπτες της έκθεσης, μια και δεν υπήρχαν παρόμοιες ή παράλληλες δραστηριότητες», μας υπογράμμισε ο συν. Σαπαλίδης.
«Πηγαίνουμε μπροστά, συμμετέχουμε στις εξελίξεις» ήταν το λογότυπο του συνδέσμου που δέσποζε με μεγάλα γράμματα στο περίπτερό του, και με αφορμή τις προσπάθειες που καταβλήθησαν (από την πλευρά του συνδέσμου) για να αποκτήσει ο δήμος της Φλώρινας τηλεθέρμανση.
Κάτι που θα γίνει πράξη πολύ σύντομα, και μάλιστα με τις εργασίες να τις εκτελούν τα μέλη του συνδέσμου.
«Ήδη έχουν προηγηθεί συζητήσεις με τους αρμόδιους δημοτικούς παράγοντες γι’ αυτό, και όπως όλα δείχνουν ο δήμος δεν θα μας αρνηθεί την εκτέλεση των σχετικών εργασιών» τόνισε ο συν. Σαπαλίδης.
Σημειώνουμε ότι στο περίπτερο του συνδέσμου είχε στηθεί και ένας θερμικός υποσταθμός τηλεθέρμανσης, για την ενημέρωση του κοινού.
«Τον υποσταθμό τον φέραμε από το Αμύνταιο και ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό το δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, που μας τον παραχώρησε για τις ανάγκες της έκθεσης. Ο υποσταθμός αυτός μπαίνει στις κατοικίες, είναι ο λέβητας του κάθε σπιτιού. Έτσι, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το τι θα τοποθετηθεί στα σπίτια τους για τη χρήση της τηλεθέρμανσης» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου.

 

«Να αναδείξουμε τη διαφορετικότητα»

Συζητώντας με το συν. Σαπαλίδη για το πόσο ενημερωμένο είναι το κοινό της Φλώρινας για τους αδειούχους υδραυλικούς, μας είπε ότι «είναι αρκετά ενημερωμένο. Από ‘κει και πέρα όμως, πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να κάνουμε συνείδηση τα όσα λέμε. Δηλαδή, να εκδίδουμε υπεύθυνες δηλώσεις ακόμα και για τις μικρές μας εργασίες, καθώς και να ασφαλίζουμε τα έργα μας. Πρέπει να δείξουμε τη διαφορετικότητά μας, για ποιο λόγο δηλαδή, το κοινό πρέπει να επιλέγει τους αδειούχους. Κάτι που δεν το κάνει πάντα.
Στο νομό μας το φαινόμενο των παρανόμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μεταναστεύουν σε άλλες πόλεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε τουλάχιστον 5 επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις υδραυλικές εργασίες χωρίς να απασχολούν αδειούχους υδραυλικούς.
Από την πλευρά μας κάνουμε μηνύσεις και δεχόμαστε εξώδικα από τις εταιρίες να σταματήσουμε κάθε ενέργειες εις βάρος τους.
Εμείς όμως δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Χθες (σ.σ. 26/10) είδαμε τον αντιεισαγγελέα και από εβδομάδα θα συναντηθούμε με τον εισαγγελέα. Ετοιμάζουμε εξώδικα σε εταιρίες, στην επιθεώρηση εργασίας και στην Πολεοδομία, η οποία παραλαμβάνει υπεύθυνες δηλώσεις μηχανολόγων χωρίς τα ονόματα αυτών που εργάστηκαν.
Θέλουμε την πλήρη εφαρμογή του διατάγματος και της νομοθεσίας. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο» κατέληξε ο συν. Σαπαλίδης.
Ολοκληρώνοντας, μας είπε ακόμα ότι τελείωσε, πριν λίγες ημέρες, και το τρίτο τμήμα των σεμιναρίων αερίων καυσίμων με το ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ.
«Για την πρακτική άσκηση των συναδέλφων που παρακολούθησαν το σεμινάριο ήρθε στη Φλώρινα το κινητό εργαστήριο, το οποίο πήγαμε και στη σχολή του ΟΑΕΔ για να ενημερωθούν οι μαθητές για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου».

«Τιμάμε το επάγγελμά μας, με συνέπεια»

Η ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη, κατά την απονομή των πιστοποιητικών των συναδέλφων, από την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων:
«Ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Θερμικών και Κλιματιστικών Έργων Ν. Φλώρινας, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του, συνιστούν τη συλλογική προσπάθεια των επαγγελματιών του νομού Φλώρινας, για την αναβάθμιση του επαγγέλματος, με στόχο την παροχή υπηρεσιών με προδιαγραφές και την ανάπτυξη του τόπου με την ανάληψη έργων υψηλών απαιτήσεων.
Η διαδρομή μας την τελευταία επταετία δεν ήταν καθόλου εύκολη.
Οι συνδικαλιστικοί μας αγώνες για την προστασία και την αναβάθμιση του επαγγέλματος των θερμοϋδραυλικών, η προσαρμογή μας στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς και η κατάκτηση υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας μέσα από την εκπαίδευση, αποτελούν παράλληλα και αδιάκοπα τον κοινό στόχο όλων των μελών που επιτυγχάνεται μέσα από πολύ κόπο και καλή συνεργασία.
Οι αγώνες μας, έχουν δώσει στο σύνδεσμο πανελλήνια αναγνώριση με τη συμμετοχή μας σαν μέλος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Ελλάδος και πολλούς τιμητικούς χαρακτηρισμούς στις κλαδικές εφημερίδες, πως ο σύνδεσμος Φλώρινας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Σήμερα μας επιτρέπεται να περιαυτολογήσουμε για το επάγγελμά μας, για τις άρτιες υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε, για τη δυνατότητα που μας δίνει η γνώση που αποκτήσαμε για να συμμετέχουμε σε κάθε πρόταση ανάπτυξης στο νομό Φλώρινας.
Ο σύνδεσμός μας, παράλληλα με την εξυπηρέτηση των αναγκών των μελών του, με ωριμότητα και ευαισθησία έχει αναπτύξει το κοινωνικό του πρόσωπο με εκδηλώσεις προσφοράς, ξεπερνώντας τα κατεστημένα πλαίσια ενός σωματείου.
Όλα τα μέλη είμαστε υπερήφανοι για το σύνδεσμό μας. Πιστεύουμε στη δύναμη των παραγωγικών τάξεων, στηρίζουμε και προωθούμε με τη συμμετοχή μας όλες τις εκδηλώσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Τιμάμε το επάγγελμά μας με συνέπεια, κατακτούμε κύρος και αξιοπιστία μέσα από τη γνώση.
Πηγαίνουμε μπροστά, συμμετέχουμε στις εξελίξεις».